Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1723

 


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


Τρίπολη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα, προσήχθησαν εκατόν έξι (106) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια πενήντα οχτώ (958)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια ογδόντα εννέα (789) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα τρία (233) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικό δισκίο και σουγιάς Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (9.12.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια πενήντα οχτώ (958) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια σαράντα (640) ήταν ημεδαποί και τριακόσια δέκα οχτώ (318) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ογδόντα εννέα (789) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έξι (106) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά. Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 1.12.2019 έως και την 10.12.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ογδόντα δύο (182) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πενήντα μία (51) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητες ηρωίνης και -1- ναρκωτικό δισκίο, στην Αργολίδα, μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία, μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθίας, -1- σουγιά, με μήκος λάμας -9- εκατοστών, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ


Με κάνναβη εντοπίστηκε 45χρονος αλλοδαπός στα Εξαμίλια


Συνελήφθη, στις 13.12.2020 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 45χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Συνελήφθη 30χρονος στον Ισθμό από άνδρες της ΟΠΚΕ Κορινθίας

Συνελήφθη, στις 14.12.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ισθμό Κορίνθου Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων, οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.



Ξυλόκαστρο: Συνελήφθη 65χρονος για πλαστογραφία

Συνελήφθη, στις 13.12.2020 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, 65χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για πλαστογραφία.


 
Κόρινθος: Έκλεψε τσουβάλια με ξύλα και ηλεκτρικά εξαρτήματα

Συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 36χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού τσουβάλια με ξύλα και ηλεκτρικά εξαρτήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια