Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΑ φ. 1688

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου 


Ευχαριστήρια Δημάρχου 
στην αντιπροσωπεία 
ΝΙΣΣΑΝ ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ




Κ ό ρ ι ν θ ο ς , 1 Α π ρ ι λ ί ο υ 2020 :  Στην αντιπροσωπεία  ΝΙΣΣΑΝ ΜΠΑΣΔΕΛΗΣ βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος. Σκοπός της παρουσίας του Δημάρχου ήταν να ευχαριστήσει τον επιχειρηματία κ. Μπάσδελη για την στήριξη και προσφορά του στο έργο του δήμου και ειδικότερα της κοινωνικής υπηρεσίας το διάστημα που καλείται να αντιμετωπίσει αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. 
     «Η αντιπροσωπεία του κ.Μπάσδελη παραχώρησε στο δήμο όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημαγια τις ανάγκες του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ένα πρόγραμμα το οποίο, μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας τώρα εξαιτίας της πανδημίας, έχει περισσότερη ανάγκη. 
     Η προσφορά ήταν πολύτιμη και αποτελεί παράδειγμα αγαστής αλλά κυρίως αποτελεσματικής συνεργασίας την οποίαν ως Δήμαρχος επιδιώκω και έχωμε τους επιχειρηματίες για το συμφέρον του δήμου και των πολιτών. 
Ευχαριστώ θερμά τον κ.Μπάσδελη.»



Γραφείο Τύπου Δημάρχου Κορινθίων
Ευχαριστήρια ανακοίνωση



     Ο Δήμος Κορινθίων ευχαριστεί την εταιρία Seitanidis Home για την προσφορά υγειονομικού υλικού το οποίο θα συμβάλει στην κάλυψη αναγκών πρόληψης και περιορισμού της νόσου Covid-19. Το υλικό παρελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης..  Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
     «Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε έχουν πυροδοτήσει πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς που αποτελούν ίσως, την σπουδαία παρακαταθήκη που θα μας αφήσει με το πέρας της η πανδημία. Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που προσφέρουν και συνδράμουν στον κοινό αγώνα για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εταιρία του Κορίνθιου επιχειρηματία κ.Στράτου Σειτανίδη, η seitanidis Home. Το υγειονομικό υλικό που προσέφερε στο δήμο μας είναι πολύτιμο για την προσπάθεια μας και θα διατεθεί αναλόγως των αναγκών».


ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος:
«Διοικητής έρχεται στην ανοιχτή δομή, και όχι 3η δομή κ.Πνευματικέ!»

     Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης δεν θα περίμενε κανείς πως θα ήταν το ζητούμενο για τον κ.Πνευματικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα τους μετανάστες, σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας και το δήμο μας συγκυρία, αυτήν την πανδημίας. Γίνεται λόγος από τον Πνευματικό για 3η δομή μεταναστών στην Κόρινθο! 

     Αλήθεια που είδε κάτι τέτοιο; Το ΦΕΚ το οποίο επικαλείται μιλά για «ΔΟΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στο Στρατόπεδο Καλογερογιάννη» δομή η οποία, εάν δεν θυμάται να του θυμίσουμε, δημιουργήθηκε στην Κόρινθο στην δική του θητεία! Η μεν κλειστή τον Αύγουστο του 2012 η δε ανοιχτή τον Αύγουστο του 2019! Και οι δυο δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας του! Χωρίς εκείνος να κατορθώσει να προλάβει αυτές τις εξελίξεις για το δήμο και τους δημότες , χωρίς να καταφέρει ποτέ να εισακουστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων! 

     Η 3η δομή είναι ανακάλυψη του κ.Πνευματικού και μόνον! Προφανώς για να κατορθώσει, κατά την προσφιλή του τακτική, να μεταφέρει τις ευθύνες που τον βαραίνουν σε άλλους! 

     Ως Δήμαρχος Κορινθίων διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι, η μόνη διαφορά στην υπάρχουσα κατάσταση είναι ότι διορίζεται Διοικητής από το Κράτος που θα έχει τον έλεγχο της δομής. Σύντομα θα υπάρχει υπηρεσία security στην ανοιχτή δομή για τον έλεγχο εισόδου – εξόδου και εγκατάσταση καραντίνας για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα από τον ιό. Όσο για το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο κ.Πνευματικός, ο χώρος που συμφώνησε να γίνει γήπεδο είναι τώρα η ανοιχτή δομή, άρα αυτό το μνημόνιο είναι «κλινικά νεκρό» όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. 


Βασίλης Νανόπουλος 

Δήμαρχος Κορινθίων



Έγινε Αυτοψία Δημάρχου 
και απολύμανση στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια...


     Κόρινθος, 31 Μαρτίου 2020:  Στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου ήταν αφενός να δει για ακόμα μια φορά τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σήμερα στον καταυλισμό και αφετέρου να συζητήσει με τους διαμένοντες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και γενικότερα και την δυνατότητα επίλυσής τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως σύντομα οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό θα βελτιωθούν από το δήμο. 
     Παράλληλα, στον καταυλισμό και στους κοινόχρηστους χώρους του πραγματοποιήθηκε από τα συνεργεία του δήμου απολύμανση. 
     Τον Δήμαρχο Κορινθίων συνόδευαν ο Διοικητής του Α.Τ Κορίνθου Γιώργος Λιμνιάτης και ο Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Ζαχαριάς.



ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 
Που ισχύει για όλους τους Δήμους 
της Κορινθίας


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας ισχύουν στις λαϊκές αγορές της χώρας μετά την εφαρμογή των αλλαγών που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ ΓΠ.οικ.20006, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 943/20.03.2020. 
Σύμφωνα με αυτές στις λαϊκές αγορές του Ν. 4497/2017 παράγραφος 9 άρθρο2, εφαρμόζονται τα εξής: 

    Στις λαϊκές αγορές θα προσέρχεται το 50% του αριθμού των πωλητών αγροδιατροφικού τομέα 
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών πολιτών γύρω από έναν πάγκο. 
Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης. 
Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα, 

    Στους καταναλωτές, κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην λαϊκή αγορά συνιστάται: 
    Να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων. 
   Να φορούν γάντια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής. 
Επίσης, Συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών. 
Τα άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς επίσης, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να αποφύγουν την επίσκεψη στην λαϊκή αγορά και να παραμείνουν στο σπίτι τους. 

    Ο Δήμος Κορινθίων από την πλευρά του θα φροντίσει για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων με το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και την διαρκή πληροφόρηση των καταναλωτών, με κάθε πρόσφορο μέσο. 
     Τα μέτρα έχουν στόχο την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 
     Η τήρηση τους απ όλους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! 
     Παρακαλούνται οι αστυνομικές αρχές όπως μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπομένων , την καταγραφή των όποιων παραβάσεων και την απόδοση των ποινών όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοιού. (Σχετική Ανακοίνωση έδωσαν όλοι οι Δήμοι Κορινθίων)




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 


Ευχαριστίες προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Toyota Ελλάς


Νεμέα : 01-4-2020 : Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και προς την Toyota Ελλάς για την παροχή ενός οχήματος στο Δήμο Νεμέας το οποίο θα εξυπηρετεί τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα. 
Το όχημα αυτό τίθεται στη διάθεση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για την καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου Νεμέας που στόχο έχουν τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση ανήμπορων, ηλικιωμένων, αναξιοπαθούντων και συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εδώ θα ήθελα να τονίσω την πολύτιμη προσφορά αυτής της κοινωνικής δομής και το σημαντικό έργο που επιτελεί στην κοινωνία μας. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ



ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 


Η 25η Μαρτίου είναι για μας τους Έλληνες μέρα δόξας, υπερηφάνειας και τιμής. Μια τέτοια μέρα οι προγονοί μας ενωμένοι ξεκίνησαν τον αγώνα ενάντια στον τουρκικό ζυγό που μας δυνάστευε περίπου 400 χρόνια. Είναι επίσης ημέρα που η Ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
Η φετινή όμως επέτειος βρίσκει την πατρίδα μας αλλά και όλο τον πλανήτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού καθημερινά σχεδόν όλες οι χώρες θρηνούν νεκρούς από την πανδημία που μας πλήττει. 
Προληπτικά μέτρα παίρνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση αυτού του «ακήρυχτου πολέμου» και μέσα σ’ αυτά είναι και η ματαίωση όλων των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων για εφέτος. 
Δεν θα γίνουν δοξολογίες, παρελάσεις και καταθέσεις στεφανιών. Η μη πραγματοποίηση όλων αυτών των καθιερωμένων εκδηλώσεων ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ με κανέναν τρόπο τον μεγάλο αγώνα του 1821 και τη θυσία του Ελληνικού λαού. Φέτος την 25η Μαρτίου 2020 όλοι μαζί οι Έλληνες θα τιμήσουμε μαζί με τους αγωνιστές της ελευθερίας μας και τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους ένστολους που δίνουν μεγάλο αγώνα στα σύνορα ν’ αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών που είναι παρακινούμενοι από την Τουρκία και όλους αυτούς τους σύγχρονους μαχητές που πασχίζουν καθημερινά για να βγει η χώρα απ’ τη δύσκολη κατάσταση. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ακολουθούμε τους κανόνες πρόληψης στη δημόσια υγεία και ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ το ΣΥΜΒΟΛΟ του ΕΘΝΟΥΣ. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος: Απαλλαγές από δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού

Πρωτοβουλία για απαλλαγές δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω κορονοϊού αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, με στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών και των οικογενειών οι οποίες πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.





Λειτουργία Λαϊκών Αγορών – Μέτρα Πρόληψης Προστασίας

Δελτία Τύπου | Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 13:40 
Μέτρα στην κατεύθυνση της πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊου COVID 19 λαμβάνονται και για τις λαϊκές αγορές της χώρας. Τα μέτρα ορίζει η ΚΥΑ ΦΕΚ915β/20 και η υπ” αριθμ5/18-3-20 διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης επίσης τα Φεκ Β 943 20-3-20, ΦΕΚ Β 988 22-320 και είναι τα εξής: 
5 μέτρα ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα 
Υποχρεωτικά ΟΛΟΙ οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) φορούν καθ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο γάντια μιας χρήσης και υγειονομική μάσκα 
Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα 
Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού. 
Παράλληλα, οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα πρέπει: 
Να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό 
Να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων 
Να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. 
Να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. 

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους θα πρέπει: 
Να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων. 
Να φορούν γάντια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής. Επίσης, Συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών. 

Η προσέλευση των πωλητών στις λαϊκές ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνεται εκ περιτροπής, μονά-ζυγά, σύμφωνα με τον αριθμό θέσης, μέχρι το 50% των πωλητών και την σχετική ονομαστική κατάσταση. Έναρξη η λαϊκή Ξυλοκάστρου 27.3.20 με τα Ζυγά Πωλητές και καταναλωτές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Η εφαρμογή των ανωτέρω είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ




Η Καθαριότητα ΕΙΝΑΙ η Εικόνα μας 
ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣ- ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ 


Από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής θητείας ο Δήμος μας έθεσε βασικό στόχο την βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της συλλογής των απορριμμάτων. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η εικόνα της καθαριότητας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα του Δήμου μας. 
Παρά το γεγονός ότι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτουμε είναι ελάχιστο και τα μηχανικά μέσα σε προβληματική κατάσταση, έχουμε κατά κοινή ομολογία καταφέρει να αλλάξουμε σημαντικά την εικόνα του τομέα καθαριότητας. 
Είμαστε αυτή τη στιγμή από τους πιο καθαρούς Δήμους της Κορινθίας. Αυτό το καταφέραμε με σωστή οργάνωση και πάνω από όλα με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων της υπηρεσίας. 
Έχουμε προγραμματίσει την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, την αγορά νέου απορριμματοφόρου, ενώ έχουμε τοποθετήσει 70 νέους κάδους και προχωρούμε στην αγορά άλλων 150 νέων κάδων. Για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όμως τις παρεχόμενες υπηρεσίες έχουμε ανάγκη την βοήθεια και την συνεργασία όλων των δημοτών. 
Η καθαριότητα της πόλης είναι συλλογική υπόθεση και απαιτεί τον τερματισμό λανθασμένων συνηθειών χρόνων και την εμπέδωση αυτονόητων πρακτικών όσον αφορά την απόθεση των απορριμμάτων. 
Ειδικά την περίοδο της πανδημίας την οποία διανύουμε είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι την υποχρέωση που έχουμε να συνεισφέρουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και των εργαζομένων στην αποκομιδή οι οποίοι με κίνδυνο της υγείας τους αποτελούν μια ακόμη ασπίδα προστασίας για όλους μας. 
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ακολουθούμε πιστά τους παρακάτω κανόνες: 

Όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων. 

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν τα απορρίπτουμε στον δρόμο, καθώς αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης. 

Μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται. 

Τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ανθρώπων (που ακόμα και κατά λάθος μπορεί να σκοντάψουν σε σάκους εκτός του κάδου). 

Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Ας αποφύγουμε έτσι την επαφή απορριμμάτων με αδέσποτα ζώα. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητείστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο. 

Αποφύγετε την εναπόθεση κλαδεμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε δέστε τα ώστε να είναι εύκολη η αποκομιδή τους. 

Περιορίστε όσο είναι δυνατό την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων όπως έπιπλα, στρώματα ή συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων. 

Ανοίξτε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μην καταλαμβάνουν όλο τον χώρο των κάδων της ανακύκλωσης. 

Απαγορεύεται η εναπόθεση υπολλειμάτων οικοδομικών εργασιών ( μπάζα κτλ). 

Αυτή την εποχή αποφύγετε εργασίες που παράγουν επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων, όπως επισκευές και μερεμέτια οικιών. 

Εάν είστε σε καραντίνα ή έχετε κάποιο κρούσμα ή υποψία κρούσματος στο σπίτι: 
Μην διαχωρίζετε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) για να προστατέψετε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή όσο και αυτούς στα κέντρα διαλογής υλικών που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια. 
Γεμίστε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, δέστε τες σφιχτά και τοποθετήστε τις σε δεύτερη σακούλα που επίσης κλείνετε σφιχτά. Προσέξτε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιήστε και τρίτη σακούλα. Χρησιμοποιήστε γάντια για να κλείσετε και να δέσετε τις σακούλες και να τις μεταφέρετε στον κάδο απορριμμάτων. Τα γάντια αυτά, μόλις γυρίσετε σπίτι, τα πετάτε στις επόμενες σακούλες απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσετε. 

Η καθαριότητα του Δήμου, μας αφορά όλους, μας χαρακτηρίζει όλους και αποτελεί την πρώτη και καθοριστική εικόνα του τόπου μας. Την εικόνα αυτή πρέπει να την υπερασπιστούμε ώστε να αποτελέσει διαφήμιση για τον τόπο μας.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


«Συμμαχία Ευθύνης» της ΚΕΔΕ και της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 

Αποδεχόμενος την προσφορά της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, ύστερα από πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης παρέλαβε σήμερα ένα αυτοκίνητο, δωρεά της εταιρείας για την ενίσχυση της προσπάθειας για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, COVID-19. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αναφερόμενος στην κίνηση αυτή σχολίασε: 

«Ευχαριστούμε θερμά την ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, καθώς επίσης, την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αγαπητούς συναδέλφους, τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Κυριζόγλου Λάζαρο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Καφαντάρη καθώς αποδεικνύουν έμπρακτα πως βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και στηρίζουν με κάθε πρόσφορο μέσο, το δύσκολο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της χώρας. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και ειδικά σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Το αυτοκίνητο αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Κοινωνικής Δομής που δημιουργήθηκε στον Δήμο μας για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχουμε σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνουν στο σπίτι τους». 

Το αυτοκίνητο παρέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και η Πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ «Μέριμνα» κ. Σωτηρία Κορδαλή, ενώ την παράδοση εκ μέρους της εταιρείας ΠΑΝΟΥΣΗΣ Α.Ε., έκανε ο κ. Πανούσης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. 

Γραφείο Τύπου



Μήνυμα Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στην εθνική παλιγγενεσία, μας βρίσκει σε μια χρονική συγκυρία που καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον δικό μας αγώνα σε έναν ύπουλο, αόρατο εχθρό και να αναθεωρήσουμε την καθημερινότητά μας και τις προτεραιότητές μας. Με το βλέμμα στραμμένο στην εθνική ενότητα και ομοψυχία και στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και τα ιδανικά της. 
Φέτος, καλούμαστε όλοι να δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στον πατριωτισμό θέτοντας σε προτεραιότητα την προστασία του ελληνικού λαού, της ανθρώπινης ζωής και της υγείας μας. Με τη μνήμη μας στον αγώνα της επανάστασης του 1821, τιμάμε και εορτάζουμε την φετινή επέτειο με ενότητα και εθνική ομοψυχία για να ξεπεράσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την κρίση της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη και τη χώρα μας. 
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και να μην ξεχνάμε ποτέ, να κατακτάμε τις ελευθερίες μας και τα ύψιστα ιδανικά, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή. 

Γραφείο Τύπου



Ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολιτών κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού


Λουτράκι, 24 Μαρτίου 2020 
Ο Δήμος Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19 και με στόχο την κατά το δυνατόν απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Δημοτικές Υπηρεσίες, καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, την ηλεκτρονική αλληλογραφία αλλά και τους ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς προκειμένου να εξυπηρετηθούν περιορίζοντας την μετακίνηση τους και την αυτοπρόσωπη παρουσία στα δημοτικά καταστήματα. 

Α) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αιτήματα καθημερινότητας και συγχρόνως άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση από το Δήμο ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων για όλες τις ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, μέσω της νέας δωρεάν εφαρμογής Novoville για AppleiOS και GoogleAndroid. Η ενημέρωση για τη διεκπεραίωση του αιτήματος γίνεται ηλεκτρονικά, είτε μέσω της εφαρμογής είτε μέσω αποστολής SMS. Παροχή ενός μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες μέσα του επίσημου διαδικτυακού τόπου του Δήμου http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/ που αφορούν στα παρακάτω:

Επείγουσα συνταγογράφηση φαρμάκων: Για τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να ανανεώσουν τις συνταγές των φαρμάκων τους 
e-Δημοτολόγιο: Για Έλληνες πολίτες, γυναίκες και άνδρες, οι οποίες/οι έχουν την κανονική τους εγγραφή στο Δήμο, δίνεται η δυνατότητα να να εκδοθεί onlineτο πιστοποιητικό γέννησης καθώς και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εντός πέντε εργασίμων ημερών. 
e-Ληξιαρχείο: Για γεννήσεις ,θανάτους, γάμους και σύμφωνα συμβίωσης που δηλώθηκαν στον Δήμο μας μετά τις 08/05/2013 δίνεται η δυνατότητα on line χορήγησης αντιγράφων των αντιστοίχων ληξιαρχικών πράξεων, εντός πέντε εργασίμων ημερών. 

B) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία Το email που μπορείτε να απευθύνεστε είναι το info@loutraki.gr 

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Τηλεφωνικό κέντρο: 27440 69000, 27443 60110 Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες, τους απόρους και τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες (Δευ – Παρ 08.00 – 14.00) 

Ζητάμε την συνεργασία και κατανόηση των δημοτών μας για τον μέγιστο δυνατόν περιορισμό των μετακινήσεων. Ο Δήμος Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσει τις απαραίτητες υποδομές του Δήμου μας λειτουργικές, να εξυπηρετήσει τους πολίτες αλλά και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών απειλής της δημόσιας υγείας. 

Γραφείο Τύπου




Επικαιροποίηση – Ενημέρωση για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για τη συνδρομή του στη διαμόρφωση ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την υποδοχή πιθανών ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κέντρου Υγείας προκειμένου για τον περιορισμό της διάδοσης της επιδημίας, προβαίνουμε σε επικαιροποίηση των παρακάτω σημείων, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου: 
α) ο Δήμος συνεργάστηκε με την διεύθυνση του Κέντρου Υγείας για διαμόρφωση ειδικού ιατρείου για υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων για κορωνοϊο covid-19 
β) η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά 
γ) οι ως τώρα οδηγίες που ακολουθούνται είναι να μην εξετάζεται κανείς με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού στο Κέντρο Υγείας αλλά να δίνονται οδηγίες (κυρίως τηλεφωνικά) και μόνο όσα άτομα πληρούν τα κριτήρια του ύποπτου κρούσματος να παραπέμπονται στο Νοσοκομείο. 
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση. 

Γραφείο Τύπου


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Προτείνει θέμα ενίσχυση των συμπατριωτών μας που έχασαν τις δουλειές τους και δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά 


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 26- 3 - 2020 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 
1.- Την Δημοτική αρχή Δήμου ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σικυωνίων ΗΛ. 6937056614 
2.-Δημοτικές Παρατάξεις Email. nikos. zacharopoulos@ gmail.com 

-Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο στα ζητήματα της υγείας των πολιτών, της οικονομίας, των εργασιακών σχέσεων κ.λ.π. και είναι ευθύνη όλων μας, Δημοτική αρχή και Δημοτικές Παρατάξεις, με τις ενέργειες και τις πράξεις μας, αφενός να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αφετέρου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. 
-Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών και υποχρεώσεων, ως εκπρόσωποι των πολιτών, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν προκύψει με την πανδημία του covid-19. 
-Η πρωτοβουλία εκ των πραγμάτων ανήκει στην Δημοτική αρχή, η οποία έχει την θεσμική υποχρέωση να πάρει τις πρωτοβουλίες και πέραν των άλλων να ζητήσει την συνδρομή μας όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο. 
-Σε ότι με αφορά, και πιστεύω αυτό αφορά και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, είμαστε σε ετοιμότητα να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στη συνέχεια στην περιοχή μας. 
-Πέραν αυτού οφείλουμε, πέραν των άλλων, να αντιμετωπίσουμε μια παράμετρο που έχει σχέση με την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει και έχουν σχέση με τους οικονομικά πολύ αδύναμους άνεργους συμπατριώτες μας. Ειδικότερα υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που έμεινα άνεργοι ή έχασαν τις δουλειές τους και δεν καλύπτονται από τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσής τους που έλαβε η Κυβέρνηση . 
Στην περίπτωση αυτή προτείνω άμεσα να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με θέμα την οικονομική ενίσχυση των συμπατριωτών μας που έχασαν τις δουλειές τους και δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ακόμα και στα στοιχειώδη και τίθενται σοβαρά ζητήματα επιβίωσης των ιδίων και της οικογενείας τους. 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια