Header Ads

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 100 ΕΚ. € ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φ.1724

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Επένδυση 100εκατ. € από Γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα

  


Μια πολύ σημαντική ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από Γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αναμένεται να δημιουργηθούν 1000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας ανέφερε:

«Από την 1.9.2020 τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις μας για την αύξηση του ποσοστού των υπερ-εκπτώσεων των δαπανών έρευνας & ανάπτυξης (R&D). Από το 130% ανεβάσαμε το ποσοστό στο 200% με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να διαθέτει ίσως το ιδανικότερο περιβάλλον για επενδύσεις Ε&Α σε όλη την Ευρώπη.

Λίγο νωρίτερα λοιπόν, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis, προχωρήσαμε στην υπογραφή «επιστολής πρόθεσης συνεργασίας» με την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile SE e.GO Mobile

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για να παραχθεί μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το εργοστάσιο που αναμένεται να δημιουργηθεί στην Ελλάδα τα επόμενα 2 χρόνια.

Διαμορφώνουμε ένα καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον επιδιώκοντας να προσελκύσουμε επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές και καλά αμειβόμενος θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τους νέους μας στην πατρίδα και γιατί όχι να επαναπατρίσουμε κάποιους από εκείνους που έφυγαν θα προηγούμενα χρόνια. Οι επενδύσεις σε «χώρους» αιχμής αναμένεται να καταστήσουν την Ελλάδα σε κόμβο καινοτομίας στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Στην διαδικτυακή εκδήλωση, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης - Nikos Papathanasis, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και πρόεδρος του EnterpriseGreece Ιωάννης Σμυρλής. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ., της Next.e.GO SE καθ. Ulrich Hermann.»





 

Δεν υπάρχουν σχόλια