Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1689

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Δωρεά της εταιρείας «ΦΑΙΜΠΕΡΤΕΞ» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 


 Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την πολύτιμη δωρεά της εταιρείας «ΦΑΙΜΠΕΡΤΕΞ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» σε υγειονομικό υλικό (300 υφασμάτινες μάσκες) για τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των εργαζομένων και του Τμήματος Καθαριότητας ου Δήμου μας. 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία επισημαίνοντας πως «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, υπάρχουν εταιρείες που αποδεικνύουν έμπρακτα και με υψηλό αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, τη στήριξή τους προς τον συνάνθρωπο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γινόμαστε δέκτες τέτοιων πράξεων προσφοράς και αλληλεγγύης που αποδεικνύουν πως όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και να τα καταφέρουμε».

Γραφείο Τύπου



Διαχείριση οικιακών απορριμμάτων – Οδηγίες προς τους δημότες 


 Το φαινόμενο της χρήσης μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κ.λπ.) και η απόρριψή τους (σε κάδους ή και έξω από αυτούς), αλλάζει την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 
Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς επίσης, τις εργασίες καθαριότητας με διαρκείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων, των δημοτικών κτηρίων, του αστικού εξοπλισμού και των οχημάτων του, στο πλαίσιο της πρόληψης και του περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. 

Με βάση τις ΟΔΗΓΙΕΣ της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήριος Πέρρας συστήνουν σε κάθε πολίτη να ακολουθήσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα εξής βήματα, ως ελάχιστη συνεισφορά μας στην προστασία των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και στη Δημόσια Υγεία. 

Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid19 

• Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ. 
• Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. 
• ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια. 
• Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ τον οποίο κλείνουμε καλά προς αποφυγή επαφής ή πιθανότητα επιμόλυνσης. 
• ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο. 
• ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους. 
• Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά. 


Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με ασθενείς σε καραντίνα, με κρούσμα ή με ύποπτο κρούσμα covid-19 

• Ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία, ότι τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια απολύμανσης μιας χρήσης ΔΕΝ ΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. 
• Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά. 
• ΔΕΝ γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και ΔΕΝ συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών. 
• Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία. Είναι υπέρ της ασφάλειας όλων μας να χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε, να δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων. 

Σεβόμαστε, προστατεύουμε και διευκολύνουμε το έργο των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και να συνεχίσει ο Δήμος μας να είναι καθαρός. 
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την υπηρεσία για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. 
Τμήμα Περιβάλλοντος. Τηλ.: 2744360177, 
Τμήμα Καθαριότητας Ανακύκλωσης. Τηλ.: 2744022169 

Γραφείο Τύπου



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Συνέντευξη έδωσε στον δημοσιογράφο Άκη Γκάτζιο και στο site anagnostis.org o δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην πανδημία, και στα τεράστια προβλήματα που έχει αυτή προκαλέσει 



 Για τον ρόλο των Δήμων στην Πανδημία 
«Τον τελευταίο μήνα ασχολούμαστε μόνο με την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι δήμοι και όλος ο κρατικός μηχανισμός κινείται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα για να προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν, να μειώσουμε όλες τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στη ζωή μας. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια προμετωπίδα και κυματοθραύστης είναι οι δήμοι, όπως ήταν και όλα αυτά τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης. Είναι ακλόνητος ο δεσμός, η αμεσότητα των πολιτών με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Έτσι και στην πανδημία ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός αρκεί να συντονιστεί με όλες τις δυνατές πρακτικές για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Για τις ενέργειες πρόληψης και προστασίας των πολιτών του Δήμου Βέλου Βόχας απο τον κορωνοϊό 
Έχοντας την γνώση των προβλημάτων που φέρνουν οι ιώσεις λόγω της επιστημονικής του κατάρτισης, ως φαρμακοποιός, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πρώτες άμεσες ενέργειες του πριν τα επιβαλλόμενα μέτρα πρόληψης της πολιτείας. 
«Μερικές ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, επειδή καταλάβαινα τι θα ερχόταν, είχα φροντίσει να εφαρμόσουμε ένα κυκλικό ωράριο με τα δημοτικά κτίρια και να μειώσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων και ενημερώσαμε εγκαίρως τους πολίτες να μην έρχονται πλέον στο δημαρχείο και στα δημοτικές μας υπηρεσίες. 
Τρεις ημέρες πριν δοθεί η εντολή να κλείσουν τα σχολεία κάναμε απολυμάνσεις. Κλείσαμε τις παιδικές χαρές, κλείσαμε τα πάρκα. Παράλληλα συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους κυκλικά κάθε εβδομάδα.» 

Για την Ενημέρωση και πρόληψη στους οικισμούς των ΡOMA 
«Ενημερώνουμε τους οικισμούς με ηχητικό μήνυμα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβουν. Ο δήμος Βέλου Βόχας έχει επιχορηγηθεί από την πολιτεία για να ενημερώσει και για να απολυμάνει τους οικισμούς των ΡOMA και αυτό έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε.» 

Για τη δράση των Κοινωνικών δομών 
«Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές του δήμου μας. Είμαστε σε διαδικασία πρόσληψης νέων υπαλλήλων που θα βοηθήσουν στο τομέα αυτό. Παράλληλα ορίζεται τμήμα εθελοντών, για το οποίο έχουν ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας .Ο δήμος μας παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στις ευπαθείς ομάδες, με κοινωνικό λειτουργό και σύμβουλο ψυχικής υγείας. Προγραμματίζουμε να μπουν σε ημερήσια βάση γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.» 

Για τις συνέπειες στην οικονομία της περιοχής 
«Το πρώτο μας στοίχημα είναι να περάσουμε αλώβητοι την πανδημία. Να έχουμε την υγεία μας. Το δεύτερο στοίχημα είναι η επίλυση όλων αυτών των οικονομικών προβλημάτων που επιφέρει αυτή η κρίση. Θα υπάρχει πολύ βαρύ τίμημα. Τα πάντα βγαίνουν εκτός. Πάρα πολλοί επαγγελματίες χάνουν δουλειές, πολλοί εργαζόμενοι ίσως χάσουν τις δουλειές τους, το κράτος θα χρειαστεί να βρει κονδύλια στήριξης. Ο δήμος το ίδιο. Θα είναι δύσκολα γιατί εμείς προερχόμαστε από μια πολύχρονη κρίση. Χρειάζεται συνέργεια κράτους - δήμων αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία πρέπει να λάβει μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης 

« Ο δήμαρχος όμως κατέληξε στο πρώτο και κυρίαρχο στοίχημα που είναι αυτό της υγείας όλων. «Και αυτό έχει να κάνει με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ενημέρωση που έχουν οι πολίτες. Δεν χρειάζεται φόβος, ούτε λαϊκισμός και υπερβολές. Χρειάζεται γνώση, ατομική και κοινωνική ευθύνη για να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε νικητές.» 

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις 
στα δημοτικά κτίρια - οχήματα 
και εργοτάξια του Δήμου 


 Πολύ πριν το ξεκίνημα των επιβαλλόμενων προληπτικών μέτρων από την πολιτεία λόγω κορωνοϊού, ο Δήμος μας απολυμαίνει κυκλικά όλα τα δημοτικά κτίρια κάθε εβδομάδα. 
Οι απολυμάνσεις επαναλαμβάνονται αυστηρά και στα οχήματα του Δήμου. Από νωρίς το πρωί σήμερα στα εργοτάξια του Δήμου στο Ζευγολατιό και στο Βέλο όλος ο στόλος των οχημάτων του Δήμου τίθεται σε απολύμανση. Απολύμανση πραγματοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας στο Βραχάτι. 
Απολυμάνσεις στους καταυλισμούς ΡΟΜΑ Μέσα στα πλαίσια πρόληψης της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό ο Δήμος Βέλου Βόχας ξεκίνησε απολυμάνσεις στους καταυλισμούς ΡΟΜΑ στο Ζευγολατιό, Βέλο, Πουλίτσα και Κρήνες, οι οποίοι θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Παράλληλα ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των οικισμών μέσω ηχητικών μηνυμάτων (αυτοκίνητο με ντουντούκα) για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν ενάντια στημετάδοση της νόσου.


Παρελήφθη από τον Δήμο Βέλου Βόχας ένα επιβατικό αυτοκίνητο από την ΚΕΔΕ και την AutoHellas ATEE- Hertz, για την Κοινωνική Υπηρεσία 



 Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί την ΚΕΔΕ και την AutoHellas ATEE-Hertz για το αυτοκίνητο που παραχωρήθηκε στο Δήμο Βέλου Βόχας για το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας και την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Η ενέργεια αυτή της παραχώρησης θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην υπάρχουσα δομή πρόνοιας και αλληλεγγύης που εξυπηρετεί καθημερινά τις ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται βοήθεια.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ 


Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η λίστα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προκειμένου να διανεμηθούν τρόφιμα τον Απρίλιο εν όψει των εορτών του Πάσχα. 

Φυσικά και ψηφίσαμε θετικά. Όμως τονίσαμε και τονίζουμε ότι στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες δεν πρέπει ο Δήμος να μείνει: 

Αφενός στη συγκεκριμένη λίστα δικαιούχων, αλλά να παραμείνει ανοικτή για την προσθήκη και άλλων απόρων οικογενειών στην πορεία. Τα αποτελέσματα του κλεισίματος των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται και το διάστημα θα διαρκέσει μερικούς μήνες. 
Αφετέρου δεν είναι δυνατόν να αρκείται ο Δήμος στη διανομή τροφίμων μόνο μία φορά το Πάσχα. Διανομή κατ’ οίκον με υπαλλήλους και εθελοντές (υπάρχουν διαθέσιμοι πολίτες) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. 

Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική και μάλιστα με δαπάνες του Δήμου. Δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Το ταμείο του Δήμου συνεχώς αυξάνει (πλησιάσαμε και ίσως ξεπεράσαμε τα 32 εκατομμύρια σε σχέση με τα 28,3 εκατομμύρια που σας παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή). 

Καλές οι 250 μερίδες φαγητού που προσφέρει δωρεάν επιχείρηση που σύντομα θα δραστηριοποιηθεί στα όρια της Κορίνθου αλλά η δράση αυτή πρέπει να ανήκει στο Δήμο σε βάθος χρόνου και να αφορά περισσότερους πολίτες. Ζητάμε από το Δήμαρχο μεγαλύτερη ενεργοποίηση. Έχει τη στήριξη της παράταξής μας για απευθείας αναθέσεις προμήθειας τροφίμων από κορινθιακές επιχειρήσεις. Έκτακτες ανάγκες έχουμε. Νόμιμο είναι με τη ΠΝΠ. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε βεβαίως να μην βρεθούν εμπόδια από τις «Ανεξάρτητες Αρχές» για την προμήθεια στα πλαίσια σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων. 


ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07/04/2020




ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


 Στη σημερινή συνεδρίαση δια περιφοράς της Οικονομικής Επιτροπής δώσαμε ως παράταξη την έγκρισή μας για τη τροποποίηση του προϋπολογισμού και τη ψήφιση των αναγκαίων πιστώσεων με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μετάδοση του κορονοϊού. 

Επισημάναμε και επισημαίνουμε όμως την καθυστέρηση εκ μέρους του Δήμου της λήψης των αναγκαίων μέτρων, ήτοι: 

-Την απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων στις δημοτικές ενότητες και κοινότητες και κυρίως εκεί που προσέρχονται περισσότεροι υπάλληλοι και πολίτες (Περιγιάλι, Σοφικό, Χιλιομόδι, Αθίκια, Γαλατάκι). Δήμος δεν είναι μόνο η Κόρινθος. (Δεν έχει γίνει ακόμα). 
- Την απολύμανση όλων των δημοτικών αυτοκινήτων και οχημάτων (απορριμματοφόρα, σάρωθρα, φορτωτές, κλπ). (Έγινε μόλις χθες). Δεν αρκεί. Πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα. 
-Την απολύμανση της δομής φιλοξενίας μεταναστών (δεν έχει γίνει ακόμα). 
-Την απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων (μπλε και πράσινοι). (Δεν έχει γίνει ακόμα). 
-Την απολύμανση των χώρων υγιεινής των σχολείων, όπου εργάζονται ακόμα οι διευθυντές & υποδιευθυντές των σχολείων, σε πρώτη φάση και στη συνέχεια όλων των κτιριακών συγκροτημάτων (δεν έχει γίνει ακόμα). 
-Την απολύμανση των ευαίσθητων κοινόχρηστων χώρων και φρεατίων όμβριων υδάτων. 
-Την απολύμανση των χώρων άθλησης και πολιτισμού και όλων των χώρων εποπτείας του ΚΕΠΑΠ, του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και της ΔΕΥΑΚ (δεν έχει γίνει ακόμα). 
-Την προμήθεια ειδικών στολών για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας (δεν έχει γίνει ακόμα). 
-Την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα συνεργεία (μάσκες, γάντια, κλπ) και των καθαριστριών των κτιρίων του Δήμου και των σχολείων. (Μάσκες δόθηκαν μόλις σήμερα από δωρεά ιδιωτικής επιχείρησης). 
-Την προμήθεια αντισηπτικών για όλο το προσωπικό και κυρίως τα συνεργεία του Δήμου. 
-Η παράταξή μας πρότεινε μέτρα στις 15 Μάρτη, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία έγιναν ήδη νόμος με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης. 

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αλλά παράλληλα να πιέζουμε τη Δημοτική Αρχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και κυρίως την υλοποίησή τους για την προστασία της υγείας των Κορινθίων πολιτών. Προτάσεις και πίεση για εφαρμογή. Δεν είναι η ώρα της αντιπολίτευσης. 


ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06/04/202

Δεν υπάρχουν σχόλια