Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1724

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Τα ΚΕΠ του δήμου Κορινθίων κερδίζουν το στοίχημα της εξυπηρέτησης

  


Κόρινθος, 18 Δεκεμβρίου 2020

Σε απόλυτο βαθμό ανταποκρίθηκαν τα ΚΕΠ του δήμου Κορινθίων στις αυξημένες λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, ανάγκες των δημοτών. Με οργάνωση, γνώση, μεθοδικότητα και εργατικότητα και τα 7 ΚΕΠ κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες οι οποίες προέκυψαν αφενός από την απαλοιφή της δια ζώσης παρουσίας των πολιτών στις δομές και αφετέρου της εισαγωγής νέων υπηρεσιών όπως οι θυρίδες και το mykeplive στην κεντρική δομή της Κορίνθου. 

Ειδικότερα, το μήνα Νοέμβριο διεκπεραιώθηκαν 2.904 υποθέσεις . Παράλληλα εξυπηρετήθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός γνησίων υπογραφής καθώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός τηλεφωνικών κλήσεων ο οποίος δεν δύνανται να καταμετρηθεί. 

Η Διεύθυνση ΚΕΠ, αξίζει να σημειωθεί, την περίοδο της 2ης καραντίνας λειτουργεί χωρίς εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, με όλα τα τμήματά της σε πλήρη λειτουργία.





Σύγχρονος και φιλικός στην επιχειρηματικότηταμε 6 νέες e- Υπηρεσίες

  


Ο Δήμος Κορινθίων ημέρα με την ημέρα μετασχηματίζεται ψηφιακά και εξελίσσεται σε έναν «έξυπνο», σύγχρονο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα Δήμο, κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού, με επίκεντρο πάντοτε τον Δημότη, παρέχοντας:

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

6 ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ Υπηρεσίες αποκλειστικά για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ προστέθηκαν ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-Υπηρεσίες” του Δήμου Κορινθίων, οι οποίες, όπως και οι υπόλοιπες 30, θα παραμείνουν στην διάθεση των Δημοτών & Επαγγελματιών και μετά την λήξη της πανδημίας.

Οι ενδιαφερόμενοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ υποβάλλουν πλέον ηλεκτρονικά την Αίτησή τους μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση Βεβαίωσης Εγκατάστασης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), Θεάτρων και Κινηματογράφων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΝΕΕΣ εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν:

Νέα Γνωστοποίηση Κ.Υ.Ε. Επικαιροποιημένη Γνωστοποίηση Κ.Υ.Ε. λόγω μεταβολής Φορέα

Επικαιροποιημένη Γνωστοποίηση Κ.Υ.Ε λόγω μεταβολής στοιχείων της δραστηριότητας Απλουστευμένη Γνωστοποίηση

Γνωστοποίηση Θεάτρων και Κινηματογράφων

Γνωστοποίηση Μουσικής

Επίσης παρέχεται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και η υπηρεσία πληρωμής του απαιτούμενου Παραβόλου.



  
  




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Δημοτική αρχή Σταματόπουλου: Ύμνος εις την … Αδιαφορίαν

  


Κιάτο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της υγειονομικής πανδημίας, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 40 μέρες κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΣ, ένας άλλος, πολύ σοβαρός κίνδυνος, παραφυλάει μέσα στα σπίτια μας και απειλεί την δημόσια υγεία σε περιοχές του δήμου Σικυωνίων.

Πριν από λίγες ημέρες, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους -και συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου- υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν δειγματοληψίες από σημεία του δημοτικού δικτύου ύδρευσης. Οι δειγματοληψίες νερού της Κοινότητας Ανω Διμηνιού, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των αναλύσεων, έδειξαν ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής και χημικής άποψης, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ΟΛΙΚΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΤΡΩΔΗ!

Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός πως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ και ο δήμαρχος, αλλά και πρόεδρος της Επιχείρησης Σπύρος Σταματόπουλος, γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία, δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια να ενημερώσουν τους δημότες στο Ανω Διμηνιό για να προφυλαχθούν. Ομοίως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Σπυρόπουλος, δεν έκανε καμία ενέργεια προς την ίδια κατεύθυνση.

Αλλά ακόμα κι αν ξεπεράσουμε το πρόβλημα της μη ενημέρωσης αναρωτιόμαστε: Τι έκαναν στην ΔΕΥΑΣ στο διάστημα από την πρώτη δειγματοληψία, στις 23 Νοεμβρίου, μέχρι την δεύτερη, στις 4 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ανιχνευθεί η πηγή μόλυνσης και επιβάρυνσης του νερού; Τι έκαναν, έστω, μετά τα δεύτερα αποτελέσματα; Εψαξαν; Βρήκαν; Διόρθωσαν; Ενημέρωσαν; Η απάντηση είναι προφανής και φανερώνεται στα μάτια μας από τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας. Δεν έκαναν τίποτα. Αδιαφόρησαν. Αδιαφόρησαν να διορθώσουν το πρόβλημα, αδιαφόρησαν να σας ενημερώσουν γι αυτό.

Η δημοτική αρχή κομπάζει διαρκώς πως είναι αδιάφθορη. Δεν ξέρουμε αν είναι αδιάφθορη, αλλά ξέρουμε πια πολύ καλά πως καθημερινά αποδεικνύεται αδιάφορη.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Προμήθεια compact φορτω-εκσκαφέα με παρελκόμενα αξίας 85.932,00€ από το Δήμο Βέλου Βόχας

    


Μετά την προμήθεια του ρυμουλκούμενου κλαδοτεμαχιστή αξίας 48.608,00€ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ παρελήφθη σήμερα νέο μηχάνημα compact φορτωεκσκαφέας με παρελκόμενα (υδραυλική σφύρα και υδραυλικό χλοοκοπτικό βραχίονα) στα πλαίσια ενίσχυσης και αναβάθμισης του στόλου του Δήμου.

Ο νέος εξοπλισμός θα εξυπηρετήσει το έργο των τεχνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δη- μοτών μας.






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

    



Δεν υπάρχουν σχόλια