Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.194


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Τρίπολη, 7 Μαΐου 2020: Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τέσσερα (104) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια εξήντα δύο (862) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια ενενήντα επτά (697) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα (160) παραβάσεις. Κατασχέθηκαν τέσσερις κροτίδες . Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6.5.2020, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εξήντα δύο (862) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια είκοσι (620) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια σαράντα δύο (242) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ενενήντα επτά (697) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατό τέσσερα (104) άτομα, από τα οποία εξήντα εννέα (69) ήταν ημεδαποί και τριάντα πέντε (35) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα. Πιο αναλυτικά μεταξύ άλλων περιοχών συνελήφθησαν: 
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας. Τρείς (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Κορινθου για ταπεραιτέρω.. 


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με σύλληψη πέντε ατόμων για Αρχιοκαπηλία… 


Τρίπολη, 8 Μαΐου 2020 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε λαθρανασκαφές με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων σε περιοχές των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αρκαδίας, Αχαΐας και Κορινθίας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, όλα τους μέλη της οργάνωσης Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» . Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον είκοσι έξι περιπτώσεις, λαθρανασκαφής και παράνομης αρχαιολογικής έρευνας 

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε συστηματικές λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων, σε περιοχές των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας. Σε ευρείας κλίμακας, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7.5.2020, σε περιοχές της Αρκαδίας, Αχαΐας και Κορινθίας , συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 50 έως 66 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα άρτιας συνεργασίας, μεταξύ αστυνομικών Τμημάτων Μεσσηνίας, Αχαϊας και των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Κορίνθου, αντίστοιχα. Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα, δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 46 ετών και ένας (1) 38χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, που καταζητούνται.. 

Όπως προέκυψε, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.2.2020 έως την 29.4.2020, πραγματοποίησαν συνολικά είκοσι έξι (26) περιπτώσεις λαθρανασκαφών και αρχαιολογικών ερευνών, σε περιοχές των νομών Αρκαδίας και Κορινθίας. 

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, σε οικίες, αποθήκες, οχήματα, αλλά και εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, κατά τις οποίες βρέθηκε μεγάος αριθμός εξαρτημάτων εξοπλισμού ανιχνεύσεως και εντοπισμού, που κατασκέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Τρίπολης, για τα περαιτέρω, ενώ εξακολουθεί η διενέργεια διεύρυνσης της προανάκρισης. 


Τροχονομικές παραβάσεις Απριλίου στην Πελοπόννησο 

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο του 2020 , συγκροτήθηκαν 245 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5.416 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) επικίνδυνες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας


Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία για καλλιέργεια και κατοχή ινδικής κάνναβης



 Συνελήφθη, στις 9.5.2020 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 37χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, στις 9.5.2020 το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 37χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -480- γραμμαρίων, -2- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -1,15- μέτρων, -2- ζυγαριές ακριβείας, -1- μεταλλικό τρίφτη κάνναβης και εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, θερμόμετρο-ρυθμιστής υγρασίας, κ.ά.). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. 


Συνελήφθη 52χρονος στο Ζευγολατιό γιατί αφαίρεσε από επιχείρηση 126 κενά τελάρα 

Βραχάτι, 09-05-2020: Συνελήφθη, στις 8.5.2020 το απόγευμα, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από επιχείρηση συσκευασίας, -126- κενά τελάρα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 


Εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας που είχε γίνει στην Κόρινθο Κόρινθος, 09-05-2020 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε γίνει την 7.5.2020 στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή τροχοφόρου, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια