Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1682

 Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τρίπολη, 10 Φεβρουαρίου 2020 


Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για τον μήνα Ιανουάριο 2020 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2020 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Ι. Τροχαία Ατυχήματα. Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα με 39 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). 

Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 2 νεκρούς. 
2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες. 
23 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 35 ελαφρά τραυματίες. 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
Παραβιάσεις σήμανσης. 
Παραβίαση προτεραιότητας. 
Υπερβολική ταχύτητα. 
Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών. 
Ολισθηρότητα οδοστρώματος. 
Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος. 
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 

ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης. Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού. 

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Ιανουάριο του 2020 , συγκροτήθηκαν 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.357 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις. 

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και δύο χιλιάδες διακόσιες πενήντα τρεις (2.253) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 
1. 557 για υπερβολική ταχύτητα. 
151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 
194 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 
18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 
73 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 
84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 
7 για παραβίαση σηματοδότη. 
149 για Κ.Τ.Ε.Ο. 
11 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 
3 για αντικανονικούς ελιγμούς. 
6 για αντικανονικό προσπέρασμα. 

ΙΙΙ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας. Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. 

Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι : 
Πρέπει να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. 
Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας. 
Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα, να φοράμε πάντα κράνος. 
Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας. 
Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα. 
Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη. 
Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα. 
Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας. 
Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε. 
Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Πριν ξεκινήσουμε για ταξίδι ελέγχουμε το όχημα που θα οδηγήσουμε. 

Βόχα: 

Συνελήφθη 39χρονος για πλαστογραφία 
Συνελήφθη, στις 13.2.2020 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για πλαστογραφία. 

Διέρρηξε σπίτι στην Κόρινθο… αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί τη λεία του 
Συνελήφθη στις 11.2.2020 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 50χρονος ημεδαπός, γιατί διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικά εργαλείο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου 

Μία σύλληψη και μία εξιχνίαση κλοπής στην Κορινθία 
Συνελήφθη, στις 10.2.2020 το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων. Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 13.1.2020 έως 24.1.2020, σε τοπική κοινότητα του Δήμου ΒέλουΒόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

korinthosTV 

Ξυλόκαστρο 

H Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραγικό Θάνατο του αγρότη που βύθισε στο πένθος τα Στύλια Στις 12.2.2020 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, Ι.Χ.Φ. όχημα 66χρονου ημεδαπού, ενώ βρισκόταν εντός αγροτεμαχίου από άγνωστη αιτία παρέσυρε τον 66χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. 

korinthosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια