Header Ads

ΦΙΛΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ φ.1725

Φιλία μέσω διαδικτύου

  


Μια φιλία είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να αποκαλείς κάποιον φίλο σου επειδή σε στηρίζει , σε κάνει χαρούμενο , είναι πάντα εκεί για σένα , περνάτε χρόνο μαζί και έχετε κοινές συνήθειες , είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο. Στις μέρες μας όμως , που η τεχνολογία συμμετέχει σημαντικά στην καθημερινότητά μας, υπάρχει και η διαδικτυακή φιλία. Μέσα από μέσα επικοινωνίας , τα οποία πλέον γνωρίζουν και χρησιμοποιούν όλοι, μπορείς να «έρθεις κοντά» με ανθρώπους που αγαπάς και που ίσως ζουν κάπου μακριά, αλλά μπορείς και να γνωρίσεις και καινούργια άτομα.

Το διαδίκτυο όμως θέλει προσοχή. Πρέπει να είσαι σίγουρος με ποιόν μιλάς και ποιόν εμπιστεύεσαι. Καλό είναι να συμβουλεύεσαι και κάποιον μεγαλύτερο , ένα έχεις αμφιβολίες για κάτι. Η διαδικτυακή φιλία έχει πολλές διαφορές από την κλασική φιλία . Μιλάς και μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου με κάποιον που δεν είναι μπροστά σου.

Γελάς και διασκεδάζεις μαζί του, ενώ δεν είναι δίπλα σου . Οταν χρειάζεσαι μια αγκαλιά δεν είναι εκεί. Δεν είναι απέναντί σου , δεν βλέπεις τις αντιδράσεις του σε κάτι που του λες, σε αντίθεση με κάποιον που έχεις μπροστά σου.

Επίσης , εάν είσαι φίλος με κάποιον και έχετε μια φυσική επαφή , είστε μαζί στο σχολείο , βλέπεστε έξω , κάνετε κάποιο άθλημα μαζί, μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα από αυτά που κάνεις όταν μόνο μιλάς με κάποιον μέσα από το διαδίκτυο . Μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες μαζί, να πηγαίνετε βόλτες , να κερδίζετε εμπειρίες . Πάνω από όλα θα έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου. Θα μπορείς να τον αγγίξεις , να τον αγκαλιάσεις , να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Εχω γνωρίσει αρκετά άτομα μέσα από το διαδίκτυο , τα οποία συμπαθώ . Αλλά δεν θα άλλαζα με τίποτα τους φίλους που έχω στην πραγματική ζωή.

Ισως επειδή ξέρω πως θα είναι εκεί όταν τους χρειαστώ και δεν θα είναι πίσω από μια οθόνη.

(Βασιλική Μαρινού Β΄ γυμν)

(Πηγή: Πυρσός Εκπαιδευτήρια «Απ. Παύλος» Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2020) 
Ελένη Αρμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια