Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ. 1674




Μερικές από τις δραστηριότητες

Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αναστάση Γκιολή



Στην  εκδήλωση απονομής ετήσιων βραβείων

της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων



Αποτέλεσμα εικόνας για Στην  εκδήλωση απονομής ετήσιων βραβείων  της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων

    

Κόρινθος 13-12-2019 Δ.Τ. ΠΕΝ Κορινθίας:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην  εκδήλωση απονομής ετήσιων βραβείων της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Εκδήλωση προσωπικοτήτων των γραμμάτων και του πολιτισμού, όπου βραβεύτηκαν δύο εκ των πολλών σπουδαίων συμπολιτών μας, ο ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Πανούσης και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Παύλος Καραγεώργας.

Ο κ. Γκιολής στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο νομός μας έχει να επιδείξει πολύ καλό υλικό, μυαλά σπάνια και ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από σαφή παιδεία, και παιδεία αυτόματα σημαίνει πολιτισμός. Γνωρίζοντας το παρελθόν και την ιστορία μας είμαστε σε θέση να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση αυτή στα νεότερα εξίσου λαμπρά μυαλά του τόπου μας. Να τους προσφέρουμε τα εφόδια εκείνα, έτσι ώστε να μπορέσουν σε πρόσφορο πλέον έδαφος, να καρποφορήσουν οι προσπάθειές τους. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σε δράσεις όπως αυτή.  Στόχος μας είναι η ανέλιξη των παιδιών μας μέσα σε ένα περιβάλλον γραμμάτων, ευγένειας, πολιτισμού και παιδείας».



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



Ενδιαφέρον

του Αντιπεριφεριεάρχη για Αθλητικά Αιτήματα



Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Λουτρακίου»


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Λουτρακίου» κ. Γιώργο Δέδε και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ. Χρήστος Καρσιώτης.

Η συνάντηση αφορούσε στην πορεία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του σωματείου «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Λουτρακίου» σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Ολυμπιακός Λουτρακίου». Την παραχώρησή του με δυνατότητα χρήσης του από και άλλους αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους / σωματεία καθώς και δημοσίων σχολείων της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων, επανέλαβε «πως στο χώρο της άθλησης οφείλουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα. Ο Αθλητισμός είναι σύμμαχος των παιδιών και της νεολαίας και έχει να προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα γνωστά σε όλους μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕ Κορινθίας για τη εξεύρεση και χρήση νέων κατάλληλων χώρων άθλησης έτσι ώστε να καμαρώνουμε τους νέους πρωταθλητές του τόπου μας».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





 


Συνάντηση Αθηνάς Κόρκα με  Παναγιώτη Νίκα


και εντεταλμένους συμβούλους για εορτασμούς

 2021…


Αποτέλεσμα εικόνας για Αθηνάς Κόρκα με  Παναγιώτη Νίκα εορτασμος 2021

Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τις εντεταλμένες συμβούλους Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Άννα Καλογεροπούλου συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, σε επίπεδο περιφέρειας. 

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τις συναδέλφους περιφερειακές συμβούλους. Επικεντρωθήκαμε στην επισκευή μνημείων που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821 όπως η μονή Καλτεζών και το κάστρο της Καρύταινας. 

Συνεχίζουμε τη συνεργασία με δήμους και την επιτροπή 2021 για την εποικοδομητική ανάδειξη αυτού του εορτασμού ορόσημου για τη χώρα μας.»



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη






Θέσεις και απόψεις Μειοψηφίας ΠΕΣΥΠ

«Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…»




 Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα αυτά τα είχε προβλέψει η κα Νικολάκου σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν παραδώσουν τη διαχείριση, λέγοντας ότι «θα είναι ομόφωνες οι αποφάσεις στη νέα Οικονομική Επιτροπή» «θα συνεννοούμαστε με τα μάτια».


Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες διοίκησης της νέας Περιφερειακής Αρχής που πρόσκειται στη ΝΔ και είναι ενδεικτικά κάποια, που για πολλούς φαίνονται περίεργα.

Εκφυλιστικά φαινόμενα και τζαρτζαρίσματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνες όμως οι αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή. Αλλάζουν μόνο τη δικηγορική εταιρεία που αναλαμβάνει τις σοβαρές υποθέσεις, μοιράζουν όμως τις υποθέσεις σε δικηγόρους των μεν και των δε, προεξοφλούν πιθανολογώντας και το τι θα γίνει στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Όλα αυτά τα είχε προβλέψει η κα Νικολάκου σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν παραδώσουν τη διαχείριση, λέγοντας ότι «θα είναι ομόφωνες οι αποφάσεις στη νέα Οικονομική Επιτροπή» «θα συνεννοούμαστε με τα μάτια».

«Δίνουν» τον έναν μετά τον άλλον στενούς συνεργάτες τους, οι προηγούμενοι στην Περιφερειακή Αρχή και σαν έτοιμοι από καιρό οι νέοι, αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν αλλαγές, να την πληρώνει, αν όχι ο τελευταίος, κάποιος μεσαίος τροχός της άμαξας. Να μένει στο απυρόβλητο η ακολουθούμενη πολιτική, και οι πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Τοποθετούν μάλιστα και Διευθυντή Οικονομικων της Περιφέρειας τον πρώην Διευθυντή του Γραφείου του κ Τατούλη.

Φέρνει ο κ Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις απαλλοτριώσεις σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας που τόσα χρόνια πάλευε ο κ Τατούλης, για να γίνουν τα σκουπιδοεργοστάσια, επιλογή όλων των κυβερνήσεων – στην αρχή του ΠΑΣΟΚ μετά της ΝΔ, στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ  και τώρα πάλι της ΝΔ – και καταψηφίζονται από τον κ Τατούλη τον Δέδε και τον Μπουντρούκα!!! Απέχουν από την ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή για να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ακροβατούν» στηρίζοντας τις πιο πολλές φορές τη νέα Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, κινδυνεύοντας να τους υπερφαλαγγίσει σε αντιπολίτευση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Τατούλης ή στήνουν ένα ψευτοαντιΝίκα μέτωπο με θιασάρχη τον κ Πετράκο της ΛΑΕ του Λαφαζάνη.

Όλα μεθοδευμένα για «να γλυτώσουν οι παλαιοί και να στεριώσουν οι νέοι».

Η ταύτισή τους και οι ψευτοαντιπαραθέσεις τους δεν είναι τυχαία. Είναι στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,  έχουν την ίδια στρατηγική, υπηρετούν την ίδια πολιτική, ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, ως μέσο άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε η οργανωμένη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, απέναντι στις φιλομονοπωλιακές αντιλαϊκές πολιτικές.Καλούμε τους εργαζόμενους τα πλατειά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συμπορευτούν μαζί μας με το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα.








Δεν υπάρχουν σχόλια