Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1717

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Θέμης Κουτσογκίλας απαντά στον Π.Λαμπρινό για το ΚΕΠΑΠ «Η ευαισθησία κ. Λαμπρινέ δεν κρίνεται στα λόγια αλλά στα έργα!»
  

Για πρώτη φορά και μάλλον και τελευταία ασχολούμαι να απαντήσω στον λαλίστατο αλλά με επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία κ. Λαμπρινό.

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα όπου μας ενημέρωνε για το πόσο πλούσιο έργο είχε κάνει ο ίδιος και πόσα λίγα έχουν γίνει από εμάς στο ΚΕΠΑΠ.

Για το έργο που έχει κάνει ο ίδιος, την απάντηση την έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού που είχε στηρίξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κ Λαμπρινος, χαρακτηρίζοντάς το ανύπαρκτο, μετά από πέντε χρόνια.

Απο τον Οκτώβριο του 19 που ανέλαβα σαν πρόεδρος την τύχη του κέντρου πολιτισμού και αθλητισμού και εγώ δεν έχω δει πού είναι αυτό το έργο για το οποίο είναι τόσο περήφανος ο κ. Λαμπρινός.

Δεν παραλάβαμε ούτε έναν πολιτιστικό θεσμό, μόνο αποσπασματικές εκδηλώσεις από τους φιλότιμους Πολιτιστικούς συλλόγους, που διέσωσαν τον πολιτισμό, χωρίς όμως κανένα πρόγραμμα και στόχο αφού δεν υπήρχε πολιτική βούληση και σχεδιασμός.

Στον αθλητισμό, ανήκε στη δημοτική αρχή που επαίρετω ότι έχτισε πιο πολλά γήπεδα από τη χούντα, όμως τα εγκατέλειψε, τα απαξίωσε και πολλές ομάδες διαλύθηκαν επειδή δεν είχαν γήπεδο να παίξουν.

Να μη μιλήσουμε για το ΔΟΝΑΚ που το παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση και αναγκαστήκαμε να κάνουμε διαχείριση με τις ομάδες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον για τους αγώνες.

Θυμήθηκε και την μπαντίνα ο κ. Λαμπρινός όμως ξέχασε να μας πει ότι στην ουσία υπολειτουργούσε από τότε που η αρχιμουσικός της, κα Ταμπούκου, άρχισε τις άδειες εγκυμοσύνης και βέβαια δεν έκαναν τίποτα για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Αναπόφευκτα λοιπόν σταμάτησε τη λειτουργία της.

Από τότε και μέχρι να αναλάβουμε εμείς, άλλα παιδιά έφυγαν για τις σπουδές τους, άλλα παράτησαν τη φιλαρμονική και άλλα κατάφερε να τα απορροφήσει με την εξαιρετική δουλειά που κάνει η κα Μωραϊτάκη στη μπάντα σε μια περίοδο που λόγω κορωνοιού τα συγκεκριμένα τμήματα έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη λειτουργία τους.

Και επειδή μας εγκαλεί και για την ευαισθησία μας ο κ. Λαμπρινός για την αρχιμουσικό την κα Ταμπούκου, κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος από εμένα που φρόντισα να κάνω τη μεταφορά της στη χορωδία ώστε να έχει αντικείμενο και να μην κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά όταν επιστρέψει.

Ομως δεν θα ήταν σωστό να αναβαθμίσω τη σύμβαση εργασίας της συγκεκριμένης υπαλλήλου ενώ βρίσκεται σε άδεια και δεν μπορούμε να την υπολογίζουμε σύμφωνα με τα έγγραφα που μας έχει καταθέσει πριν το τέλος του 2021.

Ψηφοθηρική πολιτική με τα λεφτά του Κορινθιακού λαού δεν θα κάνουμε.

Και είμαι σίγουρος ότι εσείς ο ίδιος θα μας εγκαλούσατε ότι ξοδεύουμε χρήματα ενώ δεν είναι σε θέση η συγκεκριμένη υπάλληλος, δικαιολογημένα λόγω της άδειας ανατροφής τέκνου, να παρέχει υπηρεσίες αν το είχαμε κάνει.

Θέλω όμως να θυμίσω στον ευαίσθητο κ. Λαμπρινό ότι οι μουσικοί αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για υπερωρίες που τους χρωστούσε ο δήμος Κορινθίων από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και επειδή προσπάθησε να παραπληροφορήσει για τους άλλους μουσικούς τα ονόματα των οποίων δε συμπεριλαμβάνονταν στην αίτηση να του θυμίσω ότι όταν αυξήθηκαν οι ώρες των μουσικών από 4ωρη σε 6ωρη απασχόληση 3 φορές την εβδομάδα, δήλωσαν πως δεν το επιθυμούσαν για προσωπικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι οι μουσικοί αυτοί εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται για μετατροπή του καθεστώτος εργασίας τους.

Το «πλούσιο έργο» Λαμπρινού και της δημοτικής αρχής που τόσα χρόνια υποστήριζε, φαίνεται και στην πλήρη εγκατάλειψη όλων των υποδομών, για τις οποίες θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα συνέντευξη τύπου για να ενημερωθεί ο Κορινθιακός λαός τις ενέργειες που κάνουμε.

Οχι με αποσπασματικές παρεμβάσεις και χρήματα που θα πέφτουν σε βαρέλι χωρίς πάτο αλλά με προγραμματισμό και ολοκληρωμένες μελέτες. Γιατί η ευαισθησία κ. Λαμπρινέ δεν κρίνεται στα λόγια αλλά στα έργα...






ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Στηρίζουμε τον Παναγιώτη Λαμπρινό

  


Με αφορμή πικρόχολα σχόλια επίσημα και ανεπίσημα από τη Δημοτική Αρχή σε βάρος του Παναγιώτη Λαμπρινού, δηλώνουμε απερίφραστα:

Ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στηρίζουν απολύτως τον συνάδελφο Παναγιώτη Λαμπρινό.

► Τον άνθρωπο που ίδρυσε και έστησε στα πόδια του το ΚΕΠΑΠ το 2011, συνενώνοντας τους οργανισμούς εννέα (9) νομικών προσώπων των 5 πρώην δήμων.

► Τον άνθρωπο του αθλητισμού πανελληνίως και του πολιτισμού.

► Επί έξι (6) χρόνια (20112016) ως Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ έδωσε τα πάντα για να αναδειχθεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στη Κόρινθο και τον Δήμο Κορινθίων ευρύτερα.

Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη.

► Τον άνθρωπο που μόνο συγχαρητήρια ελάμβανε από όλο το κόσμο.

► Τον άνθρωπο που το ήθος του είναι υπόδειγμα για όλους μας.

Ολοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Παναγιώτης Λαμπρινός. Ενας άνθρωπος που κοσμεί την Κόρινθο, το Δήμο Κορινθίων, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Και τι έκανε ο Λαμπρινός; Υπέβαλε πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΑΠ και την στήριξε με όλες του τις δυνάμεις (εκπροσωπώντας όλη την παράταξή μας) για πλήρες ωράριο στους Μουσικούς της Φιλαρμονικής, χωρίς καμία εξαίρεση σε αρεστούς και μη.

Αυτό δεν ήταν αρεστό στον Πρόεδρο και σε μερικούς της Διοίκησης. Δεν πειράζει. Το δυστυχές είναι ότι έχασαν οι μουσικοί. Για εμάς, για την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι τιμή μας που πλαισιωνόμαστε από έναν τέτοιο σπάνιο άνθρωπο.

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ


Τα νέα μέτρα για την Πανδημία μας αφορούν όλους
  

Αγαπητοί συνδημότες, η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο, αναγκάζει τη πολιτεία, στη λήψη ολοένα και πιο περιοριστικών μέτρων.

Καθ΄όλη τη περίοδο εμφάνισης του κορονοϊού, από τον Μάρτιο έως και σήμερα, καταφέραμε όλοι μαζί, με μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε τον Δήμο μας και την Κορινθία μας έναν ασφαλή τόπο.

Επιβάλλεται ωστόσο, τώρα, στη κορύφωση της πανδημίας, να διατηρήσουμε την περιοχή μας στο επίπεδο επιτήρησης Α.

Για να πετύχουμε και αυτόν το στόχο, πρέπει να εφαρμόσουμε πιστά όλα τα ισχύοντα μέτρα.

Δεν επιτρέπεται από κανέναν μας καμία χαλαρότητα .Το διαπιστώνουμε από το χάρτη της πανδημίας όπου η μισή χώρα βρίσκεται στο ‘’κόκκινο’’.

Κάνω έκκληση σε όλους, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην αντιμετωπίζουν την κατάσταση επιπόλαια.

Επομένως, και στον Δήμο μας από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό και οφείλουμε να τηρούμε είναι τα εξής:

1. Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2. Περιορισμός κυκλοφορίας 00:00-05:00

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς χρήση μάσκας

4. Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Τηλε-Εκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα *εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια τελειοφοίτων Αναστολή επισκεπτηρίου στις δομές πρόνοιας (ΜΦΗ κ.ο.κ.)

5. Ανοικτά λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, σχολεία, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία, βιομηχανία, κομμωτήρια

Η κρισιμότητα των στιγμών είναι δεδομένη.

Μαζί πρέπει να τηρήσουμε μία μέγιστη στάση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Για να ζήσουμε όλοι μαζί τις μέρες μιας υγιούς και ελεύθερης ζωής. 


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΕΥΑ Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τον έλεγχο των διαρροών ύδρευσης
  

Μια νέα χρηματοδότηση που αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων για την «Προμήθεια, Εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και εντοπισμού διαρροών με τη χρήση ασύρματων αισθητήρων του δικτύου ύδρευσης Κιάτου».

Στόχος του συστήματος είναι αφενός η ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και αφετέρου η συνεχής παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση ότι είναι σημαντικό να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου μας, το νερό, είτε αυτό γίνεται με την ορθολογική διαχείρισή του, είτε με την εγκατάσταση αυτοματισμών για τον περιορισμό των διαρροών και των απωλειών.

Η δικαιοσύνη, επισημαίνει, στη διαχείριση του νερού, ξεκινά από τη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία θωρακίζει και προστατεύει το μεγάλο έργο της υδροδότησης, με πόσιμο νερό Στυμφαλίας.





ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

  


-Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη περιοχή στην θέση «Φραγκίστα» Κιάτου, έχει κατασκευασθεί ένα πρόχειρο γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και πρόχειρες κατασκευές αποδυτηρίων και αποθηκών .

-Δυστυχώς, ο αθλητικός αυτός χώρος δεν φυλάσσεται, δεν προστατεύεται και έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του από τη Δημοτική αρχή.

-Πλησίον του αθλητικού κέντρου έχουν εγκατασταθεί, σε μόνιμη σχεδόν βάση, πολλές σκηνές αθίγγανων . [ 70-100 άτομα και πλέον].

-Πρόσφατα σε ποδοσφαιρικό αγώνα τοπικών ομάδων άγνωστοι δράστες, πιθανόν αθίγγανοι, έκαναν νέα «επιδρομή» για πέμπτη φορά, στο κυλικείο, στις εγκαταστάσεις, στα αποδυτήρια και στις αποθήκες του αθλητικού κέντρου, κατέστρεψαν αθλητικό υλικό και αφαίρεσαν πορτοφόλια, χρήματα, ιματισμό των ποδοσφαιριστών και παραγόντων των αμάδων.

-Μιλάμε για πρωτόγνωρη ανυπαρξία, ανικανότητα και ανεπάρκεια συνολικά της Δημοτικής αρχής.

-Η απογοήτευση των αθλητών, αθλητικών παραγόντων της περιοχής αλλά και όλων των πολιτών για την πλήρη αδράνεια της Δημοτικής αρχής , την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες πληρώνουν οι Δημότες μας και τις κλοπές των προσωπικών και αθλητικών κ.α. ειδών είναι μεγάλη.

ΚΙΑΤΟ 2- 11 – 2020

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


O Δήμος μας εκσυγχρονίζει τις δημοτικές υπηρεσίες με το νέο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων Novoville. Μαζί κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο!
 

Με το νέο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων Novoville μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα με τον Δήμο μας, ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη καταχώρηση ζητημάτων καθημερινότητας που αφορούν το Δήμο, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους από τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, μπορείτε να λαμβάνετε αυτόματες ενημερώσεις για την εξέλιξη του ζητήματος που αναφέρατε, μέχρι και την οριστική του διευθέτηση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι δημοτικές μας υπηρεσίες γίνονται περισσότερο προσβάσιμες και αποτελεσματικές, έχοντας στο επίκεντρο τους το Δημότη. Πώς μπορώ να αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητά μου;

Η αναφορά αιτημάτων είναι δυνατή είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android), είτε μέσω του Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου μας που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Η αναφορά ενός ζητήματος γίνεται σε 5 απλά βήματα:

1. Επιλογή τοποθεσίας

2. Επιλογή είδους αιτήματος

3. Προσθήκη σύντομης περιγραφής (προαιρετικά)

4. Προσθήκη φωτογραφίας

5. Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα σας παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ λαμβάνετε ενημερώσεις για την πορεία επίλυσης του μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Επιπλέον, μέσω του συστήματος, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις για δρώμενα, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις του Δήμου μας, να βρείτε σύντομες απαντήσεις για διαδικασίες και δικαιολογητικά, να δείτε ζωντανά στο χάρτη δεκάδες σημεία ενδιαφέροντος όπως ΚΕΠ και φαρμακεία, καθώς και να πείτε την άποψή σας για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μέσω σύντομων δημοσκοπήσεων.

Kαταβάλλουμε καθημερινά τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Από εσάς, περιμένουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τις παρατηρήσεις σας, την ενεργή σας συμμετοχή ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο! Κάντε το κλίκ!





ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ : ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ

  

Την Παρασκευή 30/10/20 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) στο Δερβένι, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι μία συνεδρίαση στο Δερβένι μετά από 14 μήνες χωρίς την παρουσία των κατοίκων δεν θα είχε νόημα.

Επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο, αφού η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε ζωντανά, ούτε καν βιντεοσκοπήθηκε ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν οι δημότες. Η πρακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής (ΔΑ) αποτελεί εμπαιγμό για τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες. Η Δημοτική Αρχή αντί της δημοσιότητας επέλεξε την αποσιώπηση!

Προσπαθώντας να συγκαλύψει την ανεπάρκειά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, υποβάθμισε άλλη μία φορά τον θεσμό του ΔΣ. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ επιλέξαμε να μην αποχωρήσουμε όπως άλλες δημοτικές παρατάξεις, αλλά να λάβουμε ενεργό μέρος στη συνεδρίαση , τιμώντας τους συνδημότες της Ευρωστίνης, ασκώντας το δικαίωμά μας να υποβάλλουμε επερωτήσεις προς τη ΔΑ και να καταθέτουμε προτάσεις. Η αποχώρηση δεν είναι πολιτική πρακτική για κάθε περίσταση.

Επισημάναμε την απαξιωτική απουσία από την ημερήσια διάταξη θεμάτων που αφορούν τον τέως Δήμο Ευρωστίνης. Θέσαμε εμείς θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίσαμε την πρότασή μας για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα του παρακαμπτηρίου δρόμου στο Δερβένι και την κατασκευή της νέας γέφυρας που είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση της 7/9/20. Τότε ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι οι συζητήσεις με το υπουργείο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι σύντομα θα προέβαινε σε ανακοινώσεις! Δύο μήνες αργότερα ο Δήμαρχος δεν είχε να προσθέσει τίποτα σημαντικό γι’αυτό το κομβικής σημασίας έργο!

Επαναφέραμε το θέμα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την αναγκαιότητα άμεσης επισκευής του αφού οι φθορές επεκτείνονται όσο περνάει ο καιρός, ιδιαίτερα στη βόρεια πλευρά του.

Υποδείξαμε ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχει πρόσκληση με κωδικό ΑΤ11, αλλά και άλλες στις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί η μελέτη και επισκευή του εμβληματικού αυτού κτιρίου. Τονίσαμε ότι η παραχώρηση έγινε υπό τον όρο της αξιοποίησής του εντός ορισμένων χρονικών ορίων.

Αναλύσαμε την επείγουσα ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου μας από τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των έργων της Νέας Εθνικής Οδού και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής καθώς επίσης και την σημασία της αναβάθμισης του ορεινού οδικού άξονα, δηλαδή την παράκαμψη Γκούρας –Στενού-Σαραντάπηχου Ευρωστίνης που αφορά ιδιαίτερα το Δυτικό τμήμα του Δήμου μας. Καλέσαμε την ΔΑ να διεκδικήσει την υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων.

Στο μοναδικό θέμα που αφορούσε το Δερβένι και συγκεκριμένα το αίτημα του κ. Χαρίλαου Λαζανά και 10 συνδημοτών «Απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων από κοινοτική οδό στο Δερβένι και διενέργεια πράξεως αναλογισμού» δεν υπήρχε καμία εισήγηση από την Δημοτική Αρχή! Διαμαρτυρηθήκαμε για την τακτική να έρχονται θέματα στο ΔΣ χωρίς εισήγηση από την ΔΑ και χωρίς το ΔΣ να λαμβάνει αποφάσεις.

Το ΔΣ δεν είναι όμιλος συζητήσεων, αλλά το αποφασιστικό όργανο του Δήμου. Εκεί πρέπει να καταθέτουν οι δημοτικές παρατάξεις τις απόψεις τους.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση, ασκώντας έλεγχο και κριτική στη ΔΑ και υποδεικνύοντας λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας.





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Η ανάπλαση στη Νεμέα στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Κ. Φρούσιο

  


Η ανάπλαση περιοχής της Νεμέας αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο.

Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα δύο έργα τα οποία η Περιφέρεια, ασκώντας το σχετικό θεσμικό δικαίωμα, έχει εισηγηθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.






Καθαρίζεται ο ποταμός Ζαπάντης σε Νεμέα, Ζευγολατιό, Βραχάτι


Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων του νομού, συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΠΕΝ Κορινθίας, πραγματοποιούν καθαρισμό στον ξηροπόταμο Ζαπάντη της Νεμέας στο ύψος του Ζευγολατιού και έως την εκβολή του, στην παραλία Βραχατίου. Οι εργασίες αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται στο ύψος του Ζευγολατιού και συνεχίζονται.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Συνέντευξη του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη στον δημοσιογράφο Γιεώργο Βαθίωτη

  


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης μιλά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιωτη για το νέο επενδυτή στο Casino Λοααυτρακίου, τον Προαστιακό, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου και τον Βιολογικό Καθαρισμό Αγίων Θεοδώρων. Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Νέος επενδυτής στο Casino Λουτρακίου. Τι σημαίνει αυτό και ποιες οι σχέσεις του Δήμου με το casino;

Απ. Υστερα από προσωπικές προσπάθειες δυόμιση και πλέον ετών, το Casino Λουτρακίου απέκτησε έναν οικονομικά ισχυρό επενδυτή με δυναμική παρουσία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δήμος στήριξε από την αρχή την επένδυση ενός αξιόπιστου εταίρου, του Ομίλου Comer προς αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης του Casino, μιας επένδυσης που δημιούργησε μια νέα προοπτική εξυγίανσης και ανάπτυξης της επιχείρησης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την παγκόσμια οικονομική συγκυρία και την κατάργηση του Κοινοπρακτικού με τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε., οφείλουμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με την άλλη πλευρά, πάντα σε συμφωνία με τους οικονομολόγους και τους νομικούς μας συμβούλους προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία που θα μας εξασφαλίσει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των χιλίων τριακοσίων εργαζομένων και τη διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ερ. Ποια είναι τα προβλήματα και ποια τα προτερήματα από την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι;

Απ. Η έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι υπήρξε πάγιο ααίτημα των φορέων και των κατοίκων της πόλης του Λουτρακίου, το οποίο κάνουμε πραγματικότητα. Η σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου με την Αθήνα, με τακτά δρομολόγια, θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Λουτρακίου. Με την υλοποίηση του έργου, αναβαθμίζεται η συγκοινωνιακή προσπελασιμότητα του Λουτρακίου, αυξάνεται η επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο και προωθείται η εμπορική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη φάση σύνταξης της μελέτης είχαν δοθεί τα πλήρη στοιχεία στον μελετητή για την πληρέστερη και ορθότερη σύνταξή της, τεχνικά στοιχεία που να πιστοποιούν την ύπαρξη τεχνικών προβλημάτων από την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, δεν υπάρχουν. Βέβαια, αντιμετωπίζουμε διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από κατοίκους τα σπίτια των οποίων βρίσκονται στα όρια του έργου, προβλήματα που όμως ξεπερνιούνται από ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ και την επικείμενη κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή.






Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στους Άγιους Θεοδώρους με Δοξολογία & Κατάθεση Στεφάνων

  


Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία και ακολούθως κατάθεση στεφάνων.

Η Δοξολογία τελέσθη σύμφωνα με τα μέτρα κατά της Πανδημίας & την παρακολούθησαν λίγοι παρευρισκόμενοι.

Ακολούθησε η τελετή κατάθεσης στεφανιών στην οποία παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός , ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων Αρης Κωνσταντής, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρα Δερβένη, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αγίων Θεοδώρων Σίμος Σοφός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμητρα Σταμούλη, η Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Μαρία Κοκκινάκη, η εκπρόσωπος των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοτική Σύμβουλος Ρούλα Βλαστάρη εκπρόσωπος του λιμενικού τμήματος Αγίων Θεοδώρων, Σημαιοφόροι μαθητές των σχολείων της Πόλης. Αμέσως μετά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Γιώργος Ψυχογιός μίλησε στην κάμερα του Atnews για την Εθνική μας επέτειο και τα Ιδεώδη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας που έδωσαν τις ζωές του στο Επος του 1940.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια