Header Ads

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ φ.1695


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Οι Αναγνώστες προτείνουν – καταγγέλουν…

Επιστολή ιερέων βάζει «φωτιά»:
Ο κορωνοϊός οδηγεί σε παγκόσμια χούντα…

Η γερμανική Αρχιεπισκοπή πήρε αποστάσεις από επιστολή επισκόπων από διάφορες χώρες, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα περιορισμών λόγω κορωνοϊού, τονίζοντας πως όλα αυτά οδηγούν σε «παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα έχει τον απόλυτο έλεγχο». Όπως βλέπουμε λοιπόν υπάρχουν πολλοί που έχουν αντιληφθεί πως κάτι ύποπτο συμβαίνει! Την επιστολή υπέγραψε και ο υψηλόβαθμος Γερμανός Καρδινάλιος, Gerhard Ludwig Müller, ξεκινώντας «ιερό πόλεμο» στους συναδέλφους του. 

Στην επιστολή με τίτλο «Μία έκκληση για την Εκκλησία και για τον Κόσμο – προς Καθολικούς και όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους», με ημερομηνία 7. Μαΐου, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι επίσκοποι: «Είναι αλήθεια πως με πρόφαση των κορωνοϊό, σε πολλές περιπτώσεις παραβιάζονται δικαιώματα των πολιτών, ενώ περιορίζονται οι βασικές ελευθερίες τους, συμπεριλαμβανομένων της θρησκευτικής, της ελευθερίας γνώμης και της ελευθερίας κινήσεως. 

Κάποιος θα έλεγε πως υπάρχει βάση στην θεωρία ύπαρξης δυνάμεων, οι οποίες ενδιαφέρονται στο να διασπείρουν πανικό στον πληθυσμό. Ο στόχος τους είναι να επιβάλλουν συνεχώς μεθόδους περιορισμού της ελευθερίας, ελέγχου των ατόμων και παρακολούθησης των κινήσεων τους. Αυτές οι ανελεύθερες προσπάθειες χειραγώγησης συνιστούν την απαρχή δημιουργίας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο». 

Αυτά όλα είναι γραμμένα στην έγκυρη εφημερίδα της Γερμανίας «Die Welt». Εκπρόσωποι της γερμανικής Αρχιεπισκοπής απαντούν σε όλα αυτά με φράσεις όπως «θεωρίες συνωμοσίας», παίρνοντας αποστάσεις από αυτή την επιστολή, η οποία βάζει «φωτιά» στους κόλπους της χριστιανικής Εκκλησίας στην Δύση και ενδεχομένως, σύντομα, και σε εκείνη της Ανατολής. 

Ο «ιερός πόλεμος» θα έχει τελικά δύο στρατόπεδα: Την επίσημη Εκκλησία και ιερείς που αντιδρούν 12 Μαΐου, 2020 
Πηγή: el.gr Ξεκινά «Ιερός πόλεμος» στην Ευρώπη…




Επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία

Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλα τα Ειδικά σχολεία, άμεσα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Συντονιστής της ΝΕ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με τον πρόεδρο του Σωματείου γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας Βαγγέλη Καρατζά και την εκπρόσωπο της Επιτροπής Παιδείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Μπαλάσκα. 

Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνέπειες που έχει στα παιδιά Αμεα η μακροχρόνια αποχή τους από την Ειδική Αγωγή η οποία όπως εξήγησε ο κ. Καρατζάς δεν είναι μόνο Παιδεία, είναι ΘΕΡΑΠΕΙΑ για τα παιδιά. Το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την επανέναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και άρα η παράταση της έλλειψης Ειδικής Αγωγής καταδικάζει τα παιδιά σε εκπτώσεις δεξιοτήτων, παλινδρομήσεις και εν τέλει κοινωνικό αποκλεισμό. 

Τόσο ο συντονιστής της ΝΕ όσο και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας αντιμετώπισαν με κατανόηση και αίσθημα ευθύνης τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκαν να δοθεί στο θέμα η πρέπουσα συνέχεια μέσω της κοινοβουλευτικής οδού. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός που αμέσως εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του. 

Γραφείο Τύπου 
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας





Μουσουλμάνοι ξεπαστρεύουν και τα αμπέλια – «Φοβάμαι για την ζωή μου» λέει αμπελουργός Τι θα γίνει επιτέλους;

Πέντε χρόνια έχει να δει παραγωγή στο κτήμα του αμπελουργός από την Χαλκίδα. Αυτό επειδή «γειτονεύει» με το Κέντρο παράνομων μεταναστών στην Ριτσώνα! Καθημερινά τόσο τα αμπελόφυλλα όσο και τα σταφύλια εξαφανίζονται, σε περιστατικά που θυμίζουν την καταστροφή σε ελαιόδεντρα νησιών του Αιγαίου και στις αλλεπάλληλες κλοπές ζώων από μουσουλμάνους. 
Σύμφωνα με τον αμπελουργό, πολλές φορές, έχει τσακώσει αλλοδαπούς να κλέβουν από το αμπέλι του, όμως δεν αντιδρά γιατί φοβάται για την ζωή του. Ζητά από τις τοπικές αρχές και τους υπεύθυνους του κέντρου να μεριμνήσουν για τις περιουσίες που είναι γύρω απ’ αυτό και να ζητήσουν από την κεντρική διοίκηση αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες. 
Τα λόγια περισσεύουν! 

Πηγή: el.gr 18 Μαΐου, 2020





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Εμείς οι Κορίνθιοι είδαμε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δύο τρία κρουαζιερόπλοιο να ελλιμενίζονται στο Λιμάνι μας και προβληματιζόμαστε σήμερα, αν θα υπάρξει περίπτωση να δούμε κάτι παρόμοιο, έστω κι εφέτος μετά την Πανδημία. Η επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κορινθίων να βγάλει τα συμπεράσματα της από την περσινή άφιξη και την προσόρμιση των πλοίων με εκατοντάδες τουρίστες. Η αξιοποίηση του θέματος θα πρέπει να γίνει άμεσα με την συνεργασία Δήμου και αρμοδίων φορέων, υπό την καθοδήγηση του Δήμου και την εποπτεία του Δημάρχου. Να γίνει αυτή η χρονιά το πολύ η επόμενη πρώτα ο Θεός παράδειγμα προς μίμηση και άλλων εφοπλιστικών και τουριστικών παραγόντων. 

ΞΥΚΟΚΑΣΤΡΟΥ: Η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πολύ ορθά ακολουθούσε μέχρι πέρυσι την Αθλητική παράδοση του Δήμου σε θέματα Αγωνιστικού Προγράμματος στο υπαίθριο θέατρο του ποταμού Σύθα. Και φέτος τι προβλέπεται να χαρούμε εμείς οι φίλαθλοι αυτό, που κάθε χρόνο, χαιρόμαστε; Υπάρχει στα σκαριά κάποιο σχετικό πρόγραμμα; Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις Θεατρικού περιεχομένου απολαμβάναμε και τα αγωνίσματα άμμου, που είναι αθλητικά με θέαμα. Ελπίζουμε και φέτος να μας προτιμήσουν ομάδες του κέντρου. Είμαστε έτοιμοι να τις υποδεχθούμε, το φροντίζουμε το θέμα; 

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Μεγάλη η επιτυχία η σχετική με την αξιοποίηση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Αν προχωρήσει το αποφασισθέν έργο ανάπλασης του χώρου με την κατασκευή κατάλληλων χώρων για επισκέψεις, τότε θα είναι η πιο ιδανική περίπτωση αξιοποίησης ακόμη μίας περιοχής του Δήμου Σικυωνίων μετά από το Λαογραφικό Μουσείο Στυμφαλίας και του Φράγματος Δόξα με την πανέμορφη Λίμνη, που κοσμεί την ορεινή Κορινθία. Ήταν πλέον το πλήρωμα του χρόνου για τον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο να δραστηριοποιηθεί σε θέματα έργων υποδομής

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Σας είχα πει προ διετίας Ότι, «Διαπίστωσα μέσα από τις ανακοινώσεις του Δήμου Λουτραίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ότι ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης έχει συλλάβει το νόημα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα θέματα. Εκτός από αυτά της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζει στον χώρο του Δημαρχείου και στα παραρτήματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων βλέπω επίσης και έναν πολύ καλό συντονισμό στις εργασίες των Επικεφαλείς Τομέων δράσεως. Πρόεδροι και Αντιδήμαρχοι εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Εύγε σε όλους τους Αυτοδιοικητικούς!.» Το ίδιο λέγω και σήμερα εν έτη 2020!. 

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Εντυπωσιάστηκα, από τον μεγάλο αριθμό έργων υποδομής που έχουν ξεκινήσει αυτή τη χρονική περίοδο στο Δήμο Βέλου – Βόχας. Τόσο στο οδικό επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο όσο και στις Παιδικές Χαρές όλο και κάτι έφτιαξε στις Κοινότητες του Δήμου. Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος είχε αδικηθεί που βρήκε με την ανάληψη των καθηκόντων του έναν καταχρεωμένο Καλλικρατικό Δήμο, που ευθύς αμέσως μπήκε στην οικονομική Εποπτεία του κράτους μέχρι να εξυγιανθεί οικονομικά και φύγει το μεγάλο χρέος των δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ που άφησαν οι πρώην Δήμοι Βραχατίου και κυρίως Βέλου. Τώρα πάμε καλύτερα… 

ΝΕΜΕΑΣ: Από τη θέση των Καταγγελιών – Προτάσεων έχετε ασχοληθεί πολλές φορές για ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ εμάς τους ορεινούς Νεμεάτες. Πρόκειται για την ανάγκη διάπλασης και διευθέτησης του δρόμου από την Αρχαία Νεμέα που δια μέσω Χαλκίου – Βοχαϊκού και Βραχατίου φτάνει στην παραλία και στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νομού Κορινθίας δεν μπορούν να δουν το θέμα ως αναγκαίο επιτέλους να κάνουμε κι εμείς κανένα μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν το βλέπουν πως εμείς οι αγρότες γης είμαστε αδικημένοι από την έλλειψη της παραλίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια