Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1683

Στέλιος Πέτσας: 

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει η κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά


Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τονίζοντας πως είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία. 

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος». 

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες «έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες». Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», αλλά κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι όπως είπε καταλήγοντας «ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης». 

Υπογράμμισε επίσης πως είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών «να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία» και επανέλαβε πως οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα. Επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να προωθούνται δυτικά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία». 
Newsroom , CNN Greece




Τσίπρας: 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει πλήρη ιδιωτικοποίηση δικτύων και ενεργειακών φορέων


Η κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη Ψηλά το θέμα στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ 

Ως χαρακτηριστικό της έμφασης που δίνει στα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει το θέμα του περιβάλλοντος στην πολιτική του ατζέντα από την συγκρότησή του, και σε επίπεδο προγράμματος και σε επίπεδο κινηματικών και πολιτικών πρωτοβουλιών. Ανέφερε τις πρωτοβουλίες για το περιβάλλον την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό περιβάλλον. 

Συνοπτικά τόνισε: 

-Η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και οι πρωτοβουλίες για τις ΑΠΕ, ώστε η Ελλάδα να είναι πλέον στην 9η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 

-Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια συνταγματικής επιταγής καταρτίστηκαν, αναρτήθηκαν και κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες. Αλλά και το Κτηματολόγιο και όλα τα γεωχωρικά δεδομένα, όπως και ο χωροταξικός σχεδιασμός. 

-Καταρτίσαμε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα έως το 2030, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα και όχι απλά την απολιγνιτοποίηση. 

-Θεσμοθετήσαμε την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση και πολιτική πρόληψης πυρκαγιών. 

-Ήμασταν στην πρώτη δεκάδα των χωρών της ΕΕ με ολοκληρωμένη στρατηγική για την κυκλική οικονομία, και ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία για τον περιορισμό χρήσης της πλαστικής σακούλας. 

-Ολοκληρώσαμε τον εθνικό κατάλογο περιοχών Natura. 

-Σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, προστασίας και διαχείρισης της βιοποικιλότητας. 
in.gr



Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA: 

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι στοχοποίησαν πολιτικά πρόσωπα


Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος με πολιτικούς στόχους» Την πεποίθηση ότι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της στοχοποίησης των δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Με αφορμή την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στην Προανακριτική, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Mag» ότι «θα αναζητήσω στα πρακτικά της προανακριτικής εάν υπάρχει αυτό που φέρεται να κατέθεσε ο χθεσινός κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους λόγους για τα όσα υποστήκαμε». 

«Εάν υπάρχει γραμμένο αυτό που φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα για κανέναν από τους 10 πολιτικούς, θα πρέπει οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για κατάχρηση εξουσίας, παράβασης καθήκοντος αλλά και των άλλων κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί» τόνισε σχετικά. 

Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ο τότε πρωθυπουργός, οι υπουργοί, όσοι είχαν αναλάβει πρώτο ρόλο στη στοχοποίηση των πολιτικών προσώπων στα μέσα ενημέρωσης να βγουν και να πουν ποιο ήταν το σχέδιο τους, εάν ήθελαν να κερδίσουν εκλογές με αυτό τον τρόπο, να μιλήσουν για τον εαυτό τους, να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό». 

Σχετικά με την κατάθεση, ξεκαθάρισε ότι «έγινε με την απόλυτη μορφή προστασίας» αν και «όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας ‘’Μάξιμος Σαράφης’’». Τέλος, σημείωσε πως «αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος με πολιτικούς στόχους», ενώ προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις για «αξιοποίηση του παραδικαστικού κυκλώματος για οικονομικούς σκοπούς». 
n.gr



Κυριάκος Βελόπουλος: 

ΓΙΑ ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ” ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Με αφορμή τα όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: Το κράτος ανομίας εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει στην καρδιά των Αθηνών. Εκεί όπου με το “έτσι θέλω” των αντιεξουσιαστών καταστρέφονται περιουσίες και επικρατεί ο τρόμος στους πολίτες. 
Τι και αν επί μήνες η κυβέρνηση επιμένει ότι κατήργησε το άσυλο και καθάρισε την περιοχή από τα ταραχοποιά στοιχεία; Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν, γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αριστεροφοβική… 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή το ΚΚΕ 

Την πάγια θέση του ότι: «δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες» επανέλαβε το ΚΚΕ ανακοινώνοντας πως αποχωρεί από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Όπως ανέφερε ο εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, το ΚΚΕ θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα, δηλαδή αν αρθεί το καθεστώς προστασίας. 

«Το ΚΚΕ, από την αρχή συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της επιτροπής και με την υπεύθυνη στάση του στις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες, επεδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου Novartis. Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες, ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι ‘’προστατευόμενοι’’, που είναι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα, με την φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ και προσθέτει: «Τόσο με ευθύνη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξετασθούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων τους». 

Το κόμμα του Περισσού εκτιμά πως η στάση της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο δεν συμβάλλει, αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιχνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis». Ν. Σοφιανός: «Δεν μπορεί ο βασικός μάρτυρας να είναι ανώνυμος» 

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός. «Δεν μπορεί ο βασικός μάρτυρας σε μία υπόθεση να είναι ανώνυμος και κουκουλοφόρος, πρέπει να είναι προστατευόμενος και η μεγαλύτερη προστασία είναι η δημοσιοποίηση του ονόματός του και μία σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να τον προστατεύσει και να τον περιφρουρήσει αποτελεσματικά» υποστήριξε σε σημερινή παρέμβασή του στην «ΕΡΤ1». 

Ο κ. Σοφιανός υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει και αυτόν τον νόμο και «τον τρομονόμο και την επέκτασή του στα οικονομικά σκάνδαλα, τις συνέπειες των οποίων βλέπουμε τώρα». Επίσης, ζήτησε την κατάργηση του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, επισημαίνοντας: «Ο κόσμος, πλέον, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την περίφημη νομοθεσία».



Με δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κ.Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει: 


«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση -γνωστού «σφαγέα των συντάξεων» ως Υπουργός του κ. Σαμαρά την εποχή του 2ου μνημονίου (περί τα 26 δις περικοπών στις συντάξεις)- συνεχίζει την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την απομύζηση των ασφαλισμένων. 

Πολιτικές οι οποίες ξεκίνησαν το 2010 και κατέληξαν στον περιβόητο «νόμο Κατρούγκαλου» του οποίου «τελειοποίηση» συνιστά το παρόν νομοθέτημα, ανοίγοντας μάλιστα και την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση. 

Πολιτικές τις οποίες πιστή στο δόγμα της λιτότητας και αυτή η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει με ζήλο όπως φαίνεται, και όπως μας το είχε προαναγγείλει άλλωστε ως «ασφαλιστικό - Πινοσέτ». 

Την ίδια στιγμή γίνεται και μια προσπάθεια να καλλωπιστεί το νομοσχέδιο προπαγανδιστικά με τις ελάχιστες αυξήσεις που προβλέπονται για λίγους και «υψηλούς». Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μνημονιακές τους πολιτικές, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, το PSI, αλλά και το «τζογάρισμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο. Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα και πρέπει να παλέψουμε για να το προστατέψουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια