Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ. 1675




Πιστώσεις έργων συντήρησης οδικού δικτύου στην Κορινθία με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη
 Αναστάση Γκιολή


Αποτέλεσμα εικόνας για Πιστώσεις έργων συντήρησης οδικού δικτύου στην Κορινθία 



*Πίστωση περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με σκοπό την συντήρηση τμημάτων του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην Κορινθία. Η εν λόγω πίστωση προέρχεται από προβλεπόμενα έργα σε δημοτικούς δρόμους, μέσω προγραμματικών συμβάσεων και η απόφαση του σώματος δείχνει την αλλαγή στις προτεραιότητες, που πρεσβεύει η νέα περιφερειακή αρχή, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.



*Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019, προχώρησε δύο εκ των πολλών σημαντικών και μεγάλων έργων και για το νομό Κορινθίας.  Ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας  Αναστάσιου Γκιολή στο ΠΕ.ΣΥ, εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν τα εξής δύο έργα: 1. «Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Κορινθίας» που αφορά στον οδικό άξονα Νεμέα – Ψάρι – Σκοτεινή και στον Ρητό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο και 2. «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ΠΕ Κορινθίας», που αφορά σε όλο το νομό.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

«Είπαν τα Κάλαντα»  στην Π.Εν. Κορινθίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας πλημμύρισε μελωδίες και ευχές για “χρόνια πολλά” και “ευτυχισμένο το νέο έτος” 



Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν την Τρίτη, τελευταία ημέρα του έτους 2019 που φεύγει, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, ο χορευτικός και λαογραφικός Σύλλογος Άσσου «ΡΕΑ», η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, ο Σύλλογος Κρητών Κορινθίας « Ο Ψηλορείτης», καθώς και πολλά παιδιά.

Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας πλημμύρισε μελωδίες και ευχές για “χρόνια πολλά” και “ευτυχισμένο το νέο έτος” με υγεία και αγάπη, τις οποίες αντάλλαξαν με τους επισκέπτες ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης, οι διευθυντές τμημάτων και υπάλληλοι της ΠΕ Κορινθίας.



ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Οι Αντιπερειφερειάρχες Χ.Βυτινιώτης και Αθ. Κόρκα

αντάλλαξαν ευχές με τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ  ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα αλλά και ευχές για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2020, δέχτηκε σήμερα Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Παρά το δριμύ ψύχος Στρατιώτες της Σχολής Μηχανικού, η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΡΕΑ» του Άσσου Κορινθίας, η Ένωση Κρητικών Κορινθίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Ιερείς και πλήθος μεμονωμένων πιστών επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και σε πολύ θερμό κλίμα επικοινώνησαν μαζί του με αφορμή το μοναδικό αυτό έθιμο της Πατρίδας μας.

Εκτός των προαναφερθέντων και οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης και κ. Αθήνα Κόρκα, ο πρ. Ανώτατος Δικαστικός κ. Γεώργιος Μυχολιάς, ο κ. Δημήτριος Παπακωνσταντίνου αλλά και φίλοι και επιχειρηματίες της Κορινθίας όπως οι κύριοι Χρ. Πιέτρης και Ευ. Παπαϊωάννου επισκέφθηκαν το Επισκοπείο προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τον Ποιμενάρχη μας.  

Ο Σεβασμιώτατος, αφού με πολύ χαρά και συγκίνηση άκουσε όλους τους καλαντιστές, ομίλησε ανάλογα και κατά την περίσταση στον καθένα τους και μαζί με την ευλογία του, το παραδοσιακό κέρασμα και την διανομή του Ημερολογίου του 2020 της Ι. Μητροπόλεως μας ευχήθηκε σε όλους «Καλή και ευλογημένη Χρονιά» με τις καρδιές τους «πλημμυρισμένες» από Χριστό! 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.




                                

Δεν υπάρχουν σχόλια