Header Ads

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ φ.1686

Τα αποτελέσματα των Εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου 
ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Ο Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ

Κόρινθος, 11-03-2020 Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου. Τα αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν, ως εξής, με κυρίαρχο τον μέχρι τούδε δραστήριο Πρόεδρος Βασίλη Γεώργαρη, ακολουθούμενο από την Χριστίνα Οικονόμου με διαφορά 16 ψήφων: 

‘Ελαβαν: 

Γεώργαρης Βασίλειος   ψήφους     138 
Οικονόμου Χριστίνα           »            122 
Κελαθανασίου Εταγγελία  »            97 
Μπούφης Ευάγγελος          »            69 
Σπύρου Παναγιώτης           »            68 
Γκρούτσης Ανέστης             »            61 
Μπούφης Νικόλαος            »             55 
Μπανιάς Σπυρίδων             »             53 
Ναλμπάντης Δημήτριος     »             49 
Δάφνη Μποζίκη Βασιλική »             44 
Κωστούρου Θεανώ             »             26 

Εντός εβδομάδας οι εκλεγέντες συνήλθαν σε σώμα. (ίδε σε άλλη σελίδα)


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου 

Κόρινθος, 13/03/2020: Σας γνωστοποιούμε, ότι μετά τις αρχαιρεσίες της 10ης Μαρτίου 2020, του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου στην πρώτη του συνεδρίαση στις 13/3/2020 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

Πρόεδρος: Βασίλειος Γεώργαρης 
Αντιπρόεδρος Α’: Ευαγγελία Κελαθανασίου 
Αντιπρόεδρος Β’: Ευάγγελος Μπούφης 
Γραμματέας: Ανέστης Γκρούτσης 
Ταμίας: Σπύρος Μπανιάς 
Μέλος Δ.Σ: Χριστίνα Οικονόμου 
Μέλος Δ.Σ: Παναγιώτης Σπύρου 
Μέλος Δ.Σ: Νικόλαος Μπούφης 
Μέλος Δ.Σ: Δημήτριος Ναλμπάντης 

Το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου , ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη του, που στήριξαν το Σύλλογο με την πρωτοφανή συμμετοχή τους στις εκλογές, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη βαρύτητα στο έργο και τον αγώνα που όλοι μαζί πρόκειται να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Α.ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ 
Πρόταση περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και διευκόλυνσης των εργαζομένων των επιχειρήσεων, προτείνει τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ως εξής: 

Δευτέρα: 10:00 έως 14:00 
Τρίτη: 10:00 έως 17:00 
Τετάρτη: 10:00 έως 14:00 
Πέμπτη: 10:00 έως 17:00 
Παρασκευή: 10:00 έως 17:00 
Σάββατο: 10:00 έως 14:00 

Παρακαλούμε τους συναδέλφους να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες (γονικές άδειες κ.ά.). Επίσης, παρακαλούμε τις πολυεθνικές αλυσίδες να σεβαστούν στην κρίσιμη αυτή κατάσταση την πόλη που τους φιλοξενεί και να μην προβούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού ως προς το ωράριο αλλά και την στήριξη των εργαζομένων. 
Η κοινωνία και οι φορείς της πόλης μας πρέπει να αντιμετωπίσουν με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να βγει όρθια και ηθικά και οικονομικά. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Α. ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ
Μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του κορονοϊού 

Τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο , αυτό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα μέτρα πρόληψης είναι αυξημένα όπως και οφείλουν να είναι στην περίπτωση ενός τόσο κρίσιμου θέματος. Οι επιπτώσεις όμως από την εξάπλωση αυτής της επιδημίας είναι εξίσου μεγάλες και στην οικονομία. Είναι απαραίτητη η καθολική λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, για τις επιχειρήσεις και ειδικότερα για εκείνες που βρίσκονται στις πληττόμενες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η εφαρμογή των παρακάτω μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων: 

Αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ, του ΦΜΥ, καθώς και των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο,για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο έως την ανάκαμψη της αγοράς. 

Απόδοση των παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία και από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας από 2μηνο σε 6μηνο. 

Αναστολή πληρωμής οφειλών σε ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και πάλι τηνανάκαμψη της αγοράς. Δυνατότητα μακροχρόνιας ρύθμισης των παραπάνω υποχρεώσεων, μετά το τέλος του χρόνου αναστολής. 

Αναστολή των πλειστηριασμών ακόμη και πέραν της 27ης Μαρτίου. 

Απελευθέρωση των κατασχεμένων και δεσμευμένων επιχειρηματικών λογαριασμών, προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να κινηθεί η αγορά. 

Αναστολή της πληρωμής ληξιπρόθεσμων δόσεων δανείων προς τις Τράπεζες, καθώς και προσωρινή άρση της ποινικής διάστασης σφράγισης των επιταγών , λόγω της έλλειψης κεφαλαίου στις επιχειρήσεις. 

Παράταση της προθεσμίας σφράγισης των επιταγών από τις 8 στις 90 ημέρες, με πρόβλεψη να επεκταθεί περαιτέρω, αναλόγως των περιστάσεων. 

Προσωρινή άρση για τρείς μήνες της καταβολής του μη μισθολογικού κόστους που αφορά τους εργοδότες. 

Αναστολή πληρωμής δημοτικών τελών. 

Παράταση μέχρι το τέλους του χρόνου του ισχύοντος πλαισίου προστασίας της Πρώτης Κατοικίας. 

Ελάφρυνση των επιχειρήσεων από το μισθολογικό κόστος που συνεπάγονται οι μακροχρόνιες απουσίες των εργαζομένων τους, λόγω της επιδημίας. 

Αναστολή του χαρακτηρισμού ως δυστροπίας της μη καταβολής μισθώματος επαγγελματικής στέγης και της έκδοσης εξωστικών διαταγών για το λόγο αυτό και για χρονικό διάστημα 90 ημερών. 

Προσωρινή απαγόρευση για τρείς μήνες της διακοπής ρεύματος, νερού, τηλεφωνικής επικοινωνίας ή παροχής υπηρεσιών διαδικτύου για τις επιχειρήσεις για λόγους ληξιπρόθεσμων οφειλών και ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών αυτών μετά το πέρας του κρίσιμου αυτού διαστήματος . 

Αναστολή της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος. Παροχή κεφαλαίων κίνησης με 100% εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, από τις Τράπεζες. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της λειτουργίας της τοπικής αγοράς, στην προστασία των εμπορικών επιχειρήσεων αλλά και του κοινωνικού ιστού γενικότερα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Α.ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια