Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1723

 

Ξεκίνησε ο «ιερός πόλεμος»: Ανακοίνωση-φωτιά από την Μητρόπολη Μεσογαίας για επέμβαση στον Εκκλησιασμό

  


Newsroom email: info@pronews.gr Ο απολαμβάνων υψηλού κύρους στην Ιερά Σύνοδο και στον κόσμο της ελλαδικής Εκκλησίας γενικότερα, Μητροπολίτης Μεσαογαίας Νικόλαος μετά τις επιθέσεις για τις απαγορεύσεις προσβάσεις των πιστών στην κυβέρνηση, εξέδωσε νέα ανακοίνωση-φωτιά για πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ στον ναό και 300 ευρώ στην νεωκόρο που επέβαλλε η Αστυνομία σε ναό στο Κορωπί , που άνοιξε «για μία χούφτα ανθρώπους» , όπως λέει χαρακτηριστικά η Μητρόπολη.

Η Μητρόπολη καταγγέλλει ότι ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού και καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασεβή μέτρα προς την Εκκλησίας. Δηλώνει μάλιστα ότι «τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών» Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Υστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύσουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρμόσει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα». Η Μητρόπολη λέει ότι: «Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες».

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας. Ο,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί. Εκεί φτάσαμε. Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!»

Ο επόμενος μήνας, με τις κυβερνητικές απαγορεύσεις στον εκκλησιασμό των πιστών και την ακύρωση ακόμα και του εορτασμού των Φώτων θα είναι κρίσιμες για τις σχέσεις κυβέρνησης-Ιεράς Συνόδου και απλού κλήρου. Ειδικά ο κλήρος «σέρνει τον χορό» των αντιδράσεων και αναγκαστικά ακολουθεί η Ιερά Σύνοδος, όπου η πλειοψηφία έχει «γυρίσει» κατά της κυβέρνησης...Αίγυπτος και Χαφτάρ “ακονίζουν τα μαχαίρια τους” για πόλεμο με την Άγκυρα

  


Μήπως να ενεργοποιηθούμε εδώ στην Ελλάδα αφού τουρκικά drone απογειώνονται από την Μισράτα και πετούν στην Α.Μεσόγειο και την Σύρτη; Ξεκάθαρα “μυρίζει μπαρούτι” στην Λιβύη αφού Τούρκοι, Αιγύπτιοι και δυνάμεις του Χαφτάρ φέρονται να ετοιμάζονται για τον τελικό γύρο για την τύχη της χώρας, ενώ τουρκικά drones απογειώνονται από την Μισράτα (Μεσόγειο) προκαλώντας πονοκέφαλο σε Παρίσι και Αθήνα. Το μέλος της Επιτροπής Αμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ahmed al-Awadi, ανέφερε ότι αυτό που λαμβάνει χώρα στη Λιβύη συνιστά σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου. Ο Αλ-Αουάντι τόνισε ότι η Αίγυπτος παρακολουθεί με σοβαρότητα την κατάσταση στη Λιβύη και λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου. Τα “αποφασιστικά μέτρα” αφορούν την μετακίνηση μονάδων στα δυτικά σύνορα μαζί με αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ το σύνολο των αιγυπτιακών δυνάμεων της δυτικής περιοχής είναι σε ύψιστη ετοιμότητα εδώ και ημέρες. Σε δηλώσεις του Αιγύπτιου αξιωματούχου στην εφημερίδα Sada El Balad, αναφέρεται ότι η παρουσία της τουρκικής δυνάμεως στη Λιβύη αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

ξένης χώρας στις υποθέσεις μιας άλλης χώρας που εμποδίζει τη σταθερότητά της”, τόνισε ο ίδιος. Το LNA τώρα από την πλευρά του αποκάλεσε τον Ερντογάν «αποικιοκράτη» καθώς τουρκικά drone πετούσαν πάνω από Σύρτη στις 12 Δεκεμβρίου 2020. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι είπε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν έχει χρονικό περιορισμό. “Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι μια παρατεταμένη μάχη που θα τελειώσει με τον πλήρη στρατιωτικό έλεγχο σε όλα τα εδάφη της Λιβύης και την εκδίωξη όλων των εξτρεμιστικών ομάδων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της LNA, στρατηγός Ahmed alMismari στον Τύπο. Σε δήλωση προς την αιγυπτιακή εφημερίδα Akhbar el-Yom, ο ίδιος τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι ο Ερντογάν στοχεύει να αποκτήσει πρόσβαση σε λιμάνια και σταθμούς πετρελαίου και θα το προσπαθήσει αυτό, μέσω των εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιβυκού στρατού. Ο Αλ-Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι οι λιμένες της Λιβύης είναι «ασφαλείς στα χέρια του LNA», σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα το γνωρίζει καλά.

Περιγράφοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ ως «αποικιοκράτη», ο αλΜισμάρι ισχυρίστηκε ότι η Αγκυρα μεταφέρει εξοπλισμό και μισθοφόρους στη Λιβύη και ελέγχει αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη δυτική Λιβύη «μέχρι αυτή την ώρα».

Newsroom
Η ΕΕ χρηματοδότησε μελέτη με αποκαλύψεις για τουρκικές εταιρείες στο δίκτυο εφοδιασμού τρομοκρατών με υλικά drones … Για κυρώσεις ούτε κουβέντα

    


Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Η μελέτη αυτή δημιουργήθηκε με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. (Ολόκληρη η μελέτη ΕΔΩ )

Μικρές ομάδες ατόμων, οικογενειών και μικρών εταιρειών στην Τουρκία και τη Βρετανία ενήργησαν ως ενδιάμεσοι για αγαθά και όπλα που αποκτήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπως εξαρτήματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ανέφερε η ομάδα του Conflict Armament Research (CAR) αυτήν την εβδομάδα. ( Παρατίθεται σχετικός πίνακας). Η CAR αναφέρει ότι μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που λειτουργεί από μέλος του ISIS, αγόρασε μονάδες ελέγχου κίνησης υψηλών προδιαγραφών από εταιρεία της Βόρειας Αμερικής.

Σύμφωνα με την μελέτη του CAR, μια άσχετη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων πολυτελείας στην Κωνσταντινούπολη, εκτέλεσε την πληρωμή άνω των 18.000 $ για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας…. Η ίδια βρετανική εταιρεία αγόρασε εξαρτήματα πυραύλων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από εταιρείες στη Βόρεια Αμερική και τη Γερμανία, αλλά ζήτησε από τους πωλητές να τα στείλουν στη διεύθυνση ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Şanlıurfa”, μια πόλη στην Τουρκία κοντά στα σύνορα της Συρίας ….

«Αυτοί οι συνδεδεμένοι αγοραστές και παραλήπτες δεν ήταν πλήρως ορατοί στους διεθνείς παραγωγούς και προμηθευτές αυτών των αγαθών», δήλωσε η CAR. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ορατές μόνο σε εθνικούς ή περιφερειακούς διανομείς, ένα βήμα κάτω από την αλυσίδα εφοδιασμού.

“Αυτές οι οικογενειακές ομάδες βοήθησαν στην προμήθεια πολλαπλών υλικών- συχνά άσχετα με τις πρωταρχικές επιχειρήσεις τους – και σε ορισμένες περιπτώσεις τακτοποιούσαν τη μετακίνησή τους στη Συρία. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεργάζονται στις προσπάθειες προμηθειών του ISIS ή ότι είναι ένοχοι για αδίκημα. Ωστόσο, ενήργησαν ως σημεία μεταφοράς εντός των αλυσίδων εφοδιασμού….

” Οι προμηθευτές του ISIS βασίζονταν όχι μόνο σε τοπικά διαπροσωπικά δίκτυα. Χρησιμοποίησαν επίσης παγκόσμιες επιχειρηματικές πλατφόρμες για ηλεκτρονικό εμπόριο και προσλήψεις... 


Ζητάει και τα ρέστα ο Σουλτάνος: «Η Ευρώπη πρέπει να γλιτώσει από την πίεση της Ελλάδας»

  


14.12.2020 NEWSBOMB «Η Ευρώπη πρέπει να γλιτώσει από την πίεση της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του το Σάββατο.. Ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία, είναι υπέρ του διαλόγου και επίλυσης της προβλημάτων, και σημείωσε ότι δεν θεωρεί σωστή τη στάση της ΕΕ. Στοχοποιώντας τόσο την Ελλάδα και την Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «είναι λάθος η ΕΕ να είναι υπό την ομηρία δυο κρατών πρέπει να γλιτώσει από τις πιέσεις».

«Δε θα φτάσουν πουθενά τιμωρώντας τον δίκαιο αγώνα της Τουρκίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην Γαλλία, με την οποία και ειδικά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν ως και πρόσφατα οι σχέσεις του κ. Ερντογάν βρίσκονταν στο κόκκινο.

Την ίδια ώρα, την εκτίμηση ότι η Τουρκία έπεσε στα μαλακά στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παραθέτουν γερμανικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις θα επανέλθει, το αργότερο τον Μάρτιο του 2021. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν και στη στάση του Ερντογάν, γράφοντας, ότι υποβαθμίζει τις κυρώσεις, ενώ θεωρεί ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία, που έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία. Την ίδια ώρα επίσης στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου για το θέμα, αναφέρει ότι στη Σύνοδο Κορυφής έγιναν δύο διστακτικά βήματα προς την επιβολή σημαντικότερων κυρώσεων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή και η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της… O κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Δεν υπάρχουν σχόλια