Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ φ.1680

Η Τουρκία είναι μια σύγχρονη χώρα με πανίσχυρη αμυντική βιομηχανία... 


Ελικοπτεροφόρο, αεροπλανοφόρο, μαχητικό αεροσκάφος, ελικόπτερο, άρμα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, drones και sonar, είναι λίγα από τα επιτεύγματα που πέτυχαν ή που θα πετύχουν το επόμενο διάστημα, οι Τούρκοι. Όταν βλέπει κανείς αυτά τα στοιχεία, ίσως νιώθει απογοητευμένος γιατί η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που κάνει η γειτονική χώρα. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός της απροθυμίας της Τουρκίας να μας επιτεθεί κατά μέτωπο. 

Συρία και Λιβύη, προβληματίζουν την Άγκυρα. Αν δεν ξεκαθαρίσει εκεί το τοπίο, δεν μπορεί να ανοίξει και τρίτο μέτωπο με την Ελλάδα. Είναι θέμα κοινής λογικής και όχι μόνο. Οι Τούρκοι έχουν ανεπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει οργανωμένη Άμυνα και έτσι δεν ρισκάρουν να μας επιτεθούν άμεσα. Δεν κρύβουν τους φόβους τους για την ελληνική αεράμυνα οι Τούρκοι. 

Πριν από μερικούς μήνες, ο τηλεοπτικός σταθμός Open, είχε φιλοξενήσει ένα ρεπορτάζ που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον: Οι Τούρκοι θεωρούν ικανή την ελληνική αεράμυνα. Δεν πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς όμως, καθώς οι Τούρκοι ετοιμάζουν εδώ και χρόνια την επίθεση τους, η οποία ξεκίνησε το 2015 με τις μεταναστευτικές ροές. Είναι γνωστό, ότι οι μετανάστες έρχονται μέσω της Τουρκίας. Άγνωστο πόσοι σαμποτέρ πέρασαν μέσα στην χώρα και πόσοι από αυτούς μπορεί να κρύβουν κάπου οπλισμό. Με λίγα λόγια: Αν οι γείτονες έχουν την δυνατότητα να κάνουν τους μετανάστες να εξεγερθούν, θα το κάνουν. Η ελληνική Άμυνα μπορεί να πέσει, χωρίς να πατήσει επίσημα τουρκική μπότα στην Ελλάδα. 

Ίσως μοιάζει υπερβολικό το σενάριο, αλλά είναι; Εχθές στην Μόρια (χωριό στην Λέσβο, όπου υπάρχει Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών) εξεγέρθηκαν οι μετανάστες, με αποτέλεσμα να κοντέψει να καεί η ΔΕΗ, διαδηλώτρια να μην καταφέρνει να κλέψει όπλο αστυνομικού στο παρά πέντε και σπίτι να παραδίδεται στις φλόγες. Ας σκεφτούμε το δύσκολο σενάριο: 

Οι Τούρκοι δίνουν εντολή στους σαμποτέρ-μετανάστες, να επιτεθούν στον ΟΤΕ (τηλεπικοινωνίες), σε στρατόπεδα, στην ΔΕΗ (ενέργεια) , στα υπουργεία και φυσικά στους ίδιους τους πολίτες (αυτό συμβαίνει ήδη) και ταυτόχρονα ξεκινάνε πόλεμο με την Ελλάδα. Αυτό το σενάριο, θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσειςκλειδιά. 
Πηγή:el.gr «Έφοδος μεταναστών» σε νοσοκομείο της Λέρου – Άρπαξαν τα πάντα, φτιάχνουν «οπλισμό» 


Κάποιος τους ξεσηκώνει - Δεν άφησαν ούτε ένα αιχμηρό αντικείμενο... 

Πλιάτσικο στο νοσοκομείο Λέρου έκαναν παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Άρπαξαν τα πάντα: Από αναπηρικά καρότσια, πλυντήρια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφους, υπερηχογράφους και χειρουργικά ψαλίδια! 

Παρά το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας από παράνομους μετανάστες, το εν λόγω περιστατικό είναι πραγματικά πρωτόγνωρο. Συνολικά43 αναπηρικά αμαξίδια, που έκαναν φτερά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot, καθώς προφανώς προορίζοντας για πώληση. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι μετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν. 

Όπως αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο: Εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα». Ο φόβος αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι στην μακρά λίστα των αντικειμένων, που έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για «μάχες» στον δρόμο. Μεταξύ των εκατοντάδων αντικειμένων, που χάθηκαν, υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες χωρητικότητας από 10 έως 80 λίτρα, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες, 20 τηλεοράσεις, 69 τηλεφωνικές συσκευές και 19 ανεμιστήρες οροφής. 

Αναφορικά με τον ιατρικό εξοπλισμό, εκλάπησαν 46 πιεσόμετρα, τροχήλατα ακτινογραφικά, απινιδωτές, καρδιογράφοι, καρδιοτοκογράφοι, ωτοσκόπεια, ανιχνευτές εμβρυικών παλμών μέχρι και φορείο. 
Πηγή: el.gr 4 Φεβρουαρίου, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια