Header Ads

Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ φ.1685

Ναι στον διάλογο... Και στον αντίλογο...

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η απειλή εξ ανατολών είναι πραγματική και ασύμμετρη (ΟΡΘΟΝ)
Γρηγοράκος Γεώργιος*
Το τελευταίο διάστημα υφίσταται μια απειλή στα σύνορα της πατρίδας μας, που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. ∆εν πρόκειται για τις συνήθεις παραβιάσεις Τουρκικών αεροσκαφών ή πλοίων που πραγματοποιούνται τις περισσότερες φορές για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων της Τουρκίας ή για τον έλεγχο της ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων ∆υνάμεων. 

Η απειλή αυτή τη φορά είναι πραγματική και ασύμμετρη, ακολουθώντας και εξελίσσοντας την φιλοσοφία της τρομοκρατίας των εθνών που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1990. Στην ουσία είναι πόλεμος που αποσκοπεί στην τροποποίηση της εδαφικής κυριαρχίας κρατών που έχοντας ως αρωγούς τακτικούς στρατούς, κάνουν προσχηματική χρήση των θρησκειών, της ανθρώπινης εξαθλίωσης, των ιδεολογιών ή της συνωμοσιολογίας, προκειμένου να εφαρμόσουν εθνικές στρατηγικές που εκκολάπτονταν εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν μπορούν να υλοποιήσουν με τις παραδοσιακές «μεθόδους». 

Έτσι αυτή την στιγμή, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν ή εσκεμμένα εθελοτυφλούν, η χώρα μας δέχεται μια πραγματική επίθεση. Ταλαιπωρημένοι αλλά καθοδηγούμενοι από το τουρκικό καθεστώς άνθρωποι, προσπαθούν να εισβάλλουν στην πατρίδα μας, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με τις ελληνικές δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα. Μπορεί να είναι μάζες μεταναστών που δεν φέρουν οπλισμό, αλλά είναι χιλιάδες, με μερικές γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται ανάμεσά τους, αλλά με τον κύριο όγκο να είναι άνδρες και που έχουν καταγωγή από χώρες όπου ο ανθρωπισμός, τα ατομικά δικαιώματα και η ελευθερία είναι άγνωστες λέξεις. 

Το καθεστώς Ερντογάν εδώ και 5 χρόνια έχει αναπτύξει και επικαιροποιεί συνεχώς ένα επεκτατικό στρατηγικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, το οποίο εκμεταλλευόμενο την δυστυχία αυτών των ανθρώπων, αποφάσισε να τους χρησιμοποιεί ως όπλο, παρακινώντας τους να εισέλθουν στην πατρίδα μας αλλοιώνοντας έτσι τον γηγενή πληθυσμό και την εθνική ταυτότητα των κατοίκων, κυρίως των ακριτών σε Θράκη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Άλλωστε η παροχή επίσημων ευκολιών από το καθεστώς Ερντογαν στους εφορμούντες μετανάστες με μεταφορικά μέσα, καθοδήγηση σε επιλεγμένα σημεία, διοικητική πρόνοια με τρόφιμα και ιματισμό και ενίοτε η προμήθειά τους με ελαφρύ οπλισμό (δακρυγόνα, καπνογόνα, βομβίδες κρότου λάμψης κ.α) αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια οργανωμένη επιθετική επιχείρηση σε βάρος της πατρίδας μας από τους «γείτονες» και όχι η αγωνία κάποιων απελπισμένων για μια καλύτερη ζωή. 

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία το αντιλήφθηκε αμέσως και το εθνικό αίσθημα που αναπτύχθηκε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πάντα δυστυχώς υπήρχαν «Εφιάλτες» σε αυτή τη χώρα) καθοδήγησε την Κυβέρνηση όπως και στο έπος του 1940, να αντιδράσει άμεσα και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικά, στην προάσπιση των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς και εκτιμάται ότι θα εξαπλωθεί και στα θαλάσσια σύνορά μας, όπου η αποτροπή θα είναι πιο δύσκολη, κυρίως λόγω της ιδιομορφίας, να επιβληθούν από τις ελληνικές δυνάμεις αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται τώρα στην ξηρά, καθώς και στην θάλασσα. 

∆υστυχώς υπάρχουν ελάχιστες πλην όμως ανησυχητικές φωνές, από κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται ότι αγαθά όπως η ελευθερία, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία, δεν είναι δωρεάν και απεριόριστα, αλλά κάποιοι ματώνουν οικονομικά για την ύπαρξη τους στην πατρίδα μας. Κάποιοι ιδεοληπτικοί που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους έχουν φέρει μεγάλες συμφορές στην πατρίδα κατά το παρελθόν, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι η κοινωνική συνοχή των Ελλήνων και η επιβίωση του έθνους μας διαχρονικά επιτυγχάνεται με το τρίπτυχο όμαιμο-ομόθρησκοομόγλωσσο. 

Ας ανοίξουν λοιπόν τα σύνορα του μυαλού τους οι συγκεκριμένοι που βγάζουν ανακοινώσεις περί αλληλεγγύης και ανοικτών συνόρων και ας οραματιστούν πώς θα γίνει η ζωή τους αν υλοποιηθούν αυτά που διακηρύττουν. Θα μπορούν τότε να ζουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα ή θα εισέλθουν σε έναν ατέρμονα κύκλο που θα μετατρέψει τους κατοίκους της Ελλάδος σε μετανάστες, που θα αναζητούν σε κάποια άλλη χώρα αυτά που είχαν αλλά τα απεμπόλησαν; Θα αισθάνονται ασφαλείς, δίπλα σε ένα γείτονα που ορέγεται να κατακτήσει το μισό Αιγαίο και όλη τη Θράκη; 

*Ο κ. Γρηγοράκος Γεώργιος, είναι Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Δημότης Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια