Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 1674






Ευχές για το Νέο Έτος 

αλλά και για την ονομαστική του εορτή θα δεχτεί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος  την Πρωτοχρονιά

Ευχές για το Νέο Έτος αλλά και για την ονομαστική του εορτή θα δεχτεί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 στο Δημαρχείο (Κολιάτσου 32) Ο κ.Δήμαρχος θα υποδεχτεί τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές ,φορείς αλλά και  πολίτες του τόπου μας μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας για την 1η του Νέου Έτους η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. 


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος
Στο τουρνουά μπάσκετ
 για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος Στο τουρνουά μπάσκετ για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»


Στο τουρνουά μπάσκετ για το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλοςδηλώνοντας και έμπρακτα την στήριξή του στις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τα αθλητικά σωματεία της πόλης – η διοργάνωση έγινε από τον ΚΑΟ Κορίνθου- κυρίως όμως την στήριξη του στις προσπάθειες που έχουν εθελοντικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην στήριξη των παιδιών!

Στα πλαίσια του τουρνουά στο οποίο μετείχαν 4 Ακαδημίες (ΚΑΟΚ, ΑΟ Ξυλοκάστρου, Άρατος Κιάτου, ΑΣ. Τήρων)με αγόρια ηλικίας 9-11 ετών, ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών επιτυγχάνοντας να συλλέξει 30 δείγματα, αριθμό κατά τους ίδιους ιδιαιτέρως μεγάλο συγκριτικά με άλλες εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια και πρωτοβουλία, δήλωσε αρωγός και συμμέτοχος και βράβευσε αθλήτριες που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, τις κυρίες Στεφανία Πατέρα και Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη από την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και προ ολίγων ημερών ανεδείχθη «Ομάδα της χρονιάς».
Μαθητές του 2ου Δημοτικού 
Σχολείου Κορίνθου επισκέφθηκαν

Τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο
 με πολλά ερωτήματα και ανταλλαγή ευχών..


Συζήτηση επί περιβαλλοντικών θεμάτων είχε την Τρίτη  το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου! Μαθητές της 4ης τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, με σκοπό να του παραδώσουν εργασία, την οποίαν οι ίδιοι πραγματοποίησαν. Η εργασία περιλαμβάνει  προτάσεις αλλά και «κακώς κείμενα», που πρέπει να διορθωθούν. Επίσης έθεσανν ερωτήματα για την κομποστοποίηση και κατά πόσον υλοποιείται στο Δήμο, για τις παιδικές χαρές που επιθυμούν να έχουν,  για το κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών, για την Κεντρική  πλατεία Παναγή Τσαλδάρη και το τι αυτή θα περιλαμβάνει. «Θα είναι μόνο τσιμέντο και χωρίς παιδική χαρά;», αναρωτήθηκε νεαρή μαθήτρια, για την ανακύκλωση, τις τσίχλες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους και κατά πόσον αυτές μπορούν να απομακρυνθούν,για τη θαλάσσια ρύπανση που απειλεί με αφανισμό τα ψάρια και την δυνατότητα παρέμβασης του δήμου, για τη ρύπανση από τις καμινάδες των σπιτιών και των επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή κάθε ερώτηση, παρατήρηση, σχόλιο και πρόταση και υποσχέθηκε στα παιδιά πως σύντομα  με βάση και την εργασία που του παρέδωσαν , θα έχουν την απάντησή του για το τι από όλα αυτά μπορούν να γίνουν και πότε!

Αξίζει να σημειωθεί, με δεδομένη την παράδοση της πιστοποιημένης παιδικής χαράς στο Σπαθοβούνι και της παιδικής χαράς με προδιαγραφές ΑΜΕΑ στην Γ. Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού σχολείου, η αναφορά του Δημάρχου για τον στόχο της δημοτικής του αρχής «οι παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του Δήμου θα είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς».  Πρόκειται για ένα πλέγμα 28 παιδικών χαρών με πρόβλεψη δημιουργίας και στην Κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, εκεί όπου ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει μεν παιδική χαρά χωρίς να περιλαμβάνεται στην σύμβαση έργου, ωστόσο με παρέμβαση του Δήμου θα υπογειοποιηθούν οι υποσταθμοί της πλατείας, ώστε να ελευθερωθεί χώρος και να δημιουργηθεί και εκεί, εκπληρώνοντας την επιθυμία όλων των παιδιών.

Ο Δήμαρχος εξήρε την Τάξη για την παρουσία, το λόγο και τις προτάσεις της απευθύνοντας συγχαρητήρια στις δασκάλες, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές

Παραδόθηκε η πρώτη πιστοποιημένη 
και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου


Αποτέλεσμα εικόνας για Παραδόθηκε η πρώτη πιστοποιημένη  και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου


Την πρώτη πιστοποιημένη και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου Κορινθίων παρέδωσε σε χρήση το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Η παιδική χαρά η οποία βρίσκεται επι της Γεωργίου Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου, αποτελεί νέα κατασκευή  υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας. Έγινε χρήση σύγχρονων υλικών και φέρει την πιστοποίηση της  TUVHELLAS. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της παράδοσης στα παιδιά, στους παρισταμένους κατοίκους, στα ΑΜΕΑ,στους εκπαιδευτικούς από το Ειδικό Σχολείο και εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έχει ήδη παραδοθεί μια ακόμα παιδική χαρά στο Σπαθοβούνι και ακολουθούν ακόμα 12 το επόμενο διάστημα. Σε δεύτερη φάση, την επόμενη χρονιά, ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανακατασκευή των υπολοίπων παιδικών χαρών, ενώ όσες έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες για τα παιδιά θα πάψουν να λειτουργούν.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι ένα δίκτυο με πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου!


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων«Ανάδειξη της Τενέας με συμμετοχή του Δήμου
στο «Urban Innovative Actions»

                                                                                                            


Κόρινθος, 13 Δεκεμβρίου:   Την συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Urban Innovative Actions» υπερψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων μετά από πρόταση του Δημάρχου χθες βράδυ. Ο Δήμος Κορινθίων μετέχει με την Τενέα, στοχεύει ωστόσο στην διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος και στα πλαίσια της αναθεώρησης των μελετών και του προϋπολογισμού να εντάξει και άλλες περιοχές. «Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για το Δήμο Άργους – Μυκηνών και Νεμέας» ενημέρωσε ο Δήμαρχος το σώμα και εξήγησε: «Η συμμετοχή μας έρχεται την τελευταία στιγμή διότι δεν είχαν αντιληφθεί πως δεν πληρούν οι δυο αυτοί δήμοι τα πληθυσμιακά κριτήρια. Ο χρόνος δεν μας επέτρεπε να τροποποιήσουμε την μελέτη και να εντάξουμε περισσότερες περιοχές, θα το επιδιώξουμε στην πορεία εκτέλεσης του προγράμματος. Τα οφέλη είναι σημαντικά αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, θεματικές και πολιτιστικές διαδρομές, δημιουργία θεματικών πάρκων και ψηφιακών μουσείων.
Σε 1 μήνα ξεκινά ανακύκλωση ενδυμάτων – υποδημάτων στην Κόρινθο
20 κάδοι κόκκινου χρώματος θα τοποθετηθούν στην πόλη σε 1 μήνα από σήμερα για την ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της εταιρίας RECYCOM, πρόταση η οποία καταγράφει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και περιλαμβάνει:
·          τοποθέτηση κάδων σε σημεία που ο δήμος θα υποδείξει
·         Συντήρηση , αντικατάσταση σε περίπτωση φθορών και συλλογή – μεταφορά από την εταιρία
·         Ανταποδοτικά οφέλη  για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου 9μέρος ρουχισμού και 100 ευρώ ανά μήνα για αγορά τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο)
Η ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε 35 δήμους της χώρας. Ο Δήμος Κορινθίων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο 36ος με την σύμβαση να υπογράφεται μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου τις επόμενες ημέρες.
 «Το Δ.Σ υπερψήφισε την σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων που είχε προσβάλλει με προσφυγή του ο κ.Πνευματικός
Η προσπάθεια του κ.Πνευματικού να καταπέσουν τα συμβούλια  Νομικών Προσώπων, έπεσε στο κενό αφού το σώμα υπερψήφισε ακριβώς τις ίδιες συνθέσεις! « Η δικονομία και η τυπολατρία του κ.Πνευματικού θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα  στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω αυτό γιατί και σήμερα θα ψηφίσουμε ακριβώς τις  ίδιες συνθέσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος καταλογίζοντας στον κ.Πνευματικό αδυναμία κατανόησης του ρόλου του. «Δεν είστε Δήμαρχος πια κ.Πνευματικέ! Είστε μειοψηφία! Η αδυναμία σας να κατανοήσετε τον ρόλο σας μας ταλαιπωρεί! Οφείλετε να σέβεστε την πλειοψηφία και τις αποφάσεις της.»
Το μοναδικό μελανό σημείο της συνεδρίασης ήταν η απρεπής συμπεριφορά του κ.Πνευματικού σε Δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας . Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε τον κ.Πνευματικό να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να διατηρήσει το επίπεδο που πρέπει να υπάρχει στο ανώτατο όργανο του δήμο.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ οι νέες χρηματοδοτήσεις στο δήμο Σικυωνίων




 12.12.19


Σημαντικές χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίστηκαν για έργα στο δήμο Σικυωνίων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ποσά: 506.000€ για έργα ανάπτυξης και επενδύσεων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», 150.000€ επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»για αγορά οχήματος απορριμματοφόρου500.000€ για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη εξοπλισμού βιοαποβλήτων και τέλος η πολυπόθητη χρηματοδότηση 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή της γέφυρας στην περιοχή «Πλάκα» Μεσινού, η οποία είχε καταρρεύσει τον περασμένο χειμώνα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για το έργο της ανακατασκευής της γέφυρας ο δήμος Σικυωνίων κινήθηκε ταχύτατα εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την άμεση και ουσιαστική συμβολή του βουλευτή Κορινθίας και υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα, κατάφερε να πετύχει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Το έργο έχει κομβικό χαρακτήρα, διότι με την υλοποίησή του, θα αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μεταξύ Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αχαΐας στην εν λόγω περιοχή, καθώς και η ασφαλής διέλευση οχημάτων και κατοίκων και η γρήγορη μεταφορά προϊόντων από το Δυτικό στο Ανατολικό τμήμα της Δ.Ε. Φενεού και κατ’ επέκτασιν στην βόρεια παραλιακή Κορινθία και στις αγορές. 
Γι’ αυτό το λόγο και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τις ταχείες διαδικασίες, αλλά και τις ευχαριστίες του στον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα για την καίρια παρέμβασή του στην διεκπεραίωση του αιτήματος του δήμου και τη χρηματοδότηση του έργου.
«H ολοκλήρωση του έργου», τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, «θα λύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δυσχεραίνει την επικοινωνία και τις μεταφορές και θα δώσει μια μόνιμη και ασφαλή λύση στην οδική σύνδεση στην περιοχή. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε και για την ουσιαστική συμβολή του στην χρηματοδότηση του έργου.Οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα», κατέληξε.
Οι χρηματοδοτήσεις για τα υπόλοιπα έργα όπως αναφέραμε και παραπάνω θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πολιτική του δήμου Σικυωνίων κυρίως στους τομείς περιβάλλοντος και καθαριότητας, με σημαντικά ποσά για αγορά εξοπλισμού. Η δημοτική αρχή Σικυωνίων ευχαριστεί την βουλευτή του Νομού κ. Μαριλένα Σούκουλη για την υποστήριξη και βοήθειά της σε όλα τα δίκαια αιτήματα του δήμου Σικυωνίων.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση αποκλεισμού 

& σαρωτικών ελέγχων 

στον Καταυλισμό ΡΟΜΑ του Ζευγολατιού


Αποτέλεσμα εικόνας για Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση αποκλεισμού & σαρωτικών ελέγχων στον Καταυλισμό ΡΟΜΑ του Ζευγολατιού

16-12-2019

Νέα μεγάλη επιχείρηση αποκλεισμού και σαρωτικών ελέγχων από το πρωί στο καταυλισμό του Ζευγολατιού. Βάση των εντολών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Οργανωμένη & Στοχευμένη Αστυνομική Επιχείρηση ευρείας κλίμακας  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί  και στον καταυλισμό Τσιγγάνων στην Κυρά Βρύση,  στο Ζευγολατιό, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών,που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλες τις περιοχές της Κορινθίας, αφού η ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας είναι αποφασισμένη να περιορίσει και να εκμηδενίσει την παρανομία κάθε τέτοιου είδους παραβατικής συμπεριφοράς.

ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
Ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων ΄΄430.000,00 €΄΄


Αποτέλεσμα εικόνας για ΄Ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών 


Ξεκίνησε το έργο με τίτλο ΄΄Ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων Δήμου Βέλου Βόχας προϋπολογισμού 430.000,00€. Περιλαμβάνονται σ΄αυτό εργασίες κατασκευής τσιμενταυλάκων, σιδηρών υδροληψιών (πόρτες) και διαβάσεις πλακοσκεπείς για την είσοδο των γεωργικών μηχανημάτων για την καλλιέργεια των εκτάσεων.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 3.900 μέτρα στις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Κοκκωνίου, Ευαγγελίστριας και Πουλίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια (Δ.Ε-ΣΑΕΠ 526).

Ο Αντιδήμαρχος

Ανδρέας Σιάχος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
Τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών
 στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019


 Αποτέλεσμα εικόνας για Τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών  στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019


Ο Δήμος Βέλου Βόχας διοργανώνει τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο ΄΄ALKYON  RESORT  HOTEL & SPA΄΄ στο Βραχάτι.
Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων Ζευγολατιού, Βέλου και Βραχατίου θα κληθούν από τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τις σχολικές μονάδες.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι μαθητές του Δήμου Βέλου Βόχας αποφοίτησαν από άλλα σχολεία εκτός Δήμου (ΔΗΜΟΣΙΑ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΑ) να επικοινωνήσουν με το γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα : 2741360520 & 2741360521, καθώς και στο email: masouri@vochas.gov.gr , προκειμένου να δηλώσουν το ονοματεπώνυμό τους, τα στοιχεία επικοινωνίας/διεύθυνσης, καθώς επίσης και τη σχολή εισαγωγής τους, μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 για να κληθούν στην τελετή βράβευσης.

Ο Δήμαρχος

Αννίβας Παπακυριάκος



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

10/12/2019


Συνεχίζονται οι εργασίες οδοποιίας της οδού Αγίας Μαρίνας στο Βέλο
α) με την εκσκαφή της τομής αποχέτευσης λυμάτων και μισού μέτρου εκατέρωθεν αυτής σε τμήμα της οδού, σε βάθος 60cm
και β) με την επένδυση της ανωτέρω εκσκαφής με γαιωύφασμα οπλισμού επιχωμάτων, εφελκυστικής αντοχής και πλήρωση με θραυστό υλικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια