Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1687

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης ήταν ένας από τους πιο αξιοσέβαστους Αρχιερείς της πάλαι ποτέ ισχυρής Ελλαδικής Εκκλησίας. Διετέλεσε Μητροπολίτης Φλωρίνης και διακρίθηκε για την ανδρεία του και την παρρησία του να ελέγχει τα κακώς κείμενα, αλλά και για την αγάπη και φροντίδα για την πνευματική κατάρτιση του ποιμνίου του. Ο λόγος του πάντα ζωντανός, πατερικός και απλοϊκός προσείλκυε και ωφελούσε πλήθη πιστών. Καμία σχέση με μερικούς σημερινούς Μητροπολίτες που ακολουθούν πειθήνια το «Σύστημα». Τα προφητικά λόγια του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη για την επιδημία, από το 1990! «Έρχεται επιδημία, όχι γρίπη… με ένα περίεργο όνομα ασθενείας, που θα εκμηδενίσει γιατρούς και φαρμακεία! Θα σαρώσει τον κόσμο ολόκληρο!» Ακούστε τα προφητικά λόγια του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, σε ομιλία του, 30 χρόνια πριν! Αναζητείστε στο διαδίκτυο το σχετικό VIDEO... Πηγή: Newsbreak

Κινέζοι: Στις ΗΠΑ «δημιουργήθηκε» ο ιός 
Ανταποδίδοντας τις κατηγορίες των Αμερικανών περί υπαιτιότητας για την πανδημία, αφού και ο πρόεδρος Τραμπ κάνει συνεχείς αναφορές στον «κινεζικό ιό», η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία υπαινίχθηκε χθες ότι πίσω από τον κορονοϊό κρύβονται οι ΗΠΑ! 
Με μια σειρά μηνυμάτων στο twitter, η κινεζική πρεσβεία -μεταξύ άλλων- διερωτήθηκε «πόσα κρούσματα του Covid-19 υπήρχαν μεταξύ των 20.000 νεκρών από τη γρίπη που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο;» κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «προσπάθησαν να κρύψουν την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πίσω από τη γρίπη». 
Η κινεζική πρεσβεία συνδέει πλέον ανοιχτά την επιδημία με το αιφνίδιο κλείσιμο του πιο μεγάλου αμερικανικού κέντρου βιοχημικών όπλων, στη βάση Φορτ Ντέτρικ, στο Μέριλαντ.

Στον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία Χρίστο Δήμα υπάγονται διοικητικά όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού. Ο υφυπουργός και βουλευτής του Νομού μας, Χρίστος Δήμας πριν από λίγες ημέρες έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Πατρίδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ελληνικο Ινστιτουτο Παστερ που παρά την μεγάλη πίεση που δέχονται τα εργαστήρια του, από την ζήτηση των εξετάσεων για τον Covid-19, το Διοικητικό και Επιστημονικό προσωπικό του καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στην απειλή του Κοροναϊού για τη δημόσια Υγεία. Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κα Φωτεινή Στυλιανοπούλου και της εξέφρασα την στήριξη και την ευγνωμοσύνη εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης»

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 
«Η ψυχή της Επανάστασης του 1821 ζει στις καρδιές μας»
Αγαπητοί συμπολίτες μου, 
Ο εορτασμός της έναρξης της Επανάστασης του 1821 λαμβάνει χώρα σε μία ιστορική στιγμή που η Πατρίδα μας καλείται για ακόμα μια φορά να ξεπεράσει πολλαπλά εμπόδια. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση απειλεί το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό μας, την Δημόσια Υγεία. Καλούμαστε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία που άλλαξε, κατά τρόπο πρωτόγνωρο, την κοινωνική και προσωπική μας συμπεριφορά. Μια πανδημία που άλλαξε κατ’ ουσίαν, έστω και πρόσκαιρα, τον τρόπο ζωής μας. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας, η οποία υιοθετεί απάνθρωπες πολιτικές εργαλειοποιώντας την ανθρώπινη δυστυχία και απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα κατά τρόπο προκλητικό. 
Η απάντηση του Ελληνικού Κράτους αλλά και της Ελληνικής Κοινωνίας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης παραμένει ζωντανό και ισχυρό. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι στα δύσκολα έχουν την ικανότητα να προστατεύσουν την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και να αποκρούσουν αποτελεσματικά κάθε προσπάθεια επιβουλής των εθνικών μας δικαίων. 
Το Ελληνικό Κράτος, μετά από πολλά χρόνια, ξανακερδίζει την κοινωνική εμπιστοσύνη και αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος για την πορεία της Πατρίδας στο μέλλον. Η ελληνική κοινωνία από την πλευρά της με πρωτοπόρους τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υγειονομικό προσωπικό μας απέδειξε ότι στέκεται ενωμένη, δρα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας δεν θα είναι ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες. Όμως, είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 
Αγαπητοί Συμπολίτες, 
Σε ένα χρόνο από τώρα θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 . Η ιστορική μας διαδρομή ποτέ δεν ήταν εύκολη και χωρίς προκλήσεις. Οι Έλληνες και Ελληνίδες όμως, με Πίστη, Αυταπάρνηση και τιμώντας τα εθνικά ιδεώδη μας διαφυλάτταμε πάντα την ιστορική πορεία του Έθνους προς το μέλλον και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Αυτή τη φορά ίσως να μην μπορέσουμε να τιμήσουμε τους ήρωες μας και την Ελληνική Επανάσταση όπως είχαμε συνηθίσει αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να σηκώσουμε τις σημαίες της Πατρίδας ψηλά. 
Η ψυχή της Ελληνικής Επανάστασης ζει και θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές μας. 
«Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε αλλά ιδού ζώμεν» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. 
Χρόνια πολλά

Ιδου ο λαγός της πανδημίας. Ο δοσίλογος των Μνημονίων Γ. Παπανδρέου προτρέπει σε παγκόσμια διακυβέρνηση για να σωθούμε από τον Κορωνοϊο... 
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020: Παπανδρέου: «Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης» https:// t.co/LBPhdFhCpm pic.twitter.com/j9iMJmzDFG — NEWS 24/7 (@ News247gr) March 25, 2020 «Η ιστορία μας ήταν πάντα σε διάλογο με το διεθνές γίγνεσθαι. Η επανάσταση του ’21, ήταν στον πυρήνα των διεθνών κινημάτων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Έτσι πορευόμαστε και σήμερα, μέσα από διεθνείς και διμερείς σχέσεις, για μία Ελλάδα παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τον κόσμο», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Αλβανία ετοιμάζει εθνοκάθαρση στην Βόρειο Ήπειρο, στηρίζει τους ναζί Τσάμηδες, αλλά εμείς θα επιτρέψουμε την ενταξιακή της πορεία; Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020: Ο πρωθυπουργός στην σύνοδο κορυφής θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Την ίδια στιγμή η Αλβανία ετοιμάζει εθνοκάθαρση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού με πρόσχημα την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε συνεργασία με την Τουρκία. Που σύμφωνα με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Νεάρχου, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και για επιθετικές ενέργειες στα βόρεια σύνορα μας, σε περίπτωση αντιπαράθεσης με την Τουρκία. Παράλληλα η Αλβανία εξακολουθεί να στηρίζει τους ναζί Τσάμηδες και τις διεκδικήσεις τους εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσφατα δε, υπεξαίρεσε τις περιουσίες των ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με ένα σκανδαλώδες διάταγμα που παραπέμπει στις μαύρες εποχές του Χότζα Και το ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι απλό. Θα επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με αυτή την Αλβανία; Με αυτή την Αλβανία που αρνήθηκε ακόμα και να υπογράψει την διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα; Δηλαδή με την Ευρώπη;

Πτήσεις μαχητικών σε Αθήνα & Έβρο Πιλότος της ομάδας ‘’ΖΕΥΣ’’: ‘’Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή’’
Εντελώς διαφορετικός ήταν φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Με απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά έδωσαν το παρών στον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να τιμήσουν την τους ήρωες του 1821. 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. 
To μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ 
«Ελληνίδες Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ομοψυχίας.


ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση. Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους»
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020: Απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ αναφέρει: Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση. Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους. 
Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες. Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο. Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως. 
h t t p s : / / w w w . viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια