Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1684

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

« Στηρίζουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση, θα βρούμε τρόπους μείωσης των επιπτώσεων στα Δημοτικά τέλη – Ελέγχεται η βιωσιμότητα της κομποστοποίησης και του ΚΔΑΥ του δήμου.» 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος παραβρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 03.03.20 στην ενημερωτικού χαρακτήρα συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου όπου η ανάδοχος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ΤΕΡΝΑ παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας που θα λειτουργήσει .Στη διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκαν στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά και στοιχεία που ενίσχυσαν τις επιφυλάξεις του Δημάρχου Κορινθίων πως το υπό κατασκευήν εργοστάσιο κομποστοποίησης και το ΚΔΑΥ στο Δήμο Κορινθίων για το αν θα είναι οικονομικά βιώσιμο. 

«Στην ενημέρωση που έγινε σήμερα από την ΤΕΡΝΑ ,διότι περί αυτού πρόκειται, λύθηκαν πολλές απορίες από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων που βρέθηκαν στην Τρίπολη. Δόθηκε το χρονοδιάγραμμά της αλλά και οι τιμές στους δήμους, μένουν μικρές λεπτομέρειες να τακτοποιηθούν. Είναι φανερό ότι η σύμβαση δεν αλλάζει, είναι υπογεγραμμένη. Εκείνο που αποτελεί για εμένα προτεραιότητα για την Κόρινθο, γιατί έχει δρομολογηθεί για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο κομποστοποίησης και ΚΔΑΥ για το οποίο δεν είχε γίνει οικονομοτεχνική μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δικαιολογούν τους φόβους τους οποίους έχω εκφράσει και στο ΔΣ. Είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελέσει εξαίρεση η οικονομική λειτουργία του ΚΔΑΥ και του εργοστασίου στην Κόρινθο διότι σε όλη την Ελλάδα έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τόσο τα ΚΔΑΥ όσο και οι μονάδες κομποστοποίησης. Θα επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία και πρέπει να πάρουμε απόφαση σύντομα αν θα το λειτουργήσουμε ή όχι. Ως Δήμος Κορινθίων ακριβώς επειδή ως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία άλλη εναλλακτική και πειστική λύση και επειδή έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια, θα στηρίξουμε την προσπάθεια της διαχείρισης με ΣΔΙΤ και θα βρούμε τρόπο να μειώσουμε τις επιπτώσεις στα δημοτικά τέλη.», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.


Αποστολή του Δήμου Κορινθίων την Πέμπτη στον Έβρο

Ο Δήμος Κορινθίων με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής ως ελάχιστη χειρονομία ευγνωμοσύνης στον αγώνα των αστυνομικών, στρατιωτών και εθνοφυλάκων οι οποίοι φυλάγουν τα σύνορά μας μέσα στο κρύο, συγκεντρώνει για αποστολή την Πέμπτη το πρωί στον Έβρο σταφίδα, ξηρούς καρπούς και σοκολατοειδή. Καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν τα παραπάνω είδη να τα παραδώσουν στο Δημαρχείο σήμερα Τρίτη 03.03.20 και αύριο Τετάρτη 04.03.20 τις ώρες 09:00-15:00. 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Γραφείο Τύπου Δημάρχου


Β.Νανόπουλος: Την επόμενη Δευτέρα... 
...θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στο 1ο Νηπιαγωγείο 

ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με τους γονείς των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κορινθίων. Την συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος προκειμένου δια ζώσης και όχι δια του τύπου όπως οι γονείς επέλεξαν να κάνουν με την δημόσια επιστολή τους, να δώσει τις απαντήσεις που ζητήθηκαν περί της αίθουσας προκατ που έχει τοποθετηθεί στο εν λόγω σχολείο για την κάλυψη των αναγκών του. 

Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν τόσο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Αλέξανδρος Αντωνίου όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Νεκτάριος Σπηλιόπουλος ο οποίος έχει «τρέξει»το ζήτημα από τον Οκτώβριο μήνα. Δεν παρέστη, παρ ότι ενημερώθηκε και εκλήθη η Διευθύντρια του Σχολείου προκαλώντας ερωτηματικά. Οι γονείς εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του κ.Δημάρχου ώστε τα παιδιά να μαθητεύουν σε συνθήκες που δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης τους και δεν απειλούν την υγεία τους. 

Ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο, σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς είναι μεγάλο και εντάθηκε μετά την αυθαίρετη απόφαση του προηγούμενου Αντιδημάρχου να εντάξει το δήμο στην δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Αντιμετωπίζεται σε πρώτη φάση με την δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος στην περιοχή της Αγίας Άννας αλλά και με δυο ακόμα τα οποία δρομολογούνται με τις Κτιριακές Υποδομές του Δημοσίου. Για το 1ο Νηπιαγωγείο η λύση της προκάτ αίθουσας είναι προσωρινή και μόνο για την χρονιά που είναι σε εξέλιξη. Για τη νέα θα αναζητηθεί χώρος ο οποίος θα ενοικιαστεί. 

Από τον κ.Δήμαρχο δόθηκε εντολή άμεσα να προχωρήσουν οι κάτωθι ενέργειες: 
Απομάκρυνση μπάζων από τον αύλιο χώρο 
Δημιουργία, παρακείμενα της αίθουσας προκατ, τουαλέτας για την εξυπηρέτηση των νηπίων 
Καθαριότητα της αίθουσας 
Μεταφορά του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος 
Εκ νέου παρέμβαση της υπηρεσίας για το ζήτημα με τις κάμπιες στα δέντρα 

«Την επόμενη Δευτέρα 9 του μηνός ο ίδιος θα έρθω στο σχολείο για να διαπιστώσω την λειτουργία της αίθουσας» σημείωσε απευθυνόμενος στους γονείς, ζητώντας και την δική τους παρουσία. 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 
Γραφείο Τύπου Δημάρχου


Δήμαρχος Κορινθίων 
για τις αλλαγές στις πεζοδρομήσεις ΄


«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί…»

Την θέση του για τις ενδεχόμενες αλλαγές σε πεζοδρομημένα τμήματα της πόλης της Κορίνθου επανέλαβε την Παρασκευή στην διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων θέλοντας να βάλει τέλος στην ανησυχία που έχει δημιουργηθεί από τις αναφορές περι ειλημμένων αποφάσεων. 

«Ακούγεται και γράφεται ότι ο δήμος και ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει ν αλλάξουν οι πεζοδρομήσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου , στην Περιάνδρου και αλλού. 

Αυτοί που τα λένε αυτά οφείλουν να δημοσιεύουν και την δική μου άποψη ή να με ξαναρωτούν! 

Η νέα δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να συζητά και να διαπραγματεύεται λύσεις εναλλακτικές της υπάρχουσας κατάστασης διότι οι δημότες μας ψήφισαν για ν αλλάξουν με κάποια πράγματα τα οποία τα συζητάμε. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού γίνει διαβούλευση με τους δημότες και αφού γίνει κυκλοφοριακή μελέτη όπως έπρεπε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει στο Δήμο Κορινθίων. Κατά συνέπεια ανησυχίες για αλλαγές στις πεζοδρομήσεις και την κίνηση των οχημάτων δεν έχουν αντικείμενο.»



Δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων για τον Κορονοϊό: 
Είμαστε σε ετοιμότητα, συνιστούμε ψυχραιμία και τήρηση οδηγιών προστασίας 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, προέβη στις πιο κάτω δηλώσεις δια του Γραφείου τύπου:

 «Οι υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο και τους αρμόδιους τοπικούς υγειονομικούς φορείς. -Έχουμε έγκαιρα διανέμει σε όλα τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απολυμαντικά υλικά και πρέπει να χρησιμοποιούνται. -Έχουμε ήδη παραγγείλει απολυμαντικά υλικά για χρήση στα ΚΑΠΗ, Δημοτικά κτίρια και βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα παραληφθούν σύντομα. Παράλληλα, καλούμε τους πολίτες διατηρώντας την ψυχραιμία τους να τηρούν τις οδηγίες προστασίας αναπνευστικής λοίμωξης από τον κορωνοιό, που έχει δώσει στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας. 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 
Γραφείο Τύπου Δημάρχου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ»

Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας σας προσκαλεί, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της γυναίκας, στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί τη ζωή και την υγεία ανδρών και γυναικών». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου. Το θέμα θα αναπτύξει η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γυναικολόγος – Χειρουργός -
Μαστολόγος - Ογκολόγος ,Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Διευθυντής της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας ,Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ECIBC (European Commission Initiative on Breast Cancer) για τη σύνταξη των κατευθυντηρίων οδηγιών στη διάγνωση και τον πληθυσμιακό έλεγχο του καρκίνου του μαστού ,Εκπρόσωπος του ΠΙΣ στη UEMS για τη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΈΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ 


Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Κ Βραχατίου
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οδοστρωσίας στον χώρο διαμόρφωσης θέσεων στάθμευσης και του δρόμου ανατολικά του κλειστού γυμναστηρίου. Θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση.

Έργα Δημοτικής Οδοποιίας Δ.Κ. Βραχατίου
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οδοστρωσίας στις οδούς Γαλήνης, Λουλουδιών, Κωνσταντινουπόλεως και παρόδου της Στυμφαλίας της Κοινότητας Βραχατίου. Θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση των ανωτέρω οδών. 
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» τρία νέα έργα του Δήμου Βέλου-Βόχας ύψους 700.000€

Τρία έργα για το δήμο Βέλου-Βόχας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και αφορούν: 
Μελέτες και Μέτρα Πυροπροστασίας στις Σχολικές Μονάδες (85.000€) Κατασκευή Ραμπών και Χώρων Υγιεινής στις Σχολικές Μονάδες (16.000€) Εγκατάσταση Υβριδικού Χλοοτάπητα και Συνθετικού Τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου (600.000€) 
Η χρηματοδότηση των τριών έργων με συνολικό ποσό άνω των 700.000€ είναι μία ακόμη προσπάθεια που δικαιώνεται μετά από πολύ κόπο και συνεχή δουλειά, που γίνεται καθημερινά και αθόρυβα από το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους συμβούλους, τους συνεργάτες, την τεχνική υπηρεσία και όλους τους υπαλλήλους του δήμου. 
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υπουργό μας κ. Χρίστο Δήμα για τις ενέργειες που έκανε για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε ενώπιον των πολιτών στις εκλογές και σκοπεύουμε να την τηρήσουμε απόλυτα. 

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος


700.000 € στον Δήμο Βέλου - Βόχας 
Ο Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Χρίστο Δήμα


Σημαντικά και ευχάριστα νέα για τον Δήμο Βέλου-Βόχας. Ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 700.000 €, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για 3 πολύ σημαντικά έργα. Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος, αφού προέβη στην ανακοίνωση για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων, ευχαρίστησε δημόσια τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα για την συμβολή του. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν αθλητικούς χώρους στο Βέλο, πυροπροστασία στις σχολικές μονάδες και κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής στις σχολικές μονάδες. 

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου: 

«Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» τρία νέα έργα του Δήμου Βέλου-Βόχας ύψους 700.000€ Τρία έργα για το δήμο Βέλου-Βόχας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και αφορούν: 

1. Μελέτες και Μέτρα Πυροπροστασίας στις Σχολικές Μονάδες (85.000€) 

2. Κατασκευή Ραμπών και Χώρων Υγιεινής στις Σχολικές Μονάδες (16.000€) 

3. Εγκατάσταση Υβριδικού Χλοοτάπητα και Συνθετικού Τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου (600.000€) 

Η χρηματοδότηση των τριών έργων με συνολικό ποσό άνω των 700.000€ είναι μία ακόμη προσπάθεια που δικαιώνεται μετά από πολύ κόπο και συνεχή δουλειά, που γίνεται καθημερινά και αθόρυβα από το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους συμβούλους, τους συνεργάτες, την τεχνική υπηρεσία και όλους τους υπαλλήλους του δήμου. 

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υπουργό μας κ. Χρίστο Δήμα για τις ενέργειες που έκανε για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε ενώπιον των πολιτών στις εκλογές και σκοπεύουμε να την τηρήσουμε απόλυτα».




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Επικύρωσαν τα νέα χαράτσια για τα απορρίμματα 

Εν μέσω «αποχωρήσεων», «αποχών» και «αντεγκλίσεων» το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 24/02 υιοθέτησε την τιμολογιακή πολιτική της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΣΔΑ, επικυρώνοντας την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας. 

Στην πράξη αυτό θα σημάνει το ακόμα πιο άγριο χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών, μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Επικυρωσαν τους όρους της σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, η οποία μεταφράζεται σε 28 χρόνια λεηλάτησης του εισοδήματος των Δημοτών για την εξασφάλιση των κερδών της επιχείρησης. Οι κυβερνήσεις, η τωρινή και οι προηγούμενες, οι περιφέρειες και οι Δήμοι άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδίσει από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. 

Η μόνη θεμιτή απάντηση για τις λαϊκές οικογένειες θα ήταν η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση του ΦΟΣΔΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε παρόλα αυτά να την υιοθετήσει κόντρα στα συμφέροντα του λαού. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και από αυτή την επίθεση που προετοιμάζεται σε βάρος τους, να προβάλλουν την αντίστασή τους εντάσσοντάς την στο συνολικότερο αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που κλέβει τον πλούτο που παράγουν. 



Δεν εγκρίθηκε η τουριστική πρόταση του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη 

Γράφει ο Γεώργιος Γρηγοράκος



Αναμενόμενη ήταν για τους συνδημότες μας η ήττα του Δημάρχου Γεώργιου Γκιώνη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου 2020 και το οποίο καταψήφισε την πρόταση-πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική προβολή του Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων για την περίοδο 2020- 2023. 

Η απορριφθείσα τουριστική πρόταση-πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, η οποία ήταν ιδιαζόντως ελλιπής και αδύναμη ειδικά για έναν Δήμο που διαχρονικά στηρίζει την οικονομική του ευμάρεια στον τουρισμό και που βρίσκεται εγγύς της πρωτεύουσας, βρέχεται από Σαρωνικό και Κορινθιακό κόλπο, φημίζεται για την ιαματική λουτροθεραπεία και έχει συνδέσει το όνομά του παγκοσμίως με το φυσικό μεταλλικό νερό, θα του άρμοζε μια σοβαρή, εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση. Κατά την συζήτηση, πέραν του προχείρου της τουριστικής προτάσεως-προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, θλίψη και προβληματισμό προκάλεσαν επίσης και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που αναδείχθηκαν κατά την συζήτηση. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός του Κώστα Λογοθέτη, προσχηματικά αποχώρησε πριν την συζήτηση του θέματος, προκειμένου κατά τις ενδείξεις να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει την τουριστική πρόταση-πρόγραμμα του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη και να μην διαταράξει την παραταξιακή αλληλεγγύη που παρέχει σε αυτόν. 

Η τουριστική πρόταση-πρόγραμμα του Γεωργίου Γκιώνη καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι υποστηρίχθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Αλκιβιάδη Δρίτσα (ανιψιό του) και Κωστή Ζερβό του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης», με συναγόμενο το λογικό συμπέρασμα της επανάληψης στήριξης υπ’ αυτών, του Γεωργίου Γκιώνη και στο μέλλον. 

Η μοναδική υπεύθυνη και σοβαρή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου 2020, υπήρξε εκείνη του Γιάννη Καραπανάγου, ο οποίος παρά τις προσωπικές επιθέσεις φιμώσεως που δέχθηκε από την παράταξη του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη, υποστήριξε με σθένος και με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία την τουριστική πρόταση του συνδυασμού του «αλλάζουμε ΜΑΖΙ» και προστατευτική του παραγόμενου ντόπιου τουριστικού προϊόντος από το γνωστό «κατεστημένο» των κινούμενων για ίδιο οικονομικό όφελος και σε βάρος του συνόλου των επαγγελματιών του Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων. 

Θα ήταν άδικο να μην επισημάνουμε την υπεύθυνη στάση που τήρησαν για το θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Πρωτοπαππά και Δημήτρης Βασιλείου, οι οποίοι πέραν του γεγονότος ότι καταψήφισαν την τουριστική πρόταση-πρόγραμμα του Γεωργίου Γκιώνη, επιχειρηματολόγησαν με αιχμηρό τρόπο για τις παρενέργειες που θα επέφερε για τον τουρισμό η υλοποίηση της. 

Ο τροποποιημένος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΙΙ» όπως εφαρμόζεται, παρότι δεν επιλύει τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε «ωφέλιμος» για τους επαγγελματίες συνδημότες μας, καθόσον η παράταξη του Γεωργίου Γκιώνη δεν είχε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να επιβάλλει την πρόχειρη, ελλιπή και μη ωφέλιμη τουριστική πρότασή της για αυτούς.

* Ο Γεώργιος Γρηγοράκος, είναι Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α Δημότης Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων



Ξεκινούν από αύριο μαθήματα στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 

Ξεκινούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα του πρώτου συσταθέντος τμήματος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από την θετική ανταπόκριση των πολιτών, με τίτλο “Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη” . Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι οι αιτήσεις συμμετοχής συνεχίζονται στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, και μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: 



Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου. Την αίτηση μπορείτε, επίσης, να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του Δήμου μας (http://new.loutraki agioitheodoroi.gr). 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Δημαρχείο Λουτρακίου, 2ος όροφος Ταχ. Διεύθυνση: Ιάσονος 1 και Εθν. Αντίστασης, Λουτράκι, Τ.Κ. 20300 Τηλ. :2744 360 113, 2744 360 112 Email: info@loutraki.gr Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ” Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο


Ξεκίνησαν τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής στην πόλη του Κιάτου.Το έργο εκτελείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών.


Επιτέλους! -Ο δήμος Σικυωνίων παίρνει θέση για το αιολικό πάρκο!

Επιτέλους! Ο δήμος Σικυωνίων παίρνει θέση για το αιολικό πάρκο! Με αρκετή καθυστέρηση βέβαια σήμερα το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ είναι το ψήφισμα για το αιολικό πάρκο. Ένα θέμα για το οποίο ο δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έχει αποφασίσει εδώ και αρκετές μέρες (δείτε τη σχετική ανάρτηση με τίτλο: “Θύελλα” αντιδράσεων για τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια! -Ο δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αντιδρά! -Στο Κιάτο όμως…)
kornews 4 Μαρτίου, 2020




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ ΝΕΜΕΑΣ για το έτος 2020 AΔΣ 3/9/23-1-2020 ΜΕ ΑΔΑ:6ΥΒ0ΩΚΔ-ΕΞΛ και Απόφαση νομιμοποίησης 33170/24-2-2020 με ΑΔΑ:6ZA5OP1Φ-ΛΘ0


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια