Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1695

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

Ξεκίνησε από την παραλία «Καλάμια» ο καθαρισμός των παραλιών του δήμου Κορινθίων με ειδικό μηχάνημα. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης υποδομών, οι παλιές ντουζιέρες αντικαθίστανται ενώ θα τοποθετηθούν κατά μήκος των παραλιών και υποδομές αποδυτηρίων. Στην παραλία «Καλάμια» προβλέπεται και τοποθέτηση ναυαγοσώστη αφού έχει χαρακτηριστεί ως «πολυσύχναστη» 
Οι παραλίες του δήμου Κορινθίων, με την συμβολή των πολιτών τους οποίους παρακαλούμε να διατηρούν και να προασπίζουν την καθαριότητα τους αλλά και των επιχειρηματιών που από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα τους, θα είναι πολύ σύντομα έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους και να τους προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η Κόρινθος θέλει και μπορεί να λάβει την προστιθέμενη αξία που της παρέχουν απλόχερα η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός της. Το καλοκαίρι είναι στοίχημα για όλους μας και όλοι μαζί θα το κερδίσουμε!




Ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου Κεγχρεών



Πολιτιστικός θησαυρός είναι για το Δήμο Κορινθίων η περιοχή του αρχαίου λιμένα Κεγχρεών. Πλούσια τα αρχαιολογικά ευρήματα: 

-Το Μπούρτζι 
-Ο ναός της Αφροδίτης 
-Ο ναός της Ίσιδος 
-Το ρωμαϊκό νεκροταφείο στη Ράχη Κουτσογκίλα 
-Το βυθισμένο λιμάνι 

Πλούσια και η θρησκευτική κληρονομιά με την παρακαταθήκη στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ που μας άφησε ο Απόστολος των Εθνών ΠΑΥΛΟΣ, ξεκινώντας από το λιμάνι των Κεγχρεών και με τα βήματά του προς την Αρχαία Κόρινθο, δημιούργησε ουσιαστικά την είσοδο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι αναξιοποίητη η περιοχή παρά τις προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Ήδη εκκρεμεί η υλοποίηση της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Στερέωσης Αποκατάστασης και Ανάδειξης των καταλοίπων του αρχαίου λιμένα ποσού 719.800 € 

Ήλθε η ώρα ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο των Κεγχρεών να ενοποιήσουμε το σπουδαίο αρχαιολογικό τόξο ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΕΓΧΡΕΩΝ-ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΧΑΙΟΥ. 

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος δεν έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για να κάνει από μόνος του πολλά πράγματα, παρά το πλούσιο ταμείο του. Μπορεί όμως να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του χώρου, όπως: 

●Η αγορά των γύρω αγροτικών εκτάσεων για την πρόσβαση σε λεωφορεία και όχι μόνο. 
●Η κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου που θα συνδέει την εθνική οδό Ισθμού-Επιδαύρου με τον αρχαιολογικό χώρο, την πλαζ, αλλά και τον σημερινό οικισμό των Κεγχρεών για την αποφυγή των πολλών ατυχημάτων που γίνονται ιδίως την θερινή περίοδο. 
●Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη (έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αλλά ακόμα δεν έχει εκπονηθεί η αναγκαία συγκοινωνιακή και τεχνική μελέτη). 
●Η ανάδειξη του χώρου τόσο από αρχαιολογικής , όσο και από θρησκευτικής πλευράς με διαφήμιση από το Δήμο. 
●Η κατασκευή μικρού οδικού έργου για την πρόσβαση στο Μπούρτζι και το ναό της Αφροδίτης που σήμερα έχει γίνει αδιάβατος από κατολισθήσεις και νεροφαγώματα. 
●Η αποψίλωση όλου του χώρου από τα χορτάρια και η καθαριότητα της περιοχής. 
●Η πίεση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού για ένταξη σε προτεραιότητα του έργου αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γκιολή, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο κ. Νανόπουλο, όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να επισκεφθούν το χώρο. 
Όλοι έχουμε την ευθύνη της εγκατάλειψης. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΔΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 
ΖΩΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 
Κόρινθος 15/05/2020











ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



 Έργα υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών υπερ-υψηλών ταχυτήτων

Η τοποθέτηση οπτικών ινών αποτελεί ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND Hellas έχει προχωρήσει με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στην ανάπτυξη δικτύου Νέας Γενιάς οπτικών ινών υπερ-υψηλών ταχυτήτων που αφορά αποκλειστικά και μόνο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, το οποίο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation). 

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον Δήμο σε ένα δίκτυο μήκους 7,5 χιλιομέτρων εντός του αστικού ιστού της πόλης του Λουτρακίου, ύστερα από έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας. Το έργο θα προσφέρει στους δημότες και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που θα φθάνουν τα 200mbps και μεγάλη χωρητικότητα. 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως “Στην εποχή του διαδικτύου, έργα αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών είναι σημαντικά και αναγκαία καθώς συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Παρακαλούμε τους δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις να δείξουν τη δέουσα κατανόηση προκειμένου να εκτελεστούν με επιτυχία τα έργα που μας οδηγούν στην ουσιαστική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με πολλαπλά οφέλη για όλους”. Γραφείο Τύπου








ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Μαϊου στο Δημαρχείο Βέλου Βόχας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον Δημάρχο Βέλου - Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της ΠΕ Κορινθίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. 
Μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν είναι τα κάτωθι: 

Ολοκλήρωση εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου 
Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βραχατίου 
Αντιμετώπιση προβλημάτων διάβρωσης παραλιακού μετώπου Δήμου 
Συντηρήσεις επαρχιακού οδικού δικτύου όπου κρίνεται απαραίτητο 
Επισκευή τόσο αγροτικής όσο και δημοτικής οδοποιίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας 
Αρδευτικά έργα στα όρια του Δήμου 
Επικαιροποίηση προγραμματικών συμβάσεων πλατείας Μπολατίου και γέφυρας Ζευγολατιού-Σουληναρίου 
Προγραμματισμός των έργων κατασκευής των κυκλοφοριακών κόμβων στην περιοχή της γράνας στο Ζευγολατιό και στο κλειστό γυμναστήριο Βραχατίου ΄΄Γ΄Τριαντάφυλλος΄΄ 
Αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας του Δήμου 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους των κοινοτήτων του Δήμου Βέλου Βόχας – Παιδική Χαρά στο Καλέτζι

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους των κοινοτήτων του Δήμου Βέλου Βόχας Στην Κοινότητα Βοχαϊκού συνεχίζονται εργασίες στους αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους (καθαρισμοί πρανών, διανοίξεις δρόμων που είχαν υποστεί διαβρώσεις, ασφαλτόστρωση κλπ) με στόχο τη βελτίωση της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας . 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Περίανδρος Κεχαγιάς παρακολουθεί από κοντά όλες τις εργασίες, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις του είναι πολύ σημαντικές για τους κατοίκους του Βοχαϊκού. Βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου για το σχεδιασμό και άλλων έργων που θα πραγματοποιηθούν στην Κοινότητα Βοχαϊκού. 

Στην Κοινότητα Στιμάγκας πραγματοποιούνται εργασίες στους αγροτικούς δρόμους (καθαρισμοί πρανών, διανοίξεις δρόμων που είχαν υποστεί διαβρώσεις κλπ) με στόχο τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Καλαντζής και ο Αντιπρόεδρος κ. Θεοφάνης Αντωνόπουλος παρακολουθώντας όλες τις εργασίες σε δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι πολύ σημαντικές για τις τοπικές κοινότητες καθώς οι αγρότες και όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους δρόμους θα μπορούν να μετακινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο γρήγορα στις καλλιέργειές τους βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητά τους. 



ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ. ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 

Μία νέα παιδική χαρά στο Δήμο Βέλου Βόχας Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Καλεντζίου. Οι μικροί μας φίλοι σύντομα θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ασφάλεια








ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κοινοποίησε το ακριβές περιέχομενο της τροπολογίας για τον πολλαπλασιασμό του κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα έως την 31η Δεκεμβρίου. 

Ο Δήμος δύναται να παραχωρεί ατελώς πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων , ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης κοινόχρηστο χώρο , ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και υπό την προϋπόθεση ότι δε θίγονται δικαιώματα ετέρων. 

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι αρκετός για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης. Ο χώρος αυτός δεν πρέπει να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση. Η αίτηση μπορεί να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά. 
Οι αποφάσεις της περίπτωσης ισχύουν μέχρι 31.12.2020. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Ν.Π.Δ.Δ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ» 
Νεμέα : 15/5/ 2020 
Αριθμ.Πρωτ. : – 15 – 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 2 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νεμέας», λαμβάνοντας υπόψη: 

• την Κ.Υ.Α. αριθμ.64321/ Δ4/16-05-2008 (Φ.Ε.Κ. 1003/30-05-2008 τεύχος Β΄) Λειτουργία κυλικείων δημοσίων σχολείων. 

• την με αριθμό 4/7/14- 5-2020 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νεμέας» 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι 

Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση κυλικείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής, το οποίο βρίσκεται στη πόλη της Νεμέας Λ.Παπακωνσταντίνου 39Β στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Καταστήματος του Δήμου Νεμέας. 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων (με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) και των οικονομικών προσφορών (σε κλειστό αδιαφανή φάκελο) για τους ενδιαφερόμενους είναι από την 15 η Μαΐου 2020 ημέρα Παρασκευή μέχρι και την 28η Μαΐου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. 

Η ώρα 11:00 π.μ., ορίζεται και ως ώρα λήξης του διαγωνισμού και παραλαβής των αιτήσεων και των οικονομικών προσφορών. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της αποσφράγισης από την τριμελή επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στα τηλ.: 2746360128 - 2746360118, Φαξ:2746024135, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια