Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1684

ΑΓΚΑΘΙ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ 
Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τοπική αυτοδιοίκηση για τα νησιά- Οι επόμενες κινήσεις


Κοινά σημεία βρήκαν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση στο Αιγαίο στην κρίση με το μεταναστευτικό. Λευκός καπνός βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό, μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Η εξαντλητική συζήτηση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες οδήγησε στην εξεύρεση κοινού τόπου για την διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως φανέρωσαν οι δηλώσεις των δύο πλευρών που ακολούθησαν. 

«Αγκάθι» του μεταναστευτικού οι κλειστές δομές 
Το μεγάλο αγκάθι στη συζήτηση ήταν οι κλειστές δομές και τα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νησί με τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε αυτά. Τόσο στα στελέχη της αυτοδιοίκησης όσο και στους κατοίκους υπάρχει ο φόβος ότι η δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων δεν θα συνοδευτεί από το κλείσιμο των υπαρχουσών ανοιχτών δομών και ξαφνικά θα βρεθούν με δύο κέντρα προσφύγων. Γι’ αυτό η φράση κλειδί στην χθεσινή ανακοίνωση εκτιμάται ότι ήταν «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης». Οι διαβεβαιώσεις για κλείσιμο των ανοιχτών άναρχων δομών σε εύλογο χρονικό διάστημα από την στιγμή λειτουργίας των κλειστών ήταν αυτό που οδήγησε στην τελική συμφωνία. Επίσης, η διαλλακτικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης να αποδεχτεί μια άλλη πρόταση εφόσον είναι «ρεαλιστική» και τηρεί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί δίνει περιθώρια ελιγμών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών. 

Πάει στα νησιά ο Μητσοτάκης 
Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα και τα τρία νησιά με πρώτο σταθμό την Σάμο. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς οι εργασίες για το κλειστό κέντρο είναι στην τελική ευθεία και σύντομα θα μπορεί να λειτουργήσει. Επίσης δεν υπήρξαν οι αντιδράσεις και οι εικόνες πολέμου που έλαβαν χώρα σε Λέσβο και Χίο. Φιλοδοξία της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να αποτελέσει πρότυπο και οδηγό για την υλοποίηση των κλειστών κέντρων και στα υπόλοιπα. Πρώτον γιατί θα μπορούν να δουν και οι κάτοικοι των άλλων δύο νησιών την ασφάλεια που προσφέρει ένα τέτοιο κέντρο, τον τρόπο λειτουργίας του και βασικότερο όλων σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του θα κλείσει η ανοιχτή δομή. 

Από την Σάμο, ο κ. Μητσοτάκης, θα προχωρήσει στην ανακοίνωση μέτρων στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η εξειδίκευση έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Άμεσα ξεκινά και η απομάκρυνση από τα νησιά όσων έχουν ήδη λάβει άσυλο, υπολογίζονται σε χίλια άτομα, αλλά, έχουν επιλέξει να παραμένουν στις ανοιχτές δομές, καθώς και εκείνων που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες και είναι επίσης μεγάλος αριθμός. Η κίνηση αυτή, όπως προσδοκούν στην κυβέρνηση, θα δώσει το μήνυμα στους κατοίκους των νησιών ότι η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης. 
Πηγή: iefimerida.gr



Αλέξης Τσίπρας: 
Ζήτησε παραίτηση Χρυσοχοΐδη και κατήγγειλε Μητσοτάκη για εθνικό διχασμό


Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη βουλή. «Πού είναι ο κ. Χρυσοχοίδης να μας μιλήσει για τη τάξη και την ασφάλεια και για το υψηλό φρόνημα των αστυνομικών; Που όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τώρα δε θα ντρέπεστε και θα έχετε το κεφάλι ψηλά; Που είναι να απολογηθεί για αυτή την άθλια εικόνα του ξυλοδαρμού αστυνομικών από πολίτες μέσα στα δωμάτιά τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας εμμένοντας στο θέμα της παραίτησης «πριν θρηνήσουμε θύματα». 

Γενικευμένη ανασφάλεια 
Θα αναλάβει κανείς σας την ευθύνη για αυτές τις εικόνες; Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του; Ο κ. Χρυσοχοίδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι;» είπε ο κ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «αν ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη για όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει θα επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι «με την αλαζονεία, την ανικανότητα και την ανευθυνότητά του έχει προκαλέσει εθνικό διχασμό. Μετατρέπει τα νησιά σε εικόνα εμφύλιας σύρραξης ενώ θα έπρεπε να υπάρχει εθνική ομοψυχία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Οδηγείτε τα νησιά στο χάος. Αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΑΛ... 
...για Προανακριτική Novartis: Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις Μιωνή - Δείχνουν τη σκευωρία για να πληγεί το Κίνημα

«Οι αποκαλύψεις από την κατάθεση του μάρτυρα Σάμπυ Μιωνή είναι συγκλονιστικές, καθώς φέρουν τον κ. Παπαγγελόπουλο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Επιβεβαιώνεται έτσι η ύπαρξη του σκοτεινού παραδικαστικού κυκλώματος που έχουμε αποκαλύψει από καιρό» , τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του. 

«Την ίδια ώρα, η κ. Τουλουπάκη αρνήθηκε προκλητικά να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, προσβάλλοντας βάναυσα το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα. Επικαλείται καταχρηστικά τυπικούς λόγους, ενώ δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη που δεν έχει παραβιάσει! Κρύβει και κρύβεται!», προστίθεται. 

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «αποδεικνύεται καθημερινά πλέον, και με αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις καραμανλικές παραφυάδες του, επέλεξε να συγκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο στο φάρμακο, στήνοντας τη σκευωρία για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ιδιαίτερα δε για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται…». 
Πηγή: iefimerida.gr



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Με αφορμή την συμπλοκή μεταξύ λαθρο-εισβολέων στην δομή φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα ένας να χάσει την ζωή του και ακόμα ένας να τραυματιστεί σοβαρά, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: 

Η κατάσταση με τους λαθροεισβολείς έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πλέον σφάζονται “σαν τα αρνιά” μεταξύ τους με απώτερο σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών και την παροχή προστασίας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “προσμένει” ότι θα μας μπολιάσουν! 

Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιμένουμε πως η μοναδική λύση είναι η μεταφορά τους σε ακατοίκητα νησιά, ώστε να μην “καλοπερνούν “ούτε να σφάζονται σε κατοικημένες περιοχές αλλά ούτε και να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών. 

Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους. Και αν κάποιοι, εδώ, θέλουν “μπόλιασμα” όπως ο κ. Πρωθυπουργός αλλά και κάποια πολιτικά κόμματα, ας τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους! Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν κάποιοι που τους φιλοξενούν; 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΚΕ για κοροναϊό: 
Να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικής προστασίας του λαού 
Κοροϊδία χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, τα κυβερνητικά μέτρα για τον κοροναϊό, ζητώντας προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού στην υγεία, 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας, να διατεθούν στους πολίτες, δωρεάν από το κράτος υλικά προφύλαξης και να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους νοσήσουν. 
in.gr 

27 Φεβρουαρίου 2020 Μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού από ενδεχόμενη επιδημία από το νέο κοροναϊό, ζητά το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τα κυβερνητικά μέτρα. Σημειώνει ότι τα τεράστια προβλήματα στην υποστελεχωμένη δημόσια υγεία, αποτελούν το «θερμοκήπιο» παραγωγής ανασφάλειας και φόβου στο λαό, αλλά και έδαφος να αναπτύσσεται η παραπληροφόρηση. Μεταξύ άλλων ζητά να γίνουν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού, 24ωρη λειτουργία όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας, να διατεθούν στους πολίτες, δωρεάν από το κράτος. υλικά προφύλαξης και να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής. Επιλέον ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, σε όσους εργαζόμενους νοσήσουν, αλλά και να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. 

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του τμήματος υγείας και πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ παρακολουθεί με ευθύνη την εξέλιξη της επιδημίας από το “νέο κορονοϊό”. Απαιτείται, με ευθύνη της κυβέρνησης, να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου. 

Η στάση ευθύνης δεν είναι να αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη δημόσια υγεία, που άλλωστε ο λαός τα συναντά στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, στην ανύπαρκτη έως υποτυπώδη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στην έλλειψη εξοπλισμού και υλικών.



Οι θέσεις του ΜέΡΑ25 για τα επεισόδια στο Μεταναστευτικό‼

Η Κυβέρνηση με ένα ακόμα «mea culpa» στο ζήτημα του προσφυγικούμεταναστευτικού, αφού πρώτα έπνιξε με χημικά και ξυλοφόρτωσε άγρια τους νησιώτες που αντιδρούν, τώρα αποσύρει μερικώς τις ορδές των ΜΑΤ που έστειλε για να καταστείλει τις όποιες αντιδράσεις πιστή πάντα στον αυταρχισμό της - και δήθεν καλεί σε διάλογο. 

Την ίδια στιγμή διαβάζουμε τις σοβαρές καταγγελίες των Ενώσεων Συντακτών της Περιφέρειας, αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ για την «προληπτική λογοκρισία» της ΕΡΤ για τα περιστατικά καταστολής στα νησιά και καλούμε την Διοίκησή της να αναιρέσει άμεσα αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις. 

Αποδεικνύεται καθημερινά πια ότι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέρα από ανίκανη είναι και επικίνδυνη, τόσο για τους νησιώτες μας, όσο και για τους δύσμοιρους τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία μας. 
Μιχάλης Κριθαρίδης

Γ. Βαρουφάκης στο Kontra: 
“Όποιος μιλάει για προστασία της 1ης κατοικίας θα πρέπει να είναι εναντίον των πωλήσεων των κόκκινων δανείων” 

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καλεσμένος στο Kontra Channel, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” με τους Νίκο Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα μιλάει για το προσφυγικό, τις συνεδριάσεις των Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015 και αναλύει το ρεαλιστικό σχέδιο του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια που θα βοηθήσει ταυτόχρονα στην εξυγίανση των τραπεζών, την προστασία της 1ης κατοικίας και την αναχαίτιση των πλειστηριασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια