Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ 1681

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 


«Μάχη» στον Ακροκόρινθο


Συνελήφθησαν έπειτα από πιστολίδι τρεις Αλβανοί ληστές τραπεζών

Σκηνές γκανγκστερικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αρχαία Κόρινθο, στη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί εν μέσω πυρών συνέλαβαν τρεις Αλβανούς που είχαν ρημάξει υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή.

Αρχικά, οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προσέγγισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, δύο από τους οποίους στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο, πυροβολώντας τρεις φορές κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο δράστες, να ακινητοποιηθούν και εν τέλει να συλληφθούν.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, εκτός κινδύνου, ενώ "συνελήφθη και ο τρίτος της εγκληματικής «παρέας». Από τις έρευνες στο σημείο και στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς και πολεμικό καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων.

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στις 7 Φεβρουαρίου στην Πρέβεζα από δύο Έλληνες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή. Στην εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες συμμετείχαν ακόμη δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία κατά συναυτουργία, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ένοπλης ληστείας που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης στις 2 Δεκεμβρίου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας σε περιοχή της Μεσσηνίας, απ' όπου αφαίρεσαν πάνω από 200.000 ευρώ, ενώ είχαν πυροβολήσει στο εσωτερικό της τράπεζας με πιστόλι και πολεμικό τυφέκιο. Επιπλέον, για δύο από τα μέλη της οργάνωσης, έναν συλληφθέντα κι έναν καταζητούμενο, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία στις 5 Αυγούστου 2019 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα Πρέβεζας, ενώ σε βάρος έτερου συλληφθέντος ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, ληστεία και αρπαγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περισσότερα μέλη της , εγκληματικής οργάνωσης είναι σεσημασμένα και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, όπως ληστείες, κλοπές και υποθέσεις περί όπλων και αλλοδαπών, ενώ ένας από τους καταζητούμενους αλλοδαπούς έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τρίπολη, 7 Φεβρουαρίου 2020




Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση 

για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαπέντε (115) και έγινε έλεγχος σε χίλια δεκαέξι (1016)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια είκοσι οχτώ (728) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα επτά (337) παραβάσεις
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία
Κατασχέθηκαν οχήματα, ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, προϊόντα παραεμπορίου κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.2.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια δεκαέξι (1016) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια σαράντα εννέα (749) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια εξήντα επτά (267) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια είκοσι οχτώ (728) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαπέντε (115) άτομα, από τα οποία πενήντα έξι (56) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα επτά (67) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου - Βόχας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής κατασκευών αλουμινίου και μίας (1) δίκυκλης μοτοσικλέτας, αντίστοιχα, που είχαν γίνει σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων, κατά το χρονικό διάστημα από 5.2.2020 έως 6.2.2020. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 34 ετών, αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα επτά (337) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

κατασκευές αλουμινίου, -1- Ι.Χ. επιβατικό όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, -1- δίκυκλη μοτοσικλέτα, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης και -8- ναρκωτικά δισκία στην Κορινθία,
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.      


Με 2 Συλλήψεις ολοκληρώθηκε η Κινηματογραφική Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στους Αγίους Θεοδώρους

Συνελήφθη 44χρονος που αναζητούνταν με Εντάλματα Σύλληψης και σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων
Ο συλληφθείς νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου,
με διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι
Επιπλέον συνελήφθη ημεδαπός που τον υπέθαλπε στην οικία του



Συνελήφθη, σήμερα (8.2.2020) το πρωί, σε οικία στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν για σωρεία διωκτικών εγγράφων.

Ειδικότερα εκκρεμούσαν σε βάρος του (7) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (64) ετών και δύο (2) μηνών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και (2) εντάλματα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για απατή και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη για υπόθαλψη και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της οικίας στην οποία εντοπίσθηκε και είχε βρει καταφύγιο ο 44χρονος φυγόποινος.

Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι, σε οίκημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, είχε εντοπιστεί και πάλι ο παραπάνω 44χρονος αναζητούμενος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιβιβάστηκε σε όχημα και αφού κινήθηκε κατά των αστυνομικών, διέφυγε εμβολίζοντας περιπολικό αυτοκίνητο.

Πραγματοποιήθηκαν πυρά ακινητοποίησης του οχήματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 44χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Λουτράκι
Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε το πρωί 23χρονη στο Λουτράκι



08-02-2020
Παραδόθηκε λίγη ώρα μετά το τροχαίο ο οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του 23χρονη πεζή επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο του Λουτρακίου. Πρόκειται για έναν 21χρονο ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογραφικής μας ομάδας προσήλθε μόνος του και κατάθεσε ότι αυτός παρέσυρε την 23χρονη.  

Ο Νεαρός οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κορίνθου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή η άτυχη 23χρονη

νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Προανάκριση Διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου .


Ασυνείδητοι κλέβουν σωλήνες καλοριφέρ από το το σχολείο του Ζευγολατιού



By Loutraki365

Η καταγγελία είναι από την σελίδα στο facebook “Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού και 1ου και 2ου Νηπιαγωγείο στα Ζευγολατιό.

Είναι μία ενέργεια που έχει συμβεί και πάλι στο παρελθόν με δέκτες τα παιδιά που μένουν χωρίς θέρμανση ειδικά μέρα σαν την σημερινή που ο καιρός έχει χαλάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια