Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1698

Από τις Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάση Γκιολή

Σε ευρεία Σύσκεψη στην Ι.Μητρόπολη για τα «Παύλεια 2020»Κόρινθος 10-06-2020: Σε συνάντηση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου Σικυώνος Ζεμενού Ταρσού και Πολυφείτους κ.κ. Διονύσιου και Ιερέων, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κορiνθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Διοικητής Αστυνομίας Κορίνθου Χαράλαμπος Τετράδης και ο Διοικητής Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Α Κωνσταντίνου όπου συζήτησαν και ενημερώθηκαν σχετικά με τα «ΠΑΥΛΕΙΑ 2020». Οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 21ης Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥΚόρινθος, 04/06/2020 : Σε συνέχεια της εκστρατείας βοήθειας των υγειονομικών δομών και αρχής γινομένης από το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου παράδοση υγειονομικού υλικού όπου βρίσκονταν σε έλλειψη το τελευταίο διάστημα. Ποσότητα περί των 15.000 γαντιών προκειμένου στην υλοποίηση του έργου των γιατρών και νοσηλευτών χωρίς «δεύτερες σκέψεις» για την ασφάλειά τους. 

Ο κ. Γκιολής στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Καρπούζη, και αφού δέχθηκε τις ευχαριστίες του, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ποτέ δεν έπαψα να νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας όπου 15 χρόνια λειτουργούσα και αναπτυσσόμουν μαζί σας ως ιατρός αλλά και ως άνθρωπος». Τέλος τόνισε «την καίρια και σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς και την ευαισθησία του στα θέματα υγείας όπου όλο αυτό το δύσκολο διάστημα του «covid-19» στάθηκε δίπλα σε κάθε δομή δημόσιας υγείας του Νομού μας».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΚόρινθος, 04/06/2020 : Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του την Τετάρτη 3 Ιουνίου με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού με στόχο την όλο και αυξανόμενη ανάπτυξης των δήμων της Κορινθίας. Βαδίζοντας σε δύο κατευθύνσεις, την άμεση προβολή της ΠΕ Κορινθίας ως εσωτερικός τουριστικός προορισμός με κύρια μέσα επίτευξης τα social media και τα ΜΜΕ Αθηνών και μεγάλων πόλεων και τη διεκδίκηση δράσεων και προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που κατ ουσία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής αρχικά και μεταγενέστερα εθνικής οικονομίας. Μέρος της συζήτησης ήταν έργα ανάπτυξης όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου, ο βιολογικός Αγίων Θεοδώρων, η αναβάθμιση της εικόνας του Ισθμού στηρίζοντας και εκεί τις μικρές επιχειρήσεις, το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο με συντήρηση – διαγράμμιση από πόλεις παραλιακού μετώπου Κιάτο – Στυμφαλία, Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα (χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας), Δερβένι – Ροζενά – Ζάχολη – Τρίκαλα καθώς και η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή από Κόρινθο έως Δερβένι όπου μετά την παραχώρηση στην Περιφέρεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ προκειμένου στη δημιουργία ενός οικολογικού έργου με μονοπάτια πεζοπορίας, ποδηλατοδρομίες και καθαρά πράσινη ανάπτυξη. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων κ.κ Παγώνης Βασίλης Ε.Σ. Κιάτου, Καραχοντζίτης Απόστολος Ε.Σ. Νεμέας, Τσάκωνας Ευάγγελος Ε.Σ. Βραχατίου και οι κυρίες Αναστασία Λάμπου και Ανδριάνα Κουρουκλή των Εμπορικών Συλλόγων Ξυλοκάστρου και Λουτρακίου αντίστοιχα. Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων τόνισε την άψογη συνεργασία μεταξύ τους προκειμένου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας να βρίσκει πρόσφορο έδαφος εργασίας θέλησης και προσφοράς και αντίστοιχα οι πρόεδροι των συλλόγων, στήριξη στην ΠΕ Κορινθίας με κοινό σκοπό την ανάπτυξη του νομού Κορινθίας. 

Γραφείο ΑντιπεριφερειάρχηΝέες αναλήθειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. ΝίκαΠονηρός ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, καθώς στον κατάλογο των έργων ΕΣΠΑ 2014-2020 που εξέδωσε διέγραψε, δόλια και συνειδητά, από τον επίσημο Πίνακα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ την ημερομηνία ένταξης των έργων, διότι διαφορετικά θα προέκυπτε ότι όλα τα έργα προϋπολογισμού Π=20.871.819,71 € για την Πελοπόννησο εντάχθηκαν και φέρουν την υπογραφή του κ. Πέτρου Τατούλη. Αποτελούν τμήμα της συνολικής ένταξης έργων Πολιτισμού, περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου, το μεγαλύτερο ποσό για έργα Πολιτισμού από της ιδρύσεως του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. 

Όλα αυτά τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 ωρίμασαν μελετητικά μετά από μακρύ και δύσκολο αγώνα και πολλές εγκρίσεις με γνώση και εργατικότητα από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Πέτρου Τατούλη. Για τα υπόλοιπα, για τα οποία επαίρεται ο κ. Νίκας, είναι θέματα διαδικασίας, που τρέχουν γραφειοκρατικά. 

Δεν είδαμε κ. Νίκα κανένα έργο δικό σας, παρά τις πομφόλυγες του Νοεμβρίου 2019 τις οποίες διατυπώσατε στη σύσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. Όσον αφορά την Κορινθία, ο πίνακας δείχνει ένα μέρος των έργων που θα εκτελεσθούν, πέρα από αυτά που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αποδοθεί στην κοινωνία, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ, : Και για να μαθαίνετε κ. Νίκα και να σταματήσετε να λέτε συνειδητά ψέματα... διαβάστε τα Δελτία Τύπου που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο του 2019 και επιφυλασσόμαστε να αναφέρουμε τα καινούρια έργα, που ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έχουμε «τρέξει»: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στερέωση αποκατάσταση και ανάδειξη των καταλοίπων του αρχαίου λιμένα των Κεγχρεών Κορινθίας http://apostolospapafotiou.blogspot. com/2019/07/blog-post_24.html 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Προστασία-Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου http://apostolospapafotiou. blogspot.com/2019/07/blog-post_10.html 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποκατάσταση και ανάδειξη της Ενετικής Υδατογέφυρας στον Άσσο Κορινθίας http:// apostolospapafotiou.blogspot.com/2019/07/blogpost_18.html 
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια