Header Ads

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ φ.1685

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ 
Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα για 14 ημέρες


Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγο κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, γίνεται αναστολή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια. 

Ο χρονικός ορίζοντας που έδωσε ο κ. Κικίλιας για το κλείσιμο των σχολείων ολοκληρώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr υπάρχουν σκέψεις να ματαιωθούν οι παρελάσεις της εθνικής επετείου. Παράλληλα ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του ∆ημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα, ώστε να αποστείλει την εγκύκλιο στις υπηρεσίες. Τα μέτρα αυτά θα στείλουν τους δημοσίους υπαλλήλους για εργασία στο σπίτι τους, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. 

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο 
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία η Κομισιόν έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε.. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών. 

89 τα κρούσματα στην Ελλάδα 
Το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε 89. 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Πηγή: iefimerida.g



Επιπρόσθετα μέτρα μετά την κρατική Ανακοίνωση για τον Κορωνοϊό

Μετά την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας σήμερα , Τρίτη 10.03.2020, ο δήμος Κορινθίων προχωρά στην αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών χώρων που φιλοξενούν κάθε είδους εκδηλώσεις οι οποίες και ακυρώνονται για τις επόμενες 14 ημέρες. Αναλυτικά θα παραμείνουν κλειστά για 14 μέρες :
Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων , βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία . 
To∆ημοτικό Θέατρο «ΘωμάςΘωμαΐδης» 
To Θέατρο στο ισόγειο του ∆ημαρχείου 
Το ∆ημοτικό Κολυμβητήριο 
Οι αίθουσες εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ και της πινακοθήκης 

Στο κλειστό ∆ημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου οι προπονήσεις και οι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών . 

Καλούνται και παρακαλούνται οι πολίτες, οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία σε πλήρη εφαρμογή και τήρηση των αποφάσεων της πολιτείας και του δήμου , των μέτρων και των κανόνων υγιεινής προς αποφυγή πιθανής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια