Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1722

 

Πίστωση 3,8 εκ. ευρώ για αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα σε καμένες εκτάσεις του Δήμου Κορινθίων

  


Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 εντάχθηκαν, με πίστωση 3.484.708,95 ευρώ, τα αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα στην πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας.

Ειδικότερα, η σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, αφορά τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που θα υλοποιηθούν μέσω προγραμματικής σύμβασης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα του Δήμου Κορινθίων -στις περιοχές Ξυλοκέριζα, Γαλατάκι και Αθίκια- οι οποίες κάηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και εξελίχθηκε εκεί το τριήμερο 22 με 24 του περασμένου Ιουλίου.


ΑΥΤΟΨΙΑ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ - ΚΙΟΣΚΙ

  

Κόρινθος 04-12-2020

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία προκειμένου στην επιλογή σημείων, του περιβάλλοντος χώρου του INFO KIOSK στον Ισθμό. Στην αυτοψία παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ. Σωτήρης Πέρρας, η Προϊσταμένη Τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Κορινθίας κα Μυρτώ Σμυρλόγλου ο εργολάβος έργου κ. Θανάσης Γκίκας.

«Το έργο της δενδροφύτευσης στον Ισθμό και εν γένει της ευρύτερης περιοχής με δέντρα, ροδίτικους φίκους και φωτίνιες καθώς και οι συνεχείς παρεμβάσεις καθαριότητας, στα πλαίσια των προσπαθειών μας ο Ισθμός να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους πολίτες του νομού μας αλλά και των τουριστικών εκδομέων είναι στις προτεραιότητές μας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής. Τέλος επεσήμανε πως «Η δενδροφύτευση πέρα από τα στοιχεία καλλωπισμού είναι απαραίτητη σε σημεία, προκειμένου στην ασφαλή οδήγηση και στην προστασία από το φωτισμό των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα»


Ξεκίνησε από την Π.Ε. Κορινθίας η δενδροφύτευση στον Ισθμό


Ξεκίνησε το έργο δενδροφύτευση στην περιοχή του Ισθμού, από συνεργεία της Π.Ε. Κορινθίας.
Συνολικά προγραμματίζεται, από τον Ισθμό μέχρι την είσοδο της Κορίνθου, η φύτευση 1.000 δένδρων, όπως κόκκινες φωτίνιες και ροδίτικοι φίκοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΜΕΑΣ ΦΡΟΥΣΙΟ

  

Kόρινθος 03-12-2020 Σε ευρεία συνάντηση πολλαπλών θεμάτων, υποδέχθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στην Κόρινθο ο Α ν τ ι π ε ρ ι φ ε ρ ε ι ά ρ χ η ς Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής, τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο. Μεταξύ άλλων συζήτησαν για:

Εργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά και οδοποιίας σε εξέλιξη όπως το έργο Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, Π/Υ 1.200.000 το οποίο ολοκληρώνεται εντός Δεκεμβρίου.

Υπό ένταξη έργα όπως αρδευτικό στο Καστράκι Π/Υ 200.000, Κέντρο Υγείας Νεμέας Π/Υ 600.00, ανάπλαση κεντρικού δρόμου Νεμέας οδός Δερβενακίων.

Εργα οδοποιίας όπως Νεμέα, Ψάρι, Σκοτεινή Π/Υ 1.200.000, συντήρηση επαρχιακής οδού Νεμέα, Σούλι, Κιάτο μέσω Πετρι, Λερίζης, Καστρακίου, Μποζικά, Παραδεισίου, Μάτσανι Π/Υ 587.000.

Τις τουαλέτες στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας όπου εντός Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η δημοπράτηση.

Την αντιμετώπιση κατολισθήσεων επαρχιακής οδού Αρχαίας Νεμέας Π/Υ 300.000 περίπου.

Την αναβάθμιση αθλητικού γηπέδου των Αρχαίων Κλεωνών Π/Υ 300.000.

Τον κόμβο Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Νεμέας Π/Υ 361.000.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΕυρεία σύσκεψη αύριο για σύγκλιση στο οικονομικό, αναφορικά με την ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  

Σύσκεψη συγκαλείται αύριο Παρασκευή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μία προσπάθεια σύγκλισης όσον αφορά το οικονομικό θέμα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η σημαντική αυτή σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή όλων των συμβούλων της Περιφέρειας, τεχνικών, νομικών και οικονομικών, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης.ΣΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ
  


Στις ανασκαφές της Ρωμαϊκής Επαυλης Λουτρακίου βρέθηκε ξανά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης της, η κα Κόρκα δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφτώ για ακόμα μια φορά τη Ρωμαϊκή Επαυλη στο Λουτράκι την ανασκαφή της οποίας παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ελαβα πλήρη ενημέρωση από την αρχαιολόγο Ζωή Ατζαματζίδου και τον Κώστα τσιαμπάση. Είναι εντυπωσιακό το γεγοννός ότι τη φετινή χρόνια τα ευρήματα ήταν εξαιρετικά σημαντικά.

Ανακαλύφθησαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους αρχαιολόγους επιπλέον δυνατότητες στις μετέπειτα έρευνες τους.

Προηγουμένως με την έφορο αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη είχαμε επισκεφτεί το μουσείο Ισθμίας όπου ομάδα επιστημόνων επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και βασικός χρηματοδότης των ερευνών σε αυτό το μνημείο του τόπου μας το οποίο αναδεικνύει άλλωστε την διαχρονική σύνδεση του Λουτρακίου με τις ιαματικές πηγές.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  


Σε επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Π.Ε. Κορινθίας προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα ευρεία επίσκεψη εργασίας σε σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στην Κορινθία μαζί με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες των έργων. Αρχικά βρέθηκα στο χώρο του Λιμένα των Κεχρεών όπου πραγματοποιείται το έργο «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη καταλοίπων Αρχαίου Λιμένα Κεχρεών» με προϋπολογισμό στις €720.000. Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη αναδειχθεί ναοί καθώς και ευρήματα που βρίσκονται στο μουσείο Ισθμίας και έπεσαι η εργασία των ενάλιων αρχαιοτήτων.

Επειτα επισκέφθηκα το χώρο της Αρχαίας Διόλκου όπου βαίνει προς ολοκλήρωση το πρώτο στάδιο του έργου «Προστασία και ανάδειξη στο χώρο του Αρχαίου Διόλκου» με προϋπολογισμό €3.000.000 και για τα τρία υποέργα. Επιδίωξη μας είναι η ολοκλήρωση του έργου βάση του χρονοδιαγράμματος. Η πορεία των έργων είναι ικανοποιητική παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κοροναϊού καθώς και λόγω καιρού.

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ‘’Εξαμίλιου’’ Ιουστινιάνειου Τείχους» όπου άμεσα προβλέπεται η προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιολόγου για την έναρξη του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις €320.000.

Επακολούθησαν τεκμηριωμένες προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων ώστε να ολοκληρωθούν μελέτες και να έχουμε την ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 2021-2027. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να είναι μεγάλος αρωγός και χορηγός αυτών και πολλών ακόμα έργων πολιτισμού.»


ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ : «Κύριε Νίκα, σταματήστε να λειτουργείτε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν να είναι «το μαγαζάκι σας»

  


Τρίπολη 4 Δεκεμβρίου 2020 Δεν έχει τέλος η παρακμή…. Με λύπη διαπιστώνεται κάθε μέρα, πως τα μεγάλα προβλήματα της Πελοποννήσου, περνούν συστηματικά σε δεύτερη μοίρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ένας υπόγειος σχεδιασμός ξεδιπλώνεται από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα, προκειμένου να στήσει στην Πελοπόννησο ένα σύστημα, για να είναι το απόλυτο αφεντικό και να μην υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων και των πράξεών του.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Έπιτροπής (4-12-20) συζητήθηκε ένα θέμα με ιδιαίτερη σημειολογία. Ο κ. Νίκας, θέλοντας να πετύχει τον τελικό του στόχο δηλαδή να κλείσει την Αναπτυξιακή Έταιρεία Πελοπόννησος Α.Έ. και να πετάξει έξω από την Έταιρεία την Π.Έ.Δ., δηλαδή όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου για να ικανοποιήσει ως φαίνεται κάποιο προσωπικό του απωθημένο, αλλά και να ισχυροποιήσει τη θέση του έναντι των άλλων ισότιμων αυτοδιοικητικών θεσμών της Πελοποννήσου, εισηγήθηκε στην Οικονομική Έπιτροπή τον στενό του συνεργάτη και πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας κ. Σάκη Ηλιόπουλο να παρέχει νομικές συμβουλές … !! στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, σχετικά με το δήθεν έλλειμμα της εταιρίας.

Ο κ. Νίκας απαξιώνοντας τους τέσσερις δικηγόρους που υπηρετούν με πάγια αντιμισθία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση για τα υπηρεσιακά ζητήματα της Περιφέρειας, με περισσό πολιτικό θράσος προτιμά τον τέως αντιδήμαρχό του. Για ποιο λόγο άραγε ο κ. Περιφερειάρχης προβαίνει σ΄ αυτή την επιλογή; Για ποιό λόγο αρνείται να περιμένει τον έλεγχο της ΠΈΔ, όπου είναι ισότιμος εταίρος με τα ίδια μετοχικά ποσοστά στην εταιρία Πελοπόννησος Α.Έ.; Ποιό θα είναι το φυσικό αντικείμενο της εργασίας που θα παρέχει ο κ. Ηλιόπουλος τη χρονική στιγμή που ο αντιπρόεδρος της εταιρίας δεν αναγνωρίζει κανένα έλλειμμα; Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ορίσθηκε και δεύτερη ιδιώτης δικηγόρος, επίσης Μεσσηνιακής καταγωγής, στην οποίαν έχουν ανατεθεί πλήθος υποθέσεων που αφορούν σε υπηρεσιακά ζητήματα.

Κύριε Νίκα, σταματήστε να λειτουργείτε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν να είναι «το μαγαζάκι σας» και υπηρετείστε με ευθύνη και σοβαρότητα το θεσμικό σας ρόλο.

Έπειδή οι τακτικισμοί, οι ίντριγκες και οι συνομωσίες κούρασαν και σιγά –σιγά απαξιώνουν το θεσμό που η Περιφερειακή μας Αρχή κράτησε ψηλά και με τις δράσεις της και τις πρωτοβουλίες της, της προσέδωσε κύρος, καλούμε τον κ.Νίκα, να εργαστεί με ηρεμία, συστολή και να παραμερίσει τις μόνιμες εμπαθείς και ανεξήγητες συμπεριφορές που απογοητεύουν την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια