Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1675










Πως Υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές στην Κόρινθο

το Νέον Έτος 2020 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Πως Υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές στην Κόρινθο το Νέον Έτος 2020

Χθες, Τετάρτη 1η Ιανουαρίου, πρώτη μέρα του νέου έτους 2020, εψάλει στον Μητροπολιτικό  Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην  Κόρινθο, ο Όρθρος και εν συνεχεία η δεύτερη Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου,από τους πατέρες του Ι. Ναού. Στη συνέχεια ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ετέλεσε την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2020, στην οποία κατά το πρωτόκολλο, παρέστησαν οι Πολιτικές και οι Στρατιωτικές Αρχές της πόλεώς μας.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής έχοντας δίπλα του τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα, δέχθηκε τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του Νομού,  εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων και τους πολίτες στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας για την ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος.
   Ακολούθησε ο Νέος και εορταζόμενος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, που για πρώτη φορά στην θητεία του δέχθηκε ευχές για την εορτή του και αντάλλαξε ευχές για το νέον έτος, με εκπροσώπους Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και  δημότες, στο Δημαρχείο Κορίνθου, ενώ ακολούθησε η εθιμοτυπική κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Διανομή τροφίμων στους  δικαιούχους 
του κοινωνικού παντοπωλείου

 Αποτέλεσμα εικόνας για Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κόρινθος, 20.12.19:  Πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δήμο Κορινθίων η  διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού παντοπωλείου παρουσία και του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα. Η δημοτική αρχή υλοποίησε την δέσμευση της για παροχή της διπλάσιας -σε σχέση με πέρυσι- ποσότητας σε κάθε δικαιούχο, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος  την Τρίτη, στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό των 100 ημερών. Παράλληλα δόθηκαν και επιταγές των 50€ για αγορά τροφίμων από επιχειρήσεις της πόλης. Ο δήμος στέκεται στο πλευρό των δημοτών που έχουν ανάγκη και με πράξεις αποδεικνύει πως μπορεί και βρίσκει λύσεις προς όφελος και ανακούφιση τους.  Ο Δήμος Κορινθίων ευχαριστεί για την στήριξη και χορηγία τους στην προσπάθεια του αυτή, τις επιχειρήσεις: ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΦΥΡΚΟ και MONDELEZ ΕΛΛΑΣ.

            ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Μόλις άνοιξε και γέμισε από κόσμο 

το χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.


Αποτέλεσμα εικόνας για χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Γέμισε από κόσμο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας με τους λάτρεις του χιονιού να βάζουν τα χιονεπέδιλά τους και να δοκιμάζουν τις πίστες του χιονοδρομικού.Το μόνο σίγουρο είναι πως το τοπίο θυμίζει κάτι από… Άλπεις, με το φρέσκο χιόνι να «ξεσηκώνει» μικρούς και μεγάλους για να κάνουν σκι, αλλά … κ αι γιατί όχι να παίξουν χιονοπόλεμο; Από την πλευράτου ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος σε άριστη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή, μερίμνησαν εγκαίρως για να κρατηθει ο δρόμος Τρίκαλα ελεύθερος για την πρόσβαση οχημλατων προς τα Τρικαλοχώρια και εκείθεν προς το Λεκανοπέδιο ό,που βρίσκονται εν λειτουργεία οι εγκαταστάσεις και το Σαλέ – Καφέ και όχι μόνο, της Ζήρειας… Οι Αθηναίοι, αλλά και οι Πελοποννήσιοι επιλέγουν την περιοχή αυτή, που στη χειρότερη μορφή κακοκαιρίας το χιόνι τη μεταμορφώνει σε περίβλεπτο Αλπικό θέαμα!... 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Το σχέδιο δράσης του Δήμου περιμένοντας τη "Ζηνοβία"


Αποτέλεσμα εικόνας για Το σχέδιο δράσης του Δήμου περιμένοντας τη "Ζηνοβία" Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
Το νέο κύμα κακοκαιρίας "Ζηνοβία" αναμένεται να φτάσει στην περιοχή μας από το μεσημέρι του Σαββάτου. Σαν δήμος με την συνεργασία της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών, έχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση κυρίως των χιονοπτώσεων στα ορεινά του δήμου μας. Ένας αριθμός τουλάχιστον 12 οχημάτων Περιφέρειας-Δήμου-ιδιωτών έχοντας χωρίσει τους τομείς αρμοδιότητας, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να έχουμε όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι απαραίτητο να υπάρξει και η υπευθυνότητα και συνεργασία δημοτών και επισκεπτών Ο δήμος έχει εξασφαλίσει ικανή για την περίπτωση ποσότητα αλατιού, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως οι οποίες αναμένονται καθιστούν υποχρεωτική την ύπαρξη αλυσίδων σε όσους θελήσουν να κινηθούν στα ορεινά του Δήμου μας. Μην κάνετε λοιπόν βήμα χωρίς αλυσίδες.

Στους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας κανένα όχημα δεν θα πρέπει να παρκάρει σε κεντρικούς δρόμους οι οποίοι δεν έχουν χώρο στάθμευσης, ώστε να διευκολυνθεί τόσο η κυκλοφορία, όσο και ο εκχιονισμός από τα αρμόδια μηχανήματα. Οι επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πελάτες τους για αυτό. Ειδικότερα για τα Τρίκαλα είναι απαραίτητη η χρήση του νέου χώρου στάθμευσης στην διασταύρωση για Καρυά, ώστε να αποφορτιστεί σημαντικός κυκλοφοριακός φόρτος και να διευκολυνθεί η πρόσβαση στα Άνω Τρίκαλα και το Χιονοδρομικό.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών υπάρχει σοβαρή περίπτωση η συλλογή των απορριμμάτων στο ορεινό δίκτυο να αντιμετωπίσει προβλήματα. Θα πρέπει λοιπόν κυρίως οι επαγγελματίες να κρατήσουν ένα μέρος των απορριμμάτων τους ( ανακυκλώσιμα) ώστε να διαφυλάξουμε την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος. Εκτός από τα παραπάνω συγκεκριμένα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες της πολιτικής προστασίας:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:ν Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


– Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν όλοι τις παραπάνω οδηγίες ώστε να χαρούμε με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία το χιόνι το οποίο έχουν ανάγκη και περιμένουν με αδημονία οι ορεινοί τουριστικοί προορισμοί τους Δήμου μας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις   


στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου


Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις    στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου

Σε μια ζεστή αγκαλιά, είχε μεταμορφωθεί η πλατεία του Αγίου Βλασίου τη Δευτέρα πριν τα Χριστούγεννα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα παιδάκια από τα τρία δημοτικά σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα, ενώ οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρόσφεραν δώρα στα παιδιά.ν Ευχαριστούμε θερμά την Χορωδία Παραδοσιακής μουσικής του Ν. Μπλούζα και τα παιδάκια από το χορευτικό τμήμα " Ρουμελιωτών" που άνοιξαν το ίδιο βράδυ την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας. Επίσης ευχαριστούμε τους συλλόγους γυναικών Ρίζας,Μελισσίου, Καμαρίου,Ζεμενου,Καρυωτίκων, τους πολιτιστικούς συλλόγους, "Αυλό"και "Κοσμά Αιτωλό" για τα υπέροχα κεράσματα που ετοίμασαν και μας προσέφεραν και βέβαια τον πολιτιστικό Σύλλογο "Χοράνθη" για την άψογη παρουσία του.Σας εύχομαστε χαρούμενες Γιορτές!..

Eκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων


του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


και βράβευση των επιτυχόντων στην 3βάθμια εκπαίδευση

                                                                 Αποτέλεσμα εικόνας για Πνευματικο κέντρο αγίου ιωαννη δερβενι εκδηλωση για αποφοιτους λυκειου ξυλοκαστρου

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ»  στο ΔΕΡΒΕΝΙ, εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευχαριστούμε τις χορωδίες της παραδοσιακής μουσικής Δερβενίου και την Πολυφωνική Ανατολικής Αιγιαλείας,που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Παγουρίνια σε μαθητές μοίρασε 

ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος


Αποτέλεσμα εικόνας για Παγουρίνια σε μαθητές μοίρασε  ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος

  Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν οι μικροί μαθητές του δήμου Σικυωνίων  τη δημοτική αρχή που τους επισκέφθηκε στα σχολεία τους και τους μοίρασε παγουρίνια, ιδιαίτερα καλαίσθητα, με πρακτική λαβή και κατάλληλα σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές, για την αποθήκευση νερού. Θυμίζουμε ότι τα παγουρίνια ξεκίνησαν να μοιράζονται στους μαθητές την άνοιξη του 2019, όταν το Κιάτο για πρώτη φορά, 24 ώρες τη μέρα και 365 μέρες το χρόνο, απέκτησε πόσιμο νερό. Η κίνηση αυτή, σήμερα, έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εργασιών σύνδεσης του δικτύου υδροδότησης με τις πηγές της Δρίζας. Με αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο λοιπόν, η δημοτική αρχή Σικυωνίων ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

               

 ΔΗΜΟΣ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Απόφαση για Αποδοχή ποσού #29.460,00# €

από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών θέρμανσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) τη Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 14:45 σε έκτακτη συνεδρίαση,

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) τη Δευτέρα 30η Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 14:45 σε έκτακτη συνεδρίαση, για συζήτηση  επί του κατωτέρω μοναδικού θέματος  της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε η Αποδοχή ποσού #29.460,00# € από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ 2019) για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και κατά προτεραιότητα των δαπανών θέρμανσης των Σχολείων του Δήμου (συμπληρωματική κατανομή έτους 2019) και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές,προκειμένου να αποδοθεί η χρηματοδότηση στα Σχολεία εγκαίρως, ενόψει και της λήξης του τρέχοντος οικονομικού έτους

Συναγερμός στο Λουτράκι:


Τηλεφώνημα για βόμβα – Eίχε αποκλειστεί η περιοχή…



Αποτέλεσμα εικόνας για Συναγερμός στο Λουτράκι:  Τηλεφώνημα για βόμβα – Eίχε αποκλειστεί η περιοχή…


Πηγή: korinthostv1 Ιανουαρίου 2020

Πανικός επικράτησε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο Λουτράκι όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο enikos.gr και ειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα σε ξενοδοχείο. Μάλιστα σύμφωνα με το korinthostv το ξενοδοχείο αυτό στο Λουτράκι ανήκει σε γνωστό πολιτικό που είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  Αμέσως κλιμάκιο της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσε στο σημείο στο Λουτράκι, όπου μετά από έρευνες έως αργά το βράδυ  δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο, οι έρευνες συνεχίζονται και σήμαρα Πέμπτη  επειδή το ξενοδοχείο είναι αρκετά μεγάλο.



                               








Δεν υπάρχουν σχόλια