Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1697


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ολική αντεπίθεση των δυνάμεων του LNA: Έριξαν 3 τουρκικά UAV & σκότωσαν 73 μισθοφόρους



Συνεχίζεται η αντεπίθεση του LNA, καθώς πριν λίγο ‘’έπεσε’’ στα χέρια του Χαφτάρ η στρατηγικής σημασίας περιοχή Ramla. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έριξαν τρία τουρκικά UAV, ενώ σκοτώθηκαν 73 μισθοφόροι σκοτωθεί τις τελευταίες 42 ώρες! Ταυτόχρονα, παρά τις κατηγορηματικές αρνήσεις από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την παρουσία του ρωσικών όπλων στη Λιβύη, πριν από λίγες ώρες ένα αεροσκάφος που ανήκει στο Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσγειώθηκε σε μια από τις αεροπορικές βάσεις που ελέγχονται από τον στρατό του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ. 

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφοριών, ήταν ένα ρωσικό αεροσκάφος Tu-154M με αριθμό RA-8515, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία και κατευθύνθηκε νότια αλλάζοντας απότομα πορεία στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο για να προσγειωθεί σε μια από τις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης. Οι λόγοι για την εμφάνιση του ρωσικού αεροσκάφους στο έδαφος της Λιβύης είναι ακόμα άγνωστοι και οι εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το εν λόγω γεγονός. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για παράδοση βαρύ οπλισμού στον Χαφτάρ μετά την παρουσία των MIG29 πριν λίγες ημέρες. 

Σύμφωνα με αρκετές αραβικές πηγές όμως, η Τουρκία άρχισε να αναπτύσσει βαρέα όπλα της στη Λιβύη και συγκεκριμένα εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων T-122 Sakarya, αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Firtina, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στις θέσεις των λιβυκών εθνικών δυνάμεων και απομακρυσμένες αεροπορικές βάσεις, στις οποίες σύμφωνα με δυτικούς εμπειρογνώμονες βρίσκονται ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη. 

Οι Τούρκοι πανικοβλήθηκαν ειδικά μετά την εμφάνιση πληροφοριών ότι 14 ρωσικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στη Λιβύη, και αφορούν τους τύπους MiG-29, Su-24 κ.λπ και ετοιμάζουν σχέδιο να τα καταστρέψουν στο έδαφος. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν επικείμενη ρωσο-τουρκική διένεξη μέσω αντιπροσώπων αν δεν επιτευχθεί κάποιους είδους συνεννόηση η οποία δεν είναι εφικτή επί του παρόντος.




Οι δικαιολογίες της Αθήνας για την τουρκική επιθετικότητα τελειώνουν! Υπάρχουν βέβαια και οι προφητείες…



Από Militaire News 
Η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει με δικαιολογίες που η πραγματικότητα έχει ήδη ακυρώσει την τουρκική επιθετικότητα. Ο “απομονωμένος” Ερντογάν, τα “εσωτερικά προβλήματα” της Τουρκίας, ο “εκνευρισμός” κι άλλα πολλά, καταρρίπτονται όσο ο χρόνος κυλά. Σε λίγο το μόνο που θα ΄χει απομείνει θα ΄ναι οι …προφητείες για τις οποίες κατά καιρούς διαβάζουμε σε διάφορα έντυπα…Τελευταίο παράδειγμα της ελληνικής εμμονής να μην έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα, αλλά να προτιμά την υπεκφυγή όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας διοχετεύει τη συσσωρευμένη πίεση που έχει «με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της ιστορίας και της ανθρωπότητας»: την αντίδραση είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς -από το ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989- να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα στην Αγία Σοφία. Όμως, «αυτές οι νέου τύπου απειλές θα στραφούν εν τέλει εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν», προειδοποίησε. 

Ξεκινώντας τη συνέντευξη από τα ελληνο-τουρκικά και τις προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ο υπουργός Επικρατείας διατύπωσε τη θέση ότι, «είναι προφανές ότι πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει την ανάγκη του Ερντογάν να διοχετεύσει την πίεση την οποία δέχεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της ιστορίας και της ανθρωπότητας. Ο Ερντογάν, συμπλήρωσε, «βρίσκεται μπροστά από μια μεγάλη δίνη. Έχει υποστεί μεγάλες διπλωματικές ήττες στα μέτωπα που έχει ανοίξει, υπέστη τη σοβαρότατη -και πρώτη, νομίζω, σε δεκαετίεςμεγάλη επιχειρησιακή ήττα στον Έβρο, που στοίχισε στο κύρος όσο και στη διεθνή του εικόνα». 

Θα περίμενα πολύ περισσότερο να έχουμε μια διοχέτευση της διπλωματικής ενέργειας σε πιθανές έρευνες, οι οποίες θα γίνουν στη Λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου παρά ένα τέτοιο κύμα που θα έχουμε στα σύνορά μας, τα θαλάσσια και τα χερσαία», εκτίμησε εξάλλου, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως όμως, «σε κάθε περίπτωση είμαστε απολύτως έτοιμοι (…) θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί έτσι ώστε να διατηρήσουμε απολύτως την κυριαρχία και την ισχύ μας».





Άγιος Παΐσιος: Η αρρώστια(πανδημία), ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ανθρώπων και το σφράγισμα



Από το βιβλίο: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ Του ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ «ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ - 666» 
«Τα σημεία των καιρών θα προειδοποιήσουν για την έλευσή τους.» «…έτσι σιγά – σιγά θα έρθει και το σφράγισμα.» «…μετά θα αρχίσουν να σκοτώνουν και τους ανθρώπους.» «Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μία αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και, για να το κάνει κανείς, θα τον σφραγίζουν.» «Αργότερα όποιος δεν θα είναι σφραγισμένος με τον αριθμό 666 δεν θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει ή να παίρνει δάνειο, να διορίζεται κ.τ.λ.» «Μου λέει ο λογισμός ότι ο Αντίχριστός με αυτό το σύστημα θέλησε να πιάσει όλον τον κόσμο και, άμα δεν είναι κανείς στο σύστημα, δεν θα μπορεί να δουλέψει κ.τ.λ. Θα επιβληθεί έτσι με ένα οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει την παγκόσμια οικονομία, και μόνον όσοι θα έχουν δεχθεί το σφράγισμα, το χάραγμα με τον αριθμό 666, θα μπορούν να έχουν εμπορικές συναλλαγές.» 
«Τι θα πάθουν όμως οι άνθρωποι που θα σφραγίζονται!...» «Όσοι δεν σφραγιστούν, θα περάσουν καλύτερα από τους άλλους, γιατί ο Χριστός όσους δεν σφραγιστούν θα τους βοηθήσει.» «Μας περιμένουν γεγονότα, αλλά δεν θα σταθούν αυτά πολύ. Όσο εξαλείφθηκε η Ορθοδοξία με τον κομμουνισμό, τόσο θα εξαλειφθεί και τώρα.» Σελίδες 179, 180, 181 & 182 (αποσπάσματα) 
Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Υπέρ πίστεως & πατρίδος





Δένδιας:
Αναμένουμε πίεση στα σύνορα μας από την Τουρκία”



Σε συνέντευξη, στην εφημερίδα “Real News” και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δηλώνει ότι “εύλογα αναμένουμε η πίεση στα σύνορά μας να αυξηθεί, έστω και τεχνηέντως, δηλαδή με την υποκίνηση της Τουρκίας”, σ΄ ότι αφορά στις μεταναστευτικέςπροσφυγικές ροές και αναφέρθηκε στα γεγονότα του Έβρου, υποστηρίζοντας ότι “ο φράχτης θα ολοκληρωθεί”. Απαντά και σε ερώτηση για τη δήλωση του περί της απώλειας “λίγων δεκάδων μέτρων εδάφους”. 

Η συνέντευξη: 

Διαμηνύσατε και εσείς και ο πρωθυπουργός προς την Τουρκία ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Γιατί εκτιμάτε ότι η Τουρκία δεν θέλει την ολοκλήρωση του έργου; 

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο φράχτης θα ολοκληρωθεί κανονικά. Και αυτό γιατί είναι ένα ακόμη μέσο προστασίας των χερσαίων μας συνόρων, στο πλαίσιο του αναφαίρετου δικαιώματός μας να λαμβάνουμε όποιο νόμιμο μέτρο κρίνουμε πρόσφορο για την προάσπιση της κυριαρχίας μας. Θα προχωρήσουμε στην επέκταση του φράχτη, όπως πράξαμε και βορειότερα. Η Τουρκία ενοχλείται. Γνωρίζει ότι η ολοκλήρωση μιας τέτοιας κατασκευής θα την εμποδίσει από το να προβεί σε ενέργειες όπως στο πρόσφατο παρελθόν, τις οποίες έχει μάλιστα υπονοήσει -μέσω και επίσημων δηλώσεων- ότι θα επαναλάβει. Ο φράχτης λοιπόν θα ολοκληρωθεί. Είναι ένα θέμα που όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αφορά το έδαφός μας, την ασφάλεια και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας μας. 

Είχατε πει ότι εύχεστε να πάμε σε συνεννόηση με την Τουρκία. Θεωρείτε ότι υπάρχει ακόμα έδαφος για αυτό; 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατ’ εξοχήν επιδιώκει τη συνεργασία και τη φιλία με όλες τις χώρες της περιοχής. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, δεν αποκλείουμε κανέναν και δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός. Ασκούμε την εξωτερική μας πολιτική με γνώμονα την ειρήνη, τη συνεργασία και το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα θα είναι πάντα ανοιχτή στη συνεννόηση και στην εποικοδομητική συνεργασία με την Τουρκία, όπως και με κάθε άλλο κράτος, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση φυσικά ότι οι συνομιλητές της ασπάζονται, λόγω και έργω, τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς, η Τουρκία πολλές φορές δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. 

Από Militaire News






Βία στις ΗΠΑ:
Ο Μπάϊντεν κρατά ισορροπίες αν και μέλη της εκστρατείας του πληρώνουν εγγυήσεις συλληφθέντων



Μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσαν ότι έκαναν δωρεές σε μια οργάνωση που καταβάλει εγγυήσεις συλληφθέντων στη Μινεάπολις, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία. 

Τουλάχιστον 13 μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανότερου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανήρτησαν μηνύματα στο Twitter το Σάββατο και την Παρασκευή στα οποία αναφέρουν ότι έκαναν δωρεά στο Minnesota Freedom Fund, μια οργάνωση που είναι αντίθετη στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ώστε οι συλληφθέντες να αποφεύγουν την προφυλάκιση. 

Η οργάνωση χρησιμοποιεί τις δωρεές για να καταβάλλει τις εγγυήσεις όσων δεν έχουν χρήματα στη Μινεάπολις, η οποία συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από διαδηλώσεις και ταραχές μετά τον φόνο του 46χρονου, άοπλου Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς. 

Από την πλευρά της η προεκλογική ομάδα του Τραμπ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι είναι “ανησυχητικό” που η ομάδα του Μπάιντεν “στηρίζει οικονομικά το χάος που βλάπτει αθώους ανθρώπους και καταστρέφει όσα πέρασαν τη ζωή τους να χτίζουν καλοί άνθρωποι”. 

Ο Τραμπ έχει περιγράψει τον εαυτό του ως τον πρόεδρο “του νόμου και της τάξης” και την Παρασκευή χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “γκάνστερ”, ενώ χθες Σάββατο εκτίμησε ότι οι πόλεις και οι πολιτείες θα πρέπει να “αντιμετωπίσουν πολύ πιο σκληρά” τις διαδηλώσεις, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τον στρατό και θα κάνει συλλήψεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να προσελκύσει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, καθώς το 2016 μόνο το 8% των εξ αυτών τον προτίμησε. Ωστόσο η μειωμένη συμμετοχή των Αφροαμερικανών στις προηγούμενες εκλογές εκτιμάται ότι ωφέλησε τον Τραμπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια