Header Ads

Τα «παιδιά» και ο πελαργός φ.1687

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 

Τα «παιδιά» και ο πελαργός




του Αλέξανδρου Κωστάρα*



Για τα «παιδιά» με τα φουσκωτά σήμερα ο λόγος. Μέχρι πριν από δύο περίπου εβδομάδες, πριν δηλ. από τα γεγονότα του Έβρου, ήταν διάχυτη η πεποίθηση σε πολλούς ότι τα «παιδιά» αυτά τα φέρνει στην Ελλάδα ο πελαργός. Αυτός ως αποδημητικό πτηνό γνωρίζει τις διαδρομές προς την χώρα μας και τις υποδεικνύει στα «παδιά» με τα φουσκωτά, που τις ακολουθούν κατά γράμμα. Μόνο που η εκδοχή αυτή παραβλέπει ότι ο πελαργός, μπορεί να μεταναστεύει στην Ελλάδα, δεν παραμένει όμως ποτέ μόνιμα σε αυτήν. Μόλις το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες επιστρέφει στα μέρη του. Τα πρόσφατα γεγονότα ωστόσο του Έβρου στα ΈλληνοΤουρκικά σύνορα κατέρριψαν την «θεωρία του πελαργού». Και τούτο, διότι μας απέδειξαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο, επιβεβαιωμένο μάλιστα από την μαρτυρία της τηλεοπτικής κάμερας, ότι: Τα «παιδιά» αυτά, στις χερασαίες τουλάχιστον διαδρομές τους, τα διακινεί προς την χώρα μας εκείνος, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο, διαθέτει το προσωνύμιο του «Σουλτάνου» και δεν διστάζει να μας κάνει μαθήματα ανθρωπισμού και να μας «κουνάει» από πάνω «το δάκτυλο» λησμονώντας ότι η χώρα του βαρύνεται με τρεις διεθνώς αναγνωρισμένες γενοκτονίες, ενώ υπηρέτησε προθύμως τον φασισμό και τον ναζισμό, στον οποίο αντσταθήκαμε εμείς. 

Θα μπορούσε ίσως να αντιλέξει εδώ κάποιος από τους υποστηρικτές της «θεωρίας του πελαργού» ότι η τηλεοπτική κάμερα μας έδειξε μόνο την απόπειρα της Τουρκίας να «διευκολύνει» την χερσαία προσπάθεια των μεταναστών να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος προτιθέμενοι να διέλθουν απλώς από αυτό για να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πώς είναι λοιπόν δυνατό να γενικεύει κάποιος την εικόνα της τηλεοπτικής κάμερας και να χρεώνει την ευθύνη στην Τουρκία για τις επιδρομές των «παιδιών» με τα φουσκωτά εναντίον της Ελλάδος; Κοινός νους χρειάζεται, για να δοθούν πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν τα σχετικά συμβάντα. Κατ’ αρχάς δεν είναι λογικό να μιλάει κανείς για απλή διέλευση των μεταναστών από την χώρα μας, όταν αποτελεί πασίδηλον γεγονός η είδηση ότι όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν προ πολλού κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους. Επομένως είναι εκ προϊμίου βέβαιον ότι οι χιλιάδες των εισβολέων θα μας μείνουν εδώ «πεσκέσι», για να προστεθούν στα εκατομμύρια των ήδη εντός των τειχών ευρισκομένων μουσουλμάνων «αδελφών» τους και έτσι να γίνουν όλοι μαζι «θήλακας» υποδοχής όσων άλλων ακόμη μας «προμηθεύει» δια της θαλασσίας οδού ο «φιλεύσπλαχνος» «Σουλτάνος» μέχρι να συντελεσθεί η επιδιωκόμενη από αυτόν Νέα Άλωση της Βασιλεύουσας. 

Σε σχέση δε με την γενίκευση της τηλεοπτικής εικόνας πρέπει να λεχθεί ότι αυτή είναι λογικώς επιβεβλημένη ακολουθία των φαινομένων. Όταν υπό το «βλέμμα» της τηλεοπτικής κάμερας δεν διστάζει κάποιος να προβεί σε ενέργειες που τον εκθέτουν ως χερσαίο διακινητή λαθρομεταναστών, κατά ποία λογική μπορεί να αμφισβητηθεί ο μη ορατός ρόλος του στις δια θαλάσσης επιδρομές εναντίον μας των «παιδιών» με τα φουσκωτά, την στιγμή που τον ρόλο του αυτόν τον αναδεικνύουν δικά του χειροπιαστά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σε ανύποπτο χρόνο; Ας θυμηθούμε εδώ τις προ εικοσαετίας περίπου δηλώσεις του τότε Τούρκου Πρωθυπουργού, Τουργκούτ Οζάλ (είναι ανιχνεύσιμες στο διαδίκτυο), ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου είχε πει ότι «δεν θα χρειασθεί να ξανακάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Θα τους καταλάβουμε με άλλον τρόπο»! Στον ίδιο στρατηγικό στόχο της Τουρκίας εντάσσονται και οι προ ετών προτροπές του Τούρκου Αρχηγού του Λιμενικού προς τους δικινητές λαθρομεταναστών να συνεχίσουν να στέλνουν μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα, διότι έτσι εκπληρώνουν το χρέος τους προς την πατρίδα! (βλ. σχετικά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο της εποχής). Κάτι ανάλογο άλλωστε δεν μας είπε τις προάλλες μπροστά στην κάμερα και ο τούρκος διακινητής λαθρομεταναστών με αφορμή τα γεγονότα του Έβρου; 

Ολα αυτά μας φανερώνουν με εντυπωσιακό τρόπο, όχι βέβαια τον πελαργό, αλλά εκείνον, ο οποίος τόσα χρόνια κρυβόταν επιμελώς πίσω από τις μετακινούμενες μάζες απελπισμένων ανθρώπων, τους οποίους στρατολογεί η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη ή την επιθυμία της αποδημίας τους και τούς εξαπολύει εναντίον μας ως ένα δικό της άοπλο «στρατό», για την επίτευξη του μοναδικού στόχου της, που δεν είναι ασφαλώς άλλος από την μουσουλμανοποίηση της Ελλάδος. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τους προκατειλημμένους ανοιχτοσυνορίτες «προδευτικούς», οι οποίοι πριν από τα γεγονότα του Έβρου χλεύαζαν όσους τολμούσαν να διατυπώσουν εκτιμήσεις σαν τις προαναφερθείσες και χαρακτήριζαν την επιχειρηματολογία τους ως «προπέτασμα» ακροδεξιάς φαντασίωσης, που υποθάλπει την αρρωστημένη πατριδολαγνεία πολλών. Θα απευθυνθούμε όμως σε εκείνους, οι οποίοι καλόπιστα, αλλά πεπλανημένα ακολουθούσαν την «θεωρία του πελαργού» για τα «παιδιά» με τα φουσκωτά, επειδή δεν έβλεπαν εκείνον που κρυβόταν πίσω από τις δρομολογούμενες βάρκες. Θα τους θυμίσουμε την φράση του Χριστού «μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες», η οποία ελέχθη με αφορμή την απιστία του Θωμά. Αυτός αρνείτο, ως γνωστόν, να πιστέψει τους άλλους Μαθητές που του μετέφεραν το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού λέγοντας «εωράκαμεν τον Κύριον». Παρά τις διαβεβαιώσεις που του εδίδοντο, ήταν ανένδοτος στην άρνησή του: «Εάν δεν δω τον “τύπον των ήλων” στα χέρια Του και δεν ψηλαφίσω με τα χέρια μου την πλευρά Του, δεν πρόκειται να πιστέψω», απαντούσε στερεότυπα. Η απιστία του Θώμα ήταν αδικαιολόγητη, εάν ληφθεί υπ’ όψη ότι είχε πολλά και σαφή δείγματα περί της Αναστάσεως του Χριστού, πριν ακόμη αυτή συντελεσθεί. Του τα είχει δώσει ο ίδιος ο Ιησούς, τον οποίο ως Μαθητής Του είχε ακούσει να προαναγγέλλει την Ανάστασή Του, ενώ είχε δει ακόμη την ανάσταση του Λαζάρου, καθώς και τις άλλες αναστάσεις που είχε πραγματοποιήσει ο Χριστός. 

Σε όλους αυτούς τους «άπιστους Θωμάδες», εσωτερικού και εξωτερικού, στους οποίους τόσα χρόνια που η Ελλάδα «πνιγόταν» στις ακατάπαυστες «ροές» μουσουλμάνων λαθρομεταναστών φωνάζαμε, όσοι είχαμε «μαθητεύσει» στις «διδαχές» της ίδιας της Τουρκίας, ότι «εωράκαμεν» τον διακινητήν, είναι αφιερωμένες οι σκέψεις αυτές. Και περιμένουμε να δούμε, τί θα πράξουν τώρα που εωράκασιν ιδίοις όμμασιν. Επιφυλασσόμενοι να κρίνουμε την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, που αφ’ ενός μεν απαλλάσσουν την χώρα από όλα τα «παιδιά» που μας έχουν έλθει, αφ’ ετέρου δε πλήττουν αισθητά εκείνον, ο οποίος με τις πονηριές και το «κρυφτούλι» του συκοφαντεί τους πελαργούς. 

*Του Αλεξάνδρου Π. Κωστάρα 
Ομότιμου Καθηγητή Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια