Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ φ. 1674, Χρίστος Δήμας


Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Βουλευτής Κορινθίας | Νέα ΔημοκρατίαΟμιλία Χρίστου Δήμα στην Βουλή

για τον Προϋπολογισμό του 2020… 


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ομιλία Χρίστου Δήμα στην Βουλή  για τον Προϋπολογισμό του 2020…


Αθήνα, 17.12.2019:   Στη συζήτηση για το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 τοποθετήθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

 Κατά την εισήγησή του ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην ίδρυση του Εθνικού συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας το οποίο θα είναι το κύριο όργανο χάραξης εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας, στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, που θα μετατραπούν σε φυσικό χώρο καινοτομίας για Ερευνητικά Κέντρα, startups και  μεγάλες βιομηχανίες ώστε να μπορούν να αναπτύξουν ιδέες και συνέργειες. Στόχος είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

 Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τους επόμενους στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιο συνοπτικά αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των ερευνητικών και τεχνολογικών ευρημάτων από την δημόσια διοίκηση ώστε να συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε κρίσιμους τομείς όπως η Εθνική Άμυνα και η ασφάλεια. Επίσης, η στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και η υπογραφή συμφωνίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.   

«Κύρια επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στα Βαλκάνια και την Νοτιανατολική Ευρώπη. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εργαζόμαστε καθημερινά με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.»Του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα :

H Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης

και της Γερμανίας απέναντι

στην τουρκική προκλητικότητα…


Αποτέλεσμα εικόνας για Του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα :  H Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης  και της Γερμανίας απέναντι  στην τουρκική προκλητικότητα…

13.12.2019

Στο Βερολίνο για τον 3ο γύρο διυπουργικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και σειρά επαφών βρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας κ. Peter Altmaier, καθώς και με τους ομολόγους του Thomas Rachel (Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα) και Claudia Dörr-Voß (Υφυπουργό αρμόδια για την Καινοτομία).

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Δήμας σχολίασε:

«Ελλάδα και Γερμανία έχουμε σημαντικά πεδία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης. Αυτό ήταν το μήνυμα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας κ. Peter Altmaier, τον οποίο συναντήσαμε με τον Υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ν. Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Ενέργειας Γ.Θωμά. Ήταν μια εξαιρετική συζήτηση, στην οποία επικεντρωθήκαμε γύρω από τις προοπτικές της οικονομίας και της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

Αυτό που ανέφερα, ήταν πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει το θετικό παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισα όμως, πως η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρώπης και της Γερμανίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Η ευρωπαϊκή στάση απέναντι σε όσους παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να είναι συμπαγής και ξεκάθαρη.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του 3ου γύρου διυπουργικών διαβουλεύσεων Ελλάδας - Γερμανίας, συναντήθηκα με τους ομολόγους μου Thomas Rachel κ Claudia Dörr-Voß, με τους οποίους συζητήσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, αλλά και μια νέα σειρά από πεδία κοινής δράσης, προς όφελος της Έρευνας και της Καινοτομίας».ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Συγχαρητήρια

στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας…


Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Συγχαρητήρια  στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας…

16.12.2019Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και σε όλα τα στελέχη, το προσωπικό και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας του νομού Κορινθίας, για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό και συντονισμό που υπέδειξαν στον χειρισμό της υπόθεσης των Αγίων Θεοδώρων, καθ' όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των δραστών.

 Αξίζουν συγχαρητήρια στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

 Το ζήτημα της Ασφάλειας είναι μείζον θέμα. Έχω πλήρη εικόνα των ελλείψεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχή μας και τα έχω μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και πιέζουμε να συνεχιστεί. Η Ελλάδα οφείλει να είναι μια ασφαλής χώρα. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια