Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1717

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Σκληρή Απάντηση, αλλά δίκαιη...


«Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα. Πράγματι, η ώρα της κρίσης είναι ήδη εδώ. Και όλοι κρινόμαστε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πανδημία που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας αντί σοβαρότητας, διολισθαίνει στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού -την κορονοκαπηλεία- και αποδεικνύει ότι του πέφτει μεγάλο και το κοστούμι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταγγέλλει μονότονα την κυβέρνηση ενώ ξέρει ότι -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων περιλαμβάνεται στα μέτρα αντιμετώπισης των εκτάκτων, αυξημένων, αναγκών της πανδημίας. Οπως όφειλε να ξέρει, αν σεβόταν τις αγωνίες των συμπολιτών μας, ότι συνεχίζονται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού). Οπως όφειλε επίσης να ξέρει ότι κανονικά γίνονται και οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισημαίνει:

«Έτσι, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται είτε να αγνοεί στοιχειώδη πράγματα, είτε να παραποιεί κραυγαλέα τα στοιχεία. Μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1.200 κρεβάτια ΜΈΘ και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική» αναφέρει στη δήλωσή του. Δεν έχει ακούσει ότι οι 1.200 ΜΈΘ είναι ο στόχος που έχουμε θέσει για να φτάσουμε τον μέσο όρο της ΈΈ; Δεν ξέρει ότι ο συνολικός αριθμός ΜΈΘ αφορά το σύνολο των ασθενών κι όχι μόνο για αυτούς που πάσχουν από κορονοϊό; Φωνάζει σήμερα ενώ παρέδωσε 557 ΜΈΘ, όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγους μήνες τις έχει φτάσει σε 974; Αν είχαμε μείνει σε αυτές που άφησε ο κ. Τσίπρας, σήμερα ασθενείς θα βρίσκονταν εκτός ΜΈΘ. Λίγη ντροπή! Για αυτό, όσο και αν κάνει πως δεν ξέρει, εμείς θα του υπενθυμίζουμε ότι: Οι προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού έχουν φτάσει τις 7.000. Οι ΜΈΘ από τις 557 το 2019, έχουν φτάσει τις 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες και Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία…»





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η Ελληνική απάντηση σε υπερφίαλο;


«Όσο υπάρχει έστω και ένα Τουρκικό πολεμικό πλοίο έξω στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχές Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ο Στόλος θα βρίσκεται εκεί» ξεκαθαρίζει ανώτατη στρατιωτική πηγή απαντώντας έμμεσα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ανάλογο μήνυμα στέλνουν και τα Ελληνικά «γεράκια» που υπερασπίζονται καθημερινά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών. «Τα Ελληνικά φτερά θα είναι εκεί και θα δίνουν απαντήσεις σε κάθε πρόκληση». Στα 60 Τουρκικά Πολεμικά πλοία που προτάσσει ο Χουλουσί Ακάρ το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό απαντά με το σύνολο του Στόλου να βγαίνει στο Αιγαίο υπό την κάλυψη της Π.Α.

Στη λογική της Αγκυρας να συντηρήσει την ένταση ο Τούρκος υπουργός Αμυνας έρχεται με τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του να ρίξει «λάδι στη φωτιά» και να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια για έναρξη διερευνητικών επαφών. Όι προθέσεις των γειτόνων είχαν φανεί ήδη όταν εξέδωσαν νέα navtex για έρευνες του Oruc Reis ανατολικά της Ρόδου μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 14 Νοεμβρίου.. Αλλωστε ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ αποκάλυψε ότι οι Τουρκικές navtex αποτελούν για την Αγκυρα εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όυσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι γείτονες με τις επαναλαμβανόμενες ναυτικές οδηγίες σε περιοχές Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν έχουν ως πραγματικό στόχο τις έρευνες για υδρογονάνθρακές αλλά να ασκήσουν πίεση στην Αθήνα και να κατοχυρώσουν δικαιώματα. Με επόμενο βήμα τα δήθεν τετελεσμένα στα οποία έχουν προχωρήσει να αποτελέσουν ένα από τα διαπραγματευτικά τους «όπλα» σε ένα τραπέζι διαλόγου με την Ελλάδα χωρίς όρους.

Απέναντι στο Τουρκικό σχέδιο η Αθήνα απαντά διπλά τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό με ψύχραιμο αλλά και ξεκάθαρο τρόπο. Τονίζει ότι συζητά μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα και με όρο τον τερματισμό κάθε πρόκλησης και κυρίως την απόσυρση του ερευνητικού και του Τουρκικού Στόλου. Απαντά όμως και σε στρατιωτικό επίπεδο με πλήρη εγρήγορση σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιφυλακή εδώ και μήνες. Κάθε Τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει απέναντί του ένα Ελληνικό να το επιτηρεί παρά το πλεονέκτημα των γειτόνων να επιχειρούν πολύ πιο κοντά στις ακτές και στους ναυστάθμους τους από τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου. Η Ελληνική απάντηση σε υπερφίαλλο;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Γιατί η επιλεκτική αντιμετώπιση στην τήρηση μέτρων;

Φυλλομέτρησα το Αρχείο της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και βρήκα στο φύλλο νο 1617 με τίτλο: « Ο Εορτασμός την Ημέρα του “ΟΧΙ” από την Ι Μητρόπλή μας…» και διάβασα: «Το απόγευμα ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, επί ποιμενικής περιόδου του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου εορτάζεται με το δικό της τρόπο η Ιστορική Επέτειος. Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, με τις επιτυχημένες παρουσιάσεις στη Σχολή Γονέων και τις Εθνικοθρησκευτικές περιοδικές Εκδηλώσεις, έχει καταστήσει την Κροκίδεια Αίθουσα, χώρο πνευματικής κυψέλης!

Ενθυμούμαστε τον εορτασμό παρόμοιας Επετείου πριν από τέσσερα χρόνια στην ίδια αίθουσα όπου με την κύρια ομιλία, έγινε υπενθύμιση στους παλαιούς σε ιστορικές μνήμες, ενώ ενημέρωσε εμπεριστατωμένα τους νεώτερους για τα γεγονότα του Επους της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου. Η ομιλία ήταν μία πλήρης ενημέρωση με αντικειμενικά επιχειρήματα, τα οποία ήταν κατανοητά και από τον πιο απλό ακροατή της Αίθουσας. Ενθουσιασμένοι και καταχειροκροτούντες οι θεατές, που συμμετείχαν και παρακολούθησαν μέχρι τέλους την ωραία Εθνική Εκδήλωση, έμαθαν πράγματα, τα οποία αγνοούσαν ή δεν είχαν σαφή εικόνα από τη διαστρέβλωση της Ιστορίας από τα σύγχρονα σχολικά βιβλία.

Ηταν δε ευχάριστο και το Καλλιτεχνικό εορταστικό χορωδιακό πρόγραμμα, που εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων “ Απόστολος Παύλος” Κορίνθου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι προβολές στιγμιότυπων από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο στα βουνά της Αλβανίας, τη σύμπνοια και ενότητα των Ελλήνων μπροστά στην Ιταλική αλαζονική απαίτηση του Ιταλού Φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι, “περί παραδόσεως της χώρας”, τους ηρωϊσμούς των Ελλήνων φαντάρων και την νίκη της Ελλάδας έναντι της Φασιστικής Ιταλίας με το Οραμα της Παναγίας, που οδηγούσε τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, κάτω από άξια Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. Οι προβολές, οι αφηγήσεις, τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα τραγούδια της εποχής από τη Χορωδία, δημιούργησαν κλίμα Εθνικής Εξαρσης στο κοινό, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η σύντομη εμβληματική παρέμβαση του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου…». Αναρωτιέμαι μετά από τις απαγορεύσεις εορτασμού της φετινής επετείου, τις διώξεις κάποιων που επεχείρισαν να αποτίσουν φόρον τιμής στους ήρωες της Εποποιίας του 1940, εν αντιθέσει με τις μαζικές πορείες διαμαρτυρίες παράνομων μεταναστών και αναρχικών, που δεν τους άγγιξε καν η ΕΛ.ΑΣ., που θα πάμε, γιατί αυτή η αντιμετώπιση;…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Ξαναφάνηκαν οι Αεροψεκασμοί στον ορίζοντα ...


Θυμάστε εσείς οι παλαιότεροι αναγνώστες πόσο χρονικό διάστημα είχαν να μας επισκεφθούν τα αεροσκάφη αεροψεκασμού, τα Chemtrails, όπως λέγονται; Πάνω από ένα χρόνο. Είπα κι εγώ, τι έγιναν και χάθηκαν τα άσπρα σύννεφα, που άφηναν πίσω τους τα αγνώστου προελεύσεως χώρας και αεροδρομίου αεροπλάνα, που ράντιζαν τον ουρανό; Μήπως ησυχάσαμε και βάλανε μυαλό οι παγκόσμιοι συνωμότες, γιατί δεν τους φταίει τίποτα ο πληθυσμός των χωρών της Γης; Αναρωτιόμουν επί ημέρες. Και ω του θαύματος! Καλομελέτα και έρχεται. Μας έκαναν την τιμή την προηγούμενη Παρασκευή από το πρωί να μας ψεκάζουν παράλληλα και χιαστί ακόμη μία φορά τον ουρανό.

Το πρωί που ερχόμουν στα γραφεία της εφημερίδας, είδα αεροσκάφη να πετάνε αφήνοντας μία ουρά νέφους πίσω τους, η οποία άρχισε να απλώνει και να σκεπάζει με την πάροδο της ώρας την Αττική και την Πελοπόννησο. Συνηθισμένος από αυτή την εικόνα δεν παραξενεύτηκα, αλλά κάθισα και σκέφθηκα τι συμβαίνει και ποία σκοπιμότητα εξυπηρετούσε αυτή τη φορά; Το ράντισμα του ουρανού με τα χημικά, που έπεφταν στα κεφάλια και ρουφούσαν τα ρουθούνια των πολιτών που στόχευαν; Και τότε, μας ήλθε τη μεθεπόμενη ημέρα η εξαγγελία κάθετης ανύψωσης του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού. Μεγάλος ο προβληματισμός. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτή η συννεφώδης ουρά των CHEMTRAILS, όπως λέγονται, προέρχεται από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Δεν πρόκειται περί τούτου. Είναι μεγάλο ψέμα, που σιγοντάρει το ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί το φαινόμενο είναι διεθνές. Μας ψεκάζουν με βαρέα μέταλλα, αλουμίνιο, βάριο και άλλα χημικά ηρεμιστικά, χωρίς να αποκλείεται και κάτι χειρότερο. Και όλα αυτά χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, εν γνώσει πιστεύω των Κυβερνήσεων.

Παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί στη βουλή, κάθε φορά οι απαντήσεις είναι για γέλια και για κλάματα, άσχετα, αν προέρχονται από φαινομενικά σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς ή Πτεράρχους της Π.Α.. Το φαινόμενο των ψεκασμών CHEMTRAILS, δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά Πλανητικό πρόβλημα, με έντονες διαμαρτυρίες και προσφυγές σε Δικαστήρια. Το όλο θέμα καλύπτεται από πέπλο Μυστηρίου, που όμως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να απαγορευτεί. Εμείς το θέμα των αεροψεκασμών αυτού του τύπου δεν θα πάψουμε να το φέρνουμε στη δημοσιότητα, όταν το επιβάλλουν οι τοπικές συνθήκες... Μας αποβλακώνουν για να μην αντιδράσουμε στα σχέδια ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης, της ζωής μας και της Ελευθερίας;





Δεν υπάρχουν σχόλια