Header Ads

Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος εορτάζουν τα Χριστούγεννα αλλιώς! φ.1725


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος εορτάζουν τα Χριστούγεννα αλλιώς!



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*


Μπορεί η πανδημία Covid-19 να έχει οδηγήσει σε καραντίνα όλη τη χώρα και να έχει αναστείλει όλες τις πολιτιστικές και όχι μόνον δραστηριότητες Δήμων και λοιπών Πολιτιστικών Φορέων, όμως, ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ) αντιστέκονται και απαντούν δημιουργικά εορτάζοντας τα Χριστούγεννα αλλιώς!

Έτσι τους τελευταίους δύο μήνες κι ενώ ο Πολιτισμός βρίσκεται σε «παύση», κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να αφυπνίζουν το πνεύμα, να εξαίρουν την φαντασία, να εμψυχώνουν, να ψυχαγωγούν κι εντέλει να δίνουν πίστη και ελπίδα στους ανθρώπους. Σε αυτήν την υπέροχη ομάδα αγωνιστών που δεν παραιτούνται ανήκουν και ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, Θέμης Κουτσογκίλας, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΕΠΑΠ, πρωτίστως δε οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες –μουσικοί, αφηγητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, οι οποίοι -παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες- προετοίμασαν και παρουσίασαν ένα αξιόλογο εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Μπορεί να μην γίνονται «ζωντανές» εκδηλώσεις με συγκεντρώσεις κοινού στο θέατρο, στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης, ως είθισται, όμως, η τεχνολογία πλέον βοηθά και τα μέλη της πολιτιστικής ομάδας του Δήμου βρήκαν τον τρόπο!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, μέσα από την τουριστική ιστοσελίδα VISITCORINTH του Δήμου Κορινθίων και το Facebook "visitcorinthofficial", παρουσίασαν ζωντανά στους Κορινθίους εορταστικό πρόγραμμα επιπέδου, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την παραμονή των Χριστουγέννων με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ υπό την διεύθυνση της Γλυκερίας Μωραϊτάκη στις 6.30 μμ., ενώ στις 7.30 μμ. ακολούθησε μουσική βραδιά με την ορχήστρα Piano Forte Christmas Edition υπό τη διεύθυνση και μουσική επιμέλεια του μαέστρου, Θοδωρή Παπαδά.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Καρδαράς Τάκης- ακουστική κιθάρα, Λυγδόπουλος Γιάννης- κρουστά, Μένος Στέλιος-τύμπανα, Παππάς Γιώργος-ηλεκτρική κιθάρα, Τζέκος Κώστας-μπάσο, Τζέλης Γιάννης-σαξόφωνο. Στο τραγούδι απολαύσαμε την Ιωάννα Κακουριώτη.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, Παρασκευή 25, καθώς και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. μας ταξίδεψαν σε άλλους κόσμους οι «Μελωδικές ιστορίες Χριστουγέννων», με τις αφηγήτριες Μαρία Παπανικολάου και Ακριβή Καλδίρη. Η αφήγηση επενδύθηκε μουσικά από τους εξαιρετικούς μουσικούς του Trio Kaloy του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, Αλέξανδρο Χαραλάμπους (τσέλο) - Κατερίνα Λιάτα (πιάνο) - Βασίλειο Μαντούδη (ακορντεόν), ενώ ερμήνευσε η σπουδαία σοπράνο, Κάτια Πάσχου. Μαζί τους ήταν και ο συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Το Σάββατο 26 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. παρακολουθήσαμε δύο μελωδικές βραδιές με την ορχήστρα Piano Forte Christmas Edition. Στα πλήκτρα ο μαέστρος Θοδωρής Παπαδάς, στα πνευστά ο Γιάννης Τζέλης, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Γιώργος Παππάς και στο τραγούδι η Ιωάννα Κακουριώτη, ο Ηλίας Δόσκορης και ο Χρήστος Αργυρίου.
  

Εκτός των ανωτέρω, θα ήταν παράλειψη, εάν δεν επισημαίναμε μία τρυφερή κίνηση της μαέστρου, Φάλιας Παπαγιαννοπούλου, η οποία διευθύνει –εκτός άλλων- και την παιδική χορωδία του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων. Η μαέστρος, θέλοντας να κρατήσει την επαφή με τα «μικρά» παιδιά της και να τα εμψυχώσει βοηθώντας τα να εορτάσουν –έστω κι έτσι- τα μουσικά Χριστούγεννα και να μην «ξεχάσουν» την αγάπη τους για το χορωδιακό-ομαδικό τραγούδι και τη συμμετοχική δράση τους, ένωσε διαδικτυακά τις φωνές τους! Κάλεσε τα παιδιά να μάθουν, τραγουδήσουν και βιντεοσκοπήσουν στο σπίτι τους κάλαντα που τους έστειλε τραγουδισμένα από την ίδια και ύστερα «ΈΝΩΣΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ» παρουσιάζοντας ένα μικρό βίντεο-κολάζ με τα κάλαντα των Χριστουγέννων τραγουδισμένα από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Αυτή η κίνηση δεν έγινε στο πλαίσιο μίας φαντασμαγορικής εκδήλωσης της παιδικής χορωδίας του ΚΕΠΑΠ, όπως μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα η μαέστρος και φυσικά δεν διαφημίστηκε. Ήταν μία εκδήλωση της μαέστρου για τα παιδιά! Μία εκδήλωση αγάπης από την πλευρά της προς τα παιδιά των Κορινθίων που τη λατρεύουν, μία κίνηση στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της προσφοράς, μία κίνηση που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα!

Κι επειδή οι εορτές δεν έχουν τελειώσει ακόμη, παραμείνετε συνδεδεμένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων και του ΚΕΠΑΠ, διότι, όπως μας διαβεβαίωσε η Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων και παρουσιάστρια των άνω εκδηλώσεων, Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, οι εκπλήξεις θα συνεχισθούν!!!

Χρόνια Πολλά, λοιπόν, και από τη στήλη αυτή, με την ευχή να έχουμε όλοι ΈΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2021! 

*Η Εύη Κοκκίνου – Κελλάρη είναι Δικηγόρος
 Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) 
Δ/νση Γραφείου: Απ. Παύλου 40 – Κόρινθος 
Τηλ. 2741084568 & 6944964225

Δεν υπάρχουν σχόλια