Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ φ.1683

  Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα:  

«Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ»



Μία ημερίδα εξαιρετικού επιστημονικού και πρακτικού ενδιαφέροντος διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου στις 22 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου, με θέμα «Η Διαμεσολάβηση». 

Μετά την ψήφιση του Ν.4640/2019 για την διαμεσολάβηση ως ενός εναλλακτικού τρόπου επίλυσης των διαφορών, δικηγόροι και διαμεσολαβητές του Νομού μας και όχι μόνον ενημερώθηκαν για την εφαρμογή της διαδικασίας της διαμεσολάβησης στην πράξη, για την υποχρεωτική ενημέρωση των πολιτών από τους δικηγόρους τους για την δυνατότητα υπαγωγής της υπόθεσής τους σε διαμεσολάβηση (σε όσες υποθέσεις δύνανται να υπαχθούν), για την υποχρεωτική αρχική συνεδρία στις υποθέσεις οικογενειακού δικαίου και τακτικής διαδικασίας, αλλά και για την διεθνή πρακτική κι επιτυχία του θεσμού ύστερα από την εφαρμογή του επί σειρά ετών. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε άρτια και με απόλυτη επιτυχία από το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κορίνθου εκπροσωπούμενο επάξια από την Πρόεδρο, Παναγιώτα Επιβατινού, η οποία ήταν και η συντονίστρια της ημερίδας ως γνώστρια του αντικειμένου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΚΕΔ). Εκλεκτοί ομιλητές από το δικαστικό και δικηγορικό σώμα, μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και της ΚΕΔ, οι: Χαράλαμπος Μαχαίρας (Αεροπαγίτης ε.τ.), Ευτύχιος Νικόπουλος (Εφέτης), Παναγιώτα Ειρήνη Σίδερη (Πρόεδρος Πρωτοδικών-Δικαστική Μεσολαβήτρια), Σταύρος Τσορμπατζόγλου (Δικηγόρος LLM, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής ΕΚΧΔ), Νίκος Ανέστης (Δικηγόρος-Διαμεσολαβητής, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας του Δ.Σ. Χαλκίδας) και Λουκία Μαστροπέρου (Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια), ανέπτυξαν το θέμα, έλυσαν απορίες, εξέφρασαν απόψεις και ερμήνευσαν τον νέο νόμο για τη διαμεσολάβηση, που έχει μπει πια στη ζωή μας. 

Η διαμεσολάβηση είναι ένα εργαλείο, που εάν εφαρμοσθεί ορθά με τη συνδρομή των δικηγόρων, μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη και ομαλότερη επίλυση των διαφορών, χωρίς να αποκλείεται βέβαια εντέλει η προσφυγή στα Δικαστήρια. Η ελληνική κοινωνία καλείται να ακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις και φυσικά να αλλάξει νοοτροπία! 

Συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. και στην Πρόεδρο του Δ.Σ.Κορίνθου για τη διοργάνωση και στους εξαιρετικούς ομιλητές για την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια