Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ φ.1688

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΚ στο ΓΝ Κορίνθου και ΚΥ Λουτρακίου 



Κόρινθος 24-03-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου και το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί 24 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη του Νομού και γιατρό κ. Αναστάσιο Γκιολή και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Χάρη Βυτινιώτη. 

Στο σύνολο των επισκέψεων συναντήθηκαν με κλιμάκια ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Παρόντες ήταν, και συζήτησαν, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, ο Διοικητής του ΓΝ Κορίνθου κ. Γρηγόρης Καρπούζης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας – Γυναικολόγος κ. Νίκος Καμπάς, ο Διευθυντής Επιτροπής Λοιμώξεων – Πνευμονολόγος κ. Κ. Μπάρλας, ο Διευθυντής Οικονομικού Διοικητικού κ. Μιχάλης Σαββανός και η Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Ελπίδα Πανακωνσταντίνου. 

Αφού ευχαρίστησαν και στάθηκαν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό αλλά και προσωπικό καθαριότητας του Νοσοκομείου καθώς και στο πόσο σημαντικό είναι αυτές τις δύσκολες ώρας που περνά η χώρα, με πραγματική αυταπάρνηση να τηρούν όπως ήδη κάνουν τον ιερό Όρκο του Ιπποκράτη, αναφέρθηκαν στην άμεση ενίσχυση με ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ καθώς και στην ανακαίνιση του χώρου των μαγειρείων όπως λίγο καιρό πριν είχαν δεσμευτεί. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνέχεια δίπλα στον καθημερινό τους αγώνα και όπως εμπράκτως έκανε, πρόσφατα ενίσχυσε το Νοσοκομείο με στολές, γυαλιά και αναπνευστήρες. 

Τέλος στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, πέραν του υλικού προφύλαξης όσο αφορά στον covid19, αναφέρθηκαν και σε προβλήματα όπως υγρασία στους τοίχους και επιδιορθώσεις στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, εργασίες οι οποίες όπως τόνισε ο κ. Γκιολής μπορούν να προγραμματιστούν άμεσα καθώς επίσης και στη στήριξη και ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Κορινθίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής τους ευχαρίστησε ακόμα μία φορά, επι προσωπικού μιας που λίγους μήνες πριν ήταν και ο ίδιος ανάμεσά τους και τόνισε πως «αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη ώρα είστε στην πρώτη γραμμή μα δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί σας». 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΔΩΝ


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής στο γραφείο του, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις για την ασφάλεια όλων αλλά και προγραμματίζοντας παράλληλα εργασίες όπου δεν πρέπει να κωλυσιεργήσουν λόγω των ημερών που διανύουμε. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δασολόγος Διευθυντής Δασών Κορινθίας κ. Π. Καλλίρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Κορινθίας κ. Χ. Πλατας και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας κ. Ν. Λούτας. 

Μεταξύ άλλων στον προγραμματισμό εργασιών αναφέρθηκαν στη συμμετοχή της ΠΕ Κορινθίας για τη διάνοιξη δασικών οδών, στην κοπή κλαδιών αλλά και δέντρων όπου πέφτουν στους κεντρικούς οδικούς άξονες καθώς και στην άρση καταπτώσεων. 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



«Νέα Πελοπόννησος» 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 

Ο κορωνοϊός εξελίσσεται σε «παρανοιό» στην Πελοπόννησο! 



Οι καταγγελίες του Συλλόγου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σε ότι αφορά τις αποφάσεις, τις εγκυκλίους και τις εντολές του κ. Νίκα, σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και τα μέτρα προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό, αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, ότι ο κ. Νίκας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Η πολιτική συμπεριφορά και ο τρόπος διοίκησης του κ. Νίκα έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη χώρων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας. 

Καλούμε τον κ. Νίκα: 
Να εφαρμόσει στο ακέραιο και απαρέγκλιτα την απόφαση του ΥΠΕΣ, που αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών των δημόσιων οργανισμών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των ΝΠΔΔ, όπως έχουν πράξει οι περιφερειάρχες όλης της Χώρας. 
Άμεσα να εφοδιαστούν όλες οι Περιφερειακές Ενότητες με το απαραίτητο υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ), προκειμένου να προστατευτούν, κατά το δυνατόν, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και οι πολίτες. 
Είναι αυτονόητο ότι αποφάσεις του κ. Νίκα οφείλουν να είναι σύννομες, ειδικά σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Νίκας πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως μονάρχης. Του υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση, από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο ΕΟΔΥ αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα καθώς και παράβαση καθήκοντος. 

Η Νέα Πελοπόννησος στέκεται αρωγός στα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ζητά την άμεση ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του κ. Νίκα και την απόλυτη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας 


Δεν υπάρχουν σχόλια