Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1687

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Ατομική ευθύνη και Δημοκρατία…

O Τάσος Φαραντάτος, είναι Ανώτ. Αξιωματικός ε.α., ο οποίος κατάγεται από Στρατιωτική Οικογένεια Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατοπυ, μαχόμενη σε όλα τα πεδία της Εθνικής, Κοινωνικ;hς και Πολιτικής ζωής του τόπου.. Είναι φίλας μας και παραχωρούμε τη θέση της στήλης με την πaρακάτω ανάρτηση που έκανε στο facebook 

“ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: 
Το 2018 στην Ελλάδα χάθηκαν στους δρόμους της Ελλάδας 700 άτομα σε τροχαία ατυχήματα. (Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) 

Πόσο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την οδήγηση, για να καταλάβουμε την έννοια της ατομικής ευθύνης; 

Πώς θα σας φαινόταν αν ο πρωθυπουργός (και λέω πρωθυπουργός διότι στα διαγγέλματα άκουσα «εγώ» και «εγώ» ) έβγαινε και έλεγε στους πολίτες: «Αποφάσισα για να μην θρηνούμε κάθε χρόνο τόσα θύματα, να παραδώσετε όλοι τις άδειες οδήγησης πλην των επαγγελματιών»; 

Και μην μου πείτε ότι είμαι παράλογος!!! Τόσες ημέρες μας έπρηξαν με τους Θεσσαλονικείς που κάνουν βόλτα στην παραλία. 

Στο έντυπο τύπου Β, στην αιτιολογία με α/α Β6 αναφέρεται: «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου» 

Ερωτώ λοιπόν τους ιθύνοντες ή όποιον έχει στοιχειώδη λογική: Αν για λόγους στοιχειώδους φυσικής κατάστασης, επιθυμώ να βγω για περπάτημα, αυτό δεν εντάσσεται στην «ατομική σωματική άσκηση»; Αν ναι, σε τι διαφέρει από πλευράς μετάδοσης του κορωνοϊού, από τον περίπατο στην παραλία». 

Αν ληφθεί υπόψη ότι το έτος 2018 και 2019 η κοινή γρίπη είχε ως αποτέλεσμα περίπου ισάριθμων θυμάτων που νόσησαν από την ασθένεια, αλλά και τελικώς θανόντων, η όλη υπόθεση προκαλεί εύλογα ερωτήματα…


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19 

 Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020: Η Ρωσία θεωρεί την κρίση γνωστή υπό το όνομα (την κωδική ονομασία) COVID-19 ως έναν πόλεμο βιολογικό και χημικό. Η αποστολή στην Ιταλία των εξειδικευμένων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων NBCR σε μάχη (πυρηνική, βιολογική, χημική και ραδιολογική) υπό τη διοίκηση ενός αρχιστράτηγου σηματοδοτεί την ακραία σημασία που η Μόσχα αποδίδει σ΄αυτό τον τύπο απειλών. 

Οι ρωσικές δυνάμεις που στάθμευσαν στην βάση Pratica di Mare πλησίον Ρώμης σχεδίασαν με το ιταλικό ΓΕΣ μια «πορεία» 600χλμ που όφειλαν να διανύσουν για να φθάσουν στο Μπέργκαμο όπου βρίσκεται μια από τις εστίες της μόλυνσης COVID-19. Εκτός από τη μάχη κατά του βιολογικού φορέα (le SRAS-nCov-2),οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδήμονες στοχεύουν να καθορίσουν αν ναι ή όχι άλλα χημικές ή βιολογικές εκπομπές θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση υγειινής στο βορρά της ιταλικής χερσονήσου. Οι Ρώσοι υποπτεύονται την χρήση μιας επιβαρυντικής χημικής εκπομπής υπό την κάλυψη της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τα Εθνικά Θέματα.Gr, η Πολωνία έκανε τα πάντα για να εμποδίσει τον αεροδιάδρομο που είχαν χαράξει οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προς Ιταλία. Μαχητικά του ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζουν τις απόπειρες ανίχνευσης ρώσικων αεροσκαφών cargo προς Ιταλία. Ο κόσμος οριστικά άλλαξε..Αυτό συμβαίνει στην Ιταλία, μια χώρα του ΝΑΤΟ όπου βρίσκονται στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που διαθέτουν δεκάδες πυρηνικές κεφαλές (και όχι μόνο).strategika51 25/3/20. Σύμφωνα με τα Εθνικά Θέματα.Gr, η ενέργεια αυτή των Ρώσων και τυχόν αποτελέσματά της αναμένονται με έκδηλο ενδιαφέρον… 

Ως εκ τούτου αναφύονται εύλογα «καυτά ερωτήματα» κατά πόσον στην όλη υπόθεση διερεύνησης από τη Ρωσική Αποστολή, υπάρχουν πειστικά στοιχεία ή όχι…


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Υπάρχουν και χειρότερα! Τι ακολουθεί μετά την «απαγόρευση κυκλοφορίας»

Το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Αυτό που ζούμε τώρα είναι η ελαφριά εκδοχή απαγόρευσης μετακίνησης πολιτών! Δυστυχώς, το επόμενο στάδιο και έσχατο είναι η απόλυτη απαγόρευση, η οποία περιλαμβάνει: διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες, αναβολή προθεσμιών, ελεγχόμενη παροχή καυσίμων, ελεγχόμενο άνοιγμα των σουπερμάρκετ, ελεγχόμενη μετακίνηση προς εργασία. 

Αυτό διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία απεύχονται να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το τελικό σχέδιο και στάδιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού εξαιτίας της επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών. 

Όλα εξαρτώνται και πάλι από το πώς θα διαχειριστούν οι πολίτες αυτό το μέτρο, το οποίο, ακόμα, δεν έχει απαγορεύσει όλες τις δραστηριότητες. Το τελικό σχέδιο ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας περιλαμβάνει ακόμη και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, για την τήρησή της, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αναγκαία. Η χρησιμοποίησή ακραίων μέτρων, επαναλαμβάνουμε, εξαρτάται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και την στάση των πολιτών. 

Προς το παρόν: 
Πάρκα, μαρίνες, παιδικές χαρές, άλση, μαζικοί χώροι άθλησης, εθνικές οδοί, διόδια θα βρίσκονται σε καθεστώς έντονης αστυνομικής επιτήρησης για τον εντοπισμό των παραβατών των απαγορεύσεων μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ. Πέρα από την σταδιακή αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας με την μόνιμη μετάδοση του ηχογραφημένου μηνύματος σε 10 γλώσσες, επιστρατεύεται και η εναέρια επιτήρηση με την χρήση DRONES και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό μαζικής κίνησης πολιτών και οχημάτων. 

Στα διόδια θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα, όπως επίσης σε περιφερειακούς-κεντρικούς δρόμους και βασικούς εθνικούς οδικούς άξονες όπου οι οδηγοί θα υποχρεώνονται σε… αναστροφή, επιστροφή στους τόπους κατοικίας του μετά την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις σχετικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 

Ο ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους, άμεσες επιβολές του προστίμου των 150 ευρώ, που θα καταχωρείται στην εφορία και θα καταβάλλεται μέσω της φορολογικής δήλωσης. 

Σημειώνεται πως αν παραβιάζονται σοβαρότερες ποινικές διατάξεις προβλέπονται συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία. 

Πηγή: el.gr



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
Να «πέσει» ο Έβρος με τον κορωνοϊό επιμένουν οι Τούρκοι– Τέλος στα προσχήματα – Εικόνες που σοκάρουν στα σύνορα  

Η απάντηση της Ελλάδας... 
Οι Τούρκοι, μετά την ήττα στον Έβρο, εξωθούν με κάθε τρόπο τους τουρκόφωνους και μουσουλμάνους εισβολείς, στα σύνορα, σε επεισόδιο με τις ελληνικές δυνάμεις. 

Χθες το βράδυ εξάντλησαν κάθε προσπάθεια να παρασύρουν τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις σε γενικευμένη σύρραξη, αναγκάζοντας την παρέμβαση ακόμα και τεθωρακισμένων πυροσβεστικών. 

Γκρίζοι Λύκοι, τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες δεν κρατούν πια τα προσχήματα και δεν τους πτοεί ούτε ο κορωνοϊός. Αντίθετα θεωρούν πως με την καραντίνα, πολλοί Έλληνες που βοηθούσαν στις περιπολίες βρίσκονται στα σπίτια τους και ως εκ τούτου υπάρχουν αφύλακτα σημεία, στα οποία μπορούν να εισβάλλουν αλλοδαποί. 

Βάλλουν ανοιχτά, κοντά στον φράχτη κατά των Ελλήνων: Νίκος Σωτηροπουλος @ NIKSOTIROPOYLOS 23.3.2020 

Όλα αυτά έγιναν πριν λίγες ώρες στις Καστανιές Έβρου.Πλέον δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στα σύνορα, όλοι είναι οι πραιτοριανοί του Ερντογάν. 

Είμαστε σε σύγκρουση πλέον.Η σκέψη όλων μας σε αυτούς που κρατάνε Θερμοπύλες! #Greece_ under_attack#απαγορευσηκυκλο φοριας#Έβρος #Evros. Άλλωστε, από τις 28 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι ψάχνουν, πάση θυσία, τρόπους για να προκαλέσουν ρήγματα στο ελληνικό «τείχος». Μετά από την αποτυχία να αιφνιδιάσουν, ελπίζουν στο λάθος από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα κινηματογραφούν τα γιουρούσια του άτακτου στρατού που διαθέτουν στα σύνορα με την Ελλάδα! 

Ωστόσο, ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί, όπως ο επικεφαλής σχηματισμού του Στρατού Ξηράς, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να καλύψουν τα όποια κενά. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας, προκειμένου να κρατηθεί απροσπέλαστο το ποτάμι. Με εξάρτηση και οπλισμό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, ημέρα και νύχτα δίπλα στα κατώτερα στελέχη και στους οπλίτες. 

Στο Γενικό Επιτελείο, στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Λιμενικό έχουν προετοιμαστεί για μαραθώνιο τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. Το σχέδιο προβλέπει διαρκή παρουσία ισχυρών δυνάμεων τόσο του Στρατού, της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής όσο και περαιτέρω ενίσχυση με τεχνικά μέσα. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν υπάρχει σημείο στα 212 χιλιόμετρα συνόρων το οποίο να μην ελέγχεται και φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια