Header Ads

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2010 φ.1697

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ TOY 2010




του Ναπολέωντος Λιναρδάτου*


Εκείνη την ημέρα του Μαϊου, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, θα έφευγε πιο νωρίς από τη δουλειά της στην Marfin γιατί είχε ραντεβού με τον γιατρό για να μάθει το φύλο του παιδιού της. Ήταν έγκυος 4 μηνών. Αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Η Αγγελική , το αγέννητο παιδί της, και δύο ακόμη συνάδελφοι της, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης έχασαν, με τραγικό τρόπο, τη ζωή τους, όταν μια ομάδα μασκοφόρων έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας, έριξε βενζίνη στο εσωτερικό του κτιρίου και πέταξε μέσα μια βόμβα μολότοφ. 


Εκείνη τη μέρα του Μαϊου, η μεταπολιτευτική εξύμνηση της βίας , που καλλιέργησε η Αριστερά και ανέχτηκαν τα άλλα κόμματα, που τόσα χρόνια μας είχε εξοικειώσει με τις καταλήψεις κτιρίων , το κλείσιμο των δρόμων, τις μολότοφ, το κάψιμο των μαγαζιών και των αυτοκινήτων, έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο. Και όλοι αυτοί που διεκδικούν τόσα χρόνια το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, που κάνουν διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα, που νεκρώνουν την Αθήνα για το παραμικρό, δεν είχαν χρόνο ούτε για μια, έστω, συμβολική σιωπηλή διαμαρτυρία στη μνήμη της Αγγελικής. 

Και όμως ….Χιλιάδες Έλληνες πέρασαν σιωπηλά από το σημείο της δολοφονίας, και άφησαν ένα λουλούδι ή ένα κερί, γιατί ένιωθαν πως θα μπορούσαν να ήταν στη θέση της , γιατί ένιωθαν πως η Αγγελική ήταν μία από αυτούς. Η Αγγελική άνηκε στους Έλληνες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, σε αυτούς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν ποτέ χάρες, ούτε λεφτά από το κράτος, απλά να τους αφήσουν να δουλέψουν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Η Αγγελική σαν Eλληνίδα της χρονιάς, συμβολίζει την θυσία των εργαζομένων Eλλήνων στον βωμό του παρασιτικού κράτους και της αριστερής βίας. 

ΜπλεΜήλο Editors Ανάρτηση στο facebook του Ναπολέοντος Λιναρδάτου 

* Ο Ναπολέων Λιναρδάτος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βαλσαμάτα/Φραγκάτα Κεφαλλονιάς. Zεί και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια