Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1725

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ & ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

  

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εορτάστηκε κι εφέτος η Γέννηση του Σωτήρος Χριστού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβαν χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, Διδάκτορος Μαθηματικού, καταγομένου εκ Βασιλικού Κορινθίας, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και ακολούθως ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε, τη σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, την εις Διάκονον Χειροτονία του εγγάμου κ. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καταγομένου εκ Κορίνθου.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με την αρμόζουσα στην ημέρα κατάνυξη ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π. Παναγιώτης Μαυραγάνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, νουθέτησε πνευματικά τους νεοχειροτονηθέντες, ώστε να αναλάβουν προετοιμασμένοι τα δύσκολα ιερατικά καθήκοντά τους. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που διάγουμε, όπου κανείς πλέον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, που του αναλογούν, με αγαπημένη πλέον συνήθεια την μεταφορά των ευθυνών στην Εκκλησία και στους λειτουργούς της, που κατέληξε στις μέρες μας να αποτελεί τον «αποδιοπομπαίο τράγο» των κατευθυνόμενων φωνών και αντιδράσεων. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη έλλειψη Κληρικών στην Τοπική μας Εκκλησία γεγονός δυσάρεστο και δυσεπίλυτο και ολοκλήρωσε απευθύνοντας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα από Χριστό, υγεία και αγάπη!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  

Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την αυστηρώς περιορισμένη παρουσία πιστών, λόγω των εν εφαρμογή μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2020, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων και η Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο πλαισιουμένου εκ των Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανασίου Πέζου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού, Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη και Αρχιδιακόνου π. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Στον σύντομο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, Απόστολο των Εθνών Παύλο, ο οποίος ως ασθενής παρακαλούσε τον Θεό να άρει από πάνω του την ασθένεια και η απάντηση από τον Κύριο ήταν: «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου· ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται.» (Β΄Κορ. 12, 9). Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε ασθένεια, ως επίσκεψη Θεού, και με την υπομονή, την ταπείνωση και την προσευχή θα καταφέρουμε, μέσα από την αδυναμία μας, να φανερώσουμε την δύναμη του Θεού!

Στον επίλογό του υπενθύμισε τις αυριανές Χειροτονίες του Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, εις Πρεσβύτερον και του κ. Ιωάννη Αθανασίου, εις Διάκονον, που θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα παρά του τεχθέντος Χριστού!


ΔΥΟ (2) ΤΟΝΝΟΙ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  

Πλησιάζει κι εφέτος η ευλογημένη ημέρα που θα εορτάσουμε την Γέννηση του Κυρίου μας. Αντί όμως χαράς και ευτυχίας αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού και μαζί της τους περιορισμούς, που μας επέβαλε στην καθημερινή μας ζωή.

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, και παρά τα μύρια προβλήματα παρέμεινε στις επάλξεις του αναγγελλόμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο αγώνα για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και «επίθεση» αγάπης προς τον πλησίον μας διανέμοντας για την εορτή των Χριστουγέννων δύο (2) τόννους κρεάτων και κοτόπουλων και πέντε (5) τόννους τροφίμων, ώστε κι εφέτος οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, που φτάνουν τα 1.200 άτομα στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η μάνα Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες των αυστηρών περιορισμών, ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκατέλειψε μόνους.

Στην αυστηρά διαμορφωθείσα από τον ιό ατμόσφαιρα οι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» πάσχισαν να συγκεντρώσουν τις προσφορές και να τις μοιράσουν αξιοκρατικά στους έχοντες την ανάγκη. Εκτός από το Γενικό και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, που άγγιξαν κυριολεκτικά τα όρια τους, την Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Ορους που προσέφερε σημαντική ενίσχυση δίνοντας έναν (1) τόννο κοτόπουλα, καθώς επίσης και την Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» που για πολλοστή φορά κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια μας και προσέφερε «κουτιά αγάπης» με 810kg νωπού κρέατος και 750kg τρόφιμα μακράς διάρκειας, και η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, προσέφερε 100kg τροφίμων μακράς διαρκείας και η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», προσέφερε 92 κουτιά με τυποποιημένα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής και φυσικά ο Ομιλος Πιέτρη με τα καθιερωμένα πλέον εορταστικά γεύματα του, που από την ημέρα της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου μας στέκει πάντοτε ευεργετικά δίπλα μας σε ότι του ζητήσαμε.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο πολύ δύσκολο για εφέτος έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιείται η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας», ιδιαιτέρως την θλιβερή αυτή χρονιά της επιδημίας. Ευχόμαστε δε σε όλους «Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, με υγεία»!

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    


Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, παρέλαβε από τον αξιότιμο Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστ. Διευθύνσεως Κορινθίας κ. Μπράβο Γεώργιο, και την Υπαστυνόμο κ. Πολίτου Αγγελική εκατό κιλά (100kg) τρoφίμων μακράς διαρκείας για τις ανάγκες της «Θεοπροσφοράς», εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων.

Ο κ. Μπράβος γνώστης της φιλανθρωπικής δράσεως της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου καθημερινά 4.500 περίπου συνάνθρωποί μας ενισχύονται από διάφορες δράσεις, εξήρε το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, το οποίο η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας θέλησε να ενισχύσει με την συγκινητική συμμετοχή των Αστυνόμων και του προσωπικού και εξέφρασε την διάθεση όλων των Αστυνομικών της Κορινθίας να υπακούσουν και να συνδράμουν στην ιδιαίτερη για φέτος προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου για «μπαράζ» φιλανθρωπίας και «επίθεση» αγάπης προς τον πλησίον μας.

Ο π. Αρκάδιος, εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας μετέφερε τις πατρικές Του ευχές και ευλογίες αλλά και τις εγκάρδιες ευχαριστίες Του για αυτή την σημαντική κίνηση της τοπικής μας Αστυνομίας και επεσήμανε την γνωστή και άξια αναφοράς πλέον μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου με την Αστ. Διεύθυνση Κορινθίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος κατέληξε ότι, αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε οφείλουμε να χτυπήσουμε την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι, ως μια οικογένεια, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Επίσης, ευχήθηκε όπως ο Κύριος μας να ευλογεί και να προστατεύει, τους Αστυνομικούς μας, στο δύσκολο και πολυδιάστατο έργο τους για την ασφάλεια των πολιτών.

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια