Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ φ.1681

       Σοβαρά ερωτηματικά από δηλώσεις…      



Πριν από δύο χρόνια μέσα από τη στήλη των ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ είχαμε αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:     

 “ Την… έντονη ανησυχία του για την πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε από το βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στους Δελφούς, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σημειώνεται πως ο Πάιατ είναι μετρ στο να δημιουργεί κρίσεις, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ουκρανία, τόσο κατά την προετοιμασία της ανατροπής κατά την «Αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης επί Προεδρίας Γιανουκόβιτς, όσο και κατά τον διετή πόλεμο, που ακολούθησε και μαίνεται έως σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία, δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απευθείας εντολές στο Κίεβο για πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατ. Ουκρανία κατά ορθοδόξων. 
Θεωρείται άριστος συνεργάτης με τη Βικτόρια Νούλαντ, ειδική επίσης σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε, ήταν οι δυο τους που πιάστηκαν να συνομιλούν λίγο πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν «μαγειρεύοντας» τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, συνομιλία όπου ακούστηκε και το περίφημο «Fuck the E.U.»

Στους Δελφούς αναφέρθηκε τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στο Κυπριακό, αλλά και στην οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα.  Αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα». Όσον αφορά δε, το ζήτημα του Κυπριακού, έκανε λόγο για παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο θα ήταν κρίμα να χαθεί, εννοώντας προφανώς το ξεπούλημα του νησιού στο νέο σχέδιο Ανάν, που ετοιμάστηκε. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο της απόλυτης επιφυλακής, Πολεμικά Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού εκ των οποίων έξη Πυραυλάκοι απλώθηκαν στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Oι Τορπιλάκατοι εκτέλεσαν  ταχύτατα σειρά Τεχνικών, αλλά και Τακτικών Ασκήσεων κυνηγώντας τα Εχθρικά Πολεμικά Σκάφη ακόμη και στα Στενά της Μυκάλης, ενώ εκτέλεσαν βολές με πυρά ακόμη και την νύχτα! Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από 28 Φεβρουαρίου έως 02 Μαρτίου 2017 διεξήχθη η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας “ΟΡΜΗ 2/17” στη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με την συμμετοχή μονάδων του ΠΝ.Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ αναφέρει το ΓΕΣΝ, για το 2017, αλλά όπως αναφέρει ο El.gr και δεν έχει άδικο, σίγουρα το μυαλό όλων βρίσκεται στην τουρκική προκλητικότητα. Να μου το θυμηθείτε, αυτός ο Αμερικανός Πρέσβης, δεν ήλθε για να υπηρετήσει μετατεθείς από την Ουκρανία, την Ελλάδα. Κάτι κακό μαγειρεύει στη γειτονιά των Βαλκανίων και τη χώρα μας…».   

Οι πρόσφατες δηλώσεις του περί Υφαλοκρηπίδας νήσων παραπέμπει στο «Ήξεις αφίξεις ου εν πολέμω θνίξεις» του Μαντείου των Δελφών. Σαν έχεις τέτοιους συμμάχους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;




Η Απάτη του πολυπολιτισμού…



Τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα ζει και κινείται στα γρανάζια της «Μηχανής», που έχει στήσει η «Λευκή Αδελφότητα» των Illouminati. Ο ανθρώπινος νους βάλλεται ολομέτωπα από όλα τα ¨Συστημικά¨ΜΜΕ με στόχο τη λεγόμενη ¨Πλύση γκεφάλου¨. Στο αριστερό δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων  είναι και η καραμέλα του πολυπολιτισμού, που πρεσβεύει πόσο θα βοηθήσει στην αδελφοποίηση των λαών και την ανάπτυξη. Μια φωνή κοινής λογικής έρχεται από τον Μάρκ Στέιν, Καναδό συγγραφέα και πολιτικό σχολιαστή, στο διαδίκτυο σε βίντεο:με τίτλο Η ΜΕΓΑΛΗ  ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

 Ο Μάρκ Στέιν  χαρακτηρίζει τον λεγόμενο "πολυπολιτισμό", ως αόρατο εχθρό που σου αφαιρεί το δικαίωμα, ακόμα και να διαφωνήσεις σχετικά με αυτόν, γιατί πρεσβεύει ότι δεν υπάρχει κάτι να χωρίσεις με τον άλλο, αφού δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό, οπότε γιατί να διαφωνήσεις μαζί του.  Διαπιστώνει επίσης, ότι ο πολυπολιτισμός κάθε άλλο παρά έφερε κοντά τους διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να προσφέρει κάποια γνώση παραπάνω ή και αποδοχή της διαφορετικής κουλτούρας ή των ηθών των άλλων πολιτισμών.

 Η Αλήθεια για τους Μετανάστες στη Σουηδία, όπως φαίνεται σε VIDEO  στο el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου, είναι σαφής. ¨ Έτσι ονειρεύονται κάποιοι την Ελλάδα; Η Αριστερά, ο φεμινισμός και το  Ισλάμ; Πιστεύουμε αντίθετα οι άνθρωποι είναι πιο αδαείς από ποτέ, σχετικά με το τι πρεσβεύουν οι διαφορετικοί πολιτισμοί των οποίων δέχονται την "επίσκεψη". Τρανό παράδειγμα άλλωστε, ζούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, που ακούμε και πιστεύουμε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία της αγάπης και της αποδοχής, ενώ κι εδώ και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες οι κάτοικοι βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τα καλά του πολυπολιτισμού.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ; Η σχέση του ISIS με το ΙΣΛΑΜ  20 ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ σχετικά με τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. Αυτά διδάσκουν στο Ισλάμ. 23% των παιδιών στην Σαουδική Αραβία έχουν βιαστεί!-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ.

Εκτός από την φτωχοποίηση των κρατών και των πολιτών, που δέχονται τα πολυπολιτιστικά ρεύματα έχουμε και την άνοδο της ανασφάλειας, λόγω των βιαιοτήτων, που τις περισσότερες φορές φέρνουν μαζί τους οι φορείς του πολυπολιτισμού.

 Μουσουλμανόπουλα στα γερμανικά σχολεία, Αφρικανοί πρόσφυγες βγήκαν για ψώνια, ενώ στη Γερμανία: Μουσουλμάνοι φτύνουν και απειλούν χριστιανή.  Μάλιστα η βιαιότητα αυτή δεν προέρχεται αυτή καθ' αυτή από τους ίδιους τους μετακινούμενους πολυπολιτισμικούς "μετανάστες", αλλά κι από αυτούς που διακαώς υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τους βάζουν μέσα στις χώρες υποδοχής, κάνοντας ακόμα και κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν απορημένα τον προβληματισμό τους για όλη αυτή την κατάσταση, όπως η  καταγγελία προκλητικών αντεθνικών ενεργειών  αναστάτωσης από αλληλέγγυους στα νησιά του Αιγαίου….





Φοροελαφρύνσεις 1,8 δισ. ευρώ για τη μεσαία τάξη 

Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και κατάργηση το 2021

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες.



Πηγή: Economiko.gr 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στήριξη της μεσαίας τάξης με νέο πακέτο μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση με μέτρα που αφορούν στο 2020 και κυρίως στο 2021 με το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Στη φετεινή χρονία θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα καταργηθεί πλήρως το 2021 και επίσης θα υλοποιηθεί (τον Ιούνιο) η μείωση κατά μία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ για την επόμενη χρονιά προβλέπεται επίσης η επιπλέον μείωση τους κατά δύο μονάδες.

Το σύνολο των φορολογικών αυτών ελαφρύνσεων θα οδηγήσει σε μείωση έως και 4% των κρατήσεων εκατομυρίων μισθωτών, με ετήσιο κόστος για τον προϋπολογισμό 1,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν “πριμοδότηση της μεσαίας τάξης” και έρχονται να συμπληρώσουν την πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις που ακολούθησε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί να βάλει “ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία” νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι υπενθυμίζουν ότι:

·            «Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. Η κυβέρνηση προχώρησε ήδη σε 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής».

·            Επιπλέον, η μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9%, αλλά και -πολύ σημαντικό- η αποσύνδεση πια των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, που εισάγεται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων δέκα ημερών, δίνουν μια μεγάλη ανάσα στους αυτοαπασχολούμενους».

Η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος  δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα, προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και εντάσσεται στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου με τη μείωση το 2021 των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά τουλάχιστον μία μονάδα.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί στο Eurogroup του προσεχούς Φθινοπώρου, όπως έχει προκύψει και από τις πρώτες προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη με την Κομισιόν και παρασκηνιακά με τις ισχυρές πρωτεύουσες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις αυτές, το αίτημα για τη μείωση του στόχου περί πρωτογενών πλεονασμάτων , από 3,5% του ΑΕΠ σήμερα περίπου στο 2% του ΑΕΠ από το 2021, θα τεθεί επισήμως από την η Ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο. Η αποδοχή από τους Θεσμούς (το Φθινόπωρο) του Ελληνικού αιτήματος θα οδηγήσει στον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει και τις νέες φοροελαφρύνσεις του 2021.





ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

 (Φεβρουάριος 2020)


Τι είναι εκκλησία και εκκλησιασμός ;

Όλοι οι χριστιανοί μιλούν για την εκκλησία. Φαίνεται όμως ότι λίγοι γνωρίζουν τι είναι η εκκλησία και τι είναι ο εκκλησιασμός.

Στο ιερό σύμβολο της πίστεως το «ΠΙΣΤΕΥΩ» η εκκλησία είναι Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική. Έχει μόνο ένα Πνεύμα, μια Πίστη, ένα Βάπτισμα. Η εκκλησιά είναι το σώμα του Χριστού αφού ο Χριστός είναι ένας και αιώνιος μέχρι της συντέλειας του αιώνος. Η εκκλησία είναι καθολική γιατί θέλει να περιλαμβάνει στους κόλπους της όλους τους ανθρώπους. Λέγεται Αποστολική διότι ιδρύθηκε από τον Κύριο που είναι ο πρώτος απόστολος. Ώρισε το ορατό πνευματικό καθίδρυμα μέσα στο οποίο σώζονται οι πιστοί  με τη Θεία Χάρη. Ο πιστός λαός ενωμένος σε ένα σώμα με κεφαλή το Χριστό. Αυτή είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι η στρατευόμενη, θριαμβεύουσα Εκκλησία, ένα με τον Χριστό.

Στην εκκλησία που συγκεντρώνονται οι πιστοί τελείται ο εκκλησιασμός. Τελούνται τα ιερά μυστήρια που είναι επτά. Το βάπτισμα, ο γάμος, η θεία ευχαριστία, το χρίσμα, η μετάνοια, η ιεροσύνη, και το ευχέλαιο. Ο ορθόδοξος ναός της ενορίας μας είναι το κέντρο της ζωής μας. Εκεί βαπτισθήκαμε, εκεί αγιασθήκαμε, εκεί μυρωθήκαμε με την οικογένειά μας, εκεί είδαμε χαρές, εκεί κλάψαμε προσφιλείς μας.

Στους ναούς κατά τον εκκλησιασμό οι πιστοί προσκυνούν τις εικόνες και την ώρα της λειτουργίας οι ιερείς και οι ψάλτες αποδίδουν ύμνους υπό τους ήχους της βυζαντινής μουσικής. Ευλογείται το ψωμί και το λάδι, το κρασί και το νερό και τόσα άλλα ουράνια δώρα. Κάθε Κυριακή ο Χριστός μας καλεί στην εκκλησία για εκκλησιασμό.

Η εβδομάδα έχει 168 ώρες. Όλες αυτές τις ώρες τις διαθέτουμε για εργασία, ύπνο, φαγητό, ψυχαγωγία κι ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Ο Χριστός μας ζητά δύο ώρες κάθε Κυριακή για να συμμετέχουμε στο δείπνο της Θείας Ευχαριστίας.

Καλούμαστε να εξαγνιστούμε ψυχικά και να κοινωνήσουμε Σώμα και Αίμα του Θεού. Εκεί ολοκληρώνεται κάθε Κυριακή η διακήρυξη του θανάτου και της Αναστάσεως του Ιησού, η κυριαρχία πάνω στο θάνατο.

Η εκκλησία εύχεται για την ειρήνη μας, την υγεία μας, για τους οικείους μας, για όσους ταξιδεύουν, για τους νεκρούς μας. Για να λάβουμε μέρος σε κάποια εκδήλωση ετοιμάζουμε τον εαυτό μας για τη Θεία Λειτουργία γιατί στο «δείπνο» προσφέρεται ο ίδιος ο Θεός.

Την Κυριακή το πρωί γλυκόηχες καμπάνες μας καλούν στην εκκλησία. Όμορφη ημέρα είναι η Κυριακή. Λουσμένη στο φως του Θεού. Η λειτουργία αρχίζει.

Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Η πιο ιερή στιγμή όταν ο ιερέας λέει ότι ο Ιησούς στο Μυστικό Δείπνο είπε « λάβετε, φάγετε….» και «…πίετε εξ’ αυτού πάντες». Μετά τα «…Σα κε των Σων..» , «…Σε υμνούμε…»

Κι όταν η λειτουργία τελειώσει θα πάρουμε το αντίδωρο, σαν ευλογία προς όλους εκείνους που δεν κοινώνησαν αλλά συμμετείχαν.

Κάθε Κυριακάτικη λειτουργία είναι ένα μεγάλο γεγονός για την ψυχή μας. Η παρουσία του Ιησού Χριστού μας χαρίζει σωτηρία, μας προσκαλεί και μας περιμένει πάντα.


Ευγενία Γ.Μαρσέλη
Αρχαία Φενεός Κορινθίας




'Σκούρα'' τα πράγματα για τον Ερντογάν εντός Τουρκίας



Ξεκινάει σιγά-σιγά η αποκαθήλωση Ερντογάν. Οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας κούρασε τους Τούρκους, οι οποίοι φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στον Τούρκο πρόεδρο. 

Βέβαια για να μην γελιόμαστε, οι μηχανισμοί εντός Τουρκίας είναι ισχυροί, με τον Ερντογάν να έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο.  Επίσης όταν και εάν ''πέσει'' ο ''σουλτάνος'', αυτός δεν σημαίνει απαραίτητα πως η χώρα μας θα πάρει ''ανάσα''. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων είναι διαχρονική και στο στόχαστρο βρίσκεται πάντα η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Αυτό όμως που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην  Τουρκία, ίσως για πρώτη φορά να έχει επιπτώσεις στη συνοχή της γειτονικής χώρας. Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί, με Ερντογανικούς κατά κεμαλιστών και γκιουλενιστών, ενώ όλοι αυτοί είναι ενάντια στους Κούρδους και σε όλες στις μειονότητες, οπότε όπως καταλαβαίνουμε το κλίμα είναι ''εκρηκτικό''. 

Η δημοσκόπηση  

Κόσμος 08.02.2020 - 22:10122

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την AREA Araştırma σε επτά μεγάλες πόλεις της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αττάλεια, Άγκυρα, Μαλάτεια, Αντέπ, Σαμψούντα) το διάστημα από τις 20 έως και τις 27 Ιανουαρίου του 2020 θα έπρεπε κανονικά να έχουν προκαλέσει… συναγερμό πίσω στην Άγκυρα.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές σήμερα;», το AKP του Ερντογάν λαμβάνει μόλις 30,3%, το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP 20,8%, το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών HDP 10,8%, το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP 9,4% και το Καλό Κόμμα IYI Party 9,3%, ενώ υπάρχει και ένα 16,2% των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι.   

Επιπλέον, περίπου το 57% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να απορρίπτει το προεδρικό σύστημα που έφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να προκρίνει την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα, με τους υποστηρικτές του νυν συστήματος αντιθέτως να μην ξεπερνούν το 36% και τους αναποφάσιστους να κυμαίνονται μεταξύ 7% και 8%.

Και αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, ποιον θα ψηφίζατε; Στη σχετική ερώτηση, ο Ερντογάν εμφανίζεται να λαμβάνει μόλις 35,3%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων παράλληλα να αγγίζει το 12,3%.

Κατά τα λοιπά, οι Τούρκοι ψηφοφόροι εμφανίζονται σε ποσοστό σχεδόν 59% να διαφωνούν με την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη (μόνο το 27,4% δηλώνει υπέρ) και σε ποσοστό 54,1% να αντίκειται στα σχέδια για το νέο φαραωνικό κανάλι-διώρυγα που προωθεί ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη (μόνο το 36,1% δηλώνει υπέρ).  

Όσο για τα μεγαλύτερα προβλήματα στο μυαλό των Τούρκων ψηφοφόρων, αυτά είναι κατά σειρά σήμερα: η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, η ανεργία και το προσφυγικό λόγω Συρίας.   

Άσχημα τα πράγματα πλέον για τον Ερντογάν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια