Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Θέματα φ. 1674

 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ευχαριστίες προς τα Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία της Κορίνθου για την παρουσία τους στην Ομιλία του Καθηγητή του HARVARD Χ. ΜαντζώρουΠραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και αγαστή συνεργασία,  κοινή εκδήλωση του Δήμου Κορινθίων και του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, η οποία περιελάμβανε την Τελετή Ανακήρυξης σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κορινθίων,  του διαπρεπούς  Έλληνα και Κορινθιακής καταγωγής,  καθηγητή του Πανεπιστημίου του HARVARD κ. Χρήστου Μαντζώρου, καθώς και ομιλία του τελευταίου προς τους Κορίνθιους μαθητές και πολίτες. 
Το σχολείο μας, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα εκείνα τα σχολεία,  Ιδιωτικά & Δημόσια, που συμμετείχαν στην εκδήλωση με  αντιπροσωπείες μαθητών, καθώς και όλους τους Κορίνθιους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους, το τιμώμενο από τον Δήμο Κορινθίων πρόσωπο, τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή, του πρώτου στην παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ,  Χρήστο Μαντζώρο
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους, κατά την διάρκεια της Τελετής Ανακήρυξης και κυρίως της ομιλίας του καθηγητή Μαντζώρου, παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της όλης εκδήλωσης ήταν μεγάλη, αλλά  κυρίως για τις εύστοχες και μεστές προβληματισμού ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι μαθητές στον κ. Καθηγητή,  γεγονός που μας το επεσήμανε και ο ίδιος λέγοντας: «με εκπλήσσει η ωριμότητα των παιδιών». 
Αξίζουν συγχαρητήρια επίσης στους εκπαιδευτικούς εκείνους, που γνωρίζουν να εκτιμούν και να αξιολογούν πρόσωπα και εκδηλώσεις, χρήσιμες και πολλαπλά ωφέλιμες για τους μαθητές και με ευαισθησία και προθυμία περισσή, συνόδευσαν τους μαθητές των σχολείων τους σ’ αυτό το «πνευματικό Συμπόσιο»!  
Τέλος, εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας στον  γιατρό - ερευνητή Χρήστο  Μαντζώρο για την αποδοχή της Πρόσκλησης και την προθυμία του να απευθυνθεί στους κορίνθιους μαθητές,  αναπτύσσοντας με εξαιρετικά μοναδικό και απλό τρόπο, με παραδείγματα και πραγματικά περιστατικά,  ένα άκρως και φλέγον για τη νεολαία μας θέμα: «Οι μαθητές μπροστά στις προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας». 
Να συγχαρούμε τέλος τον κ. καθηγητή, όχι μόνο γιατί υπήρξε ο μοναδικός  στο Χάρβαρντ που μέσα σε επτά χρόνια απέσπασε τρεις τίτλους ιατρικών ειδικοτήτων και δύο Μάστερς,  όχι μόνο για τα καινοτόμα ερευνητικά του προγράμματα  και τις άπειρες βραβεύσεις του, όχι μόνο για την κοινωνική του προσφορά προς τους πάσχοντες και οικονομικά ενδεείς ασθενείς, αλλά κυρίως για την προσωπικότητα και το ήθος του, όπου μέσα στην καταξίωση και στην παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση,  καταφέρνει να παραμείνει απλός, ταπεινός και προσηνής, πιστός Χριστιανός και Έλληνας πατριώτης. Σας είμαστε ευγνώμονες κ. Μαντζώρο!

Για το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Χρήστος Ρουμελιώτης (Θεολόγος)


Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου -
Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες ΒοήθειεςΚόρινθος,16 Δεκεμβρίου2019

 Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κορίνθου, ολοκλήρωσε το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, το τελευταίο από μια σειρά 8 εκπαιδευτικών προγραμμάτων του τρέχοντος έτους, που είχαν ως στόχο την παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών σε πολίτες.
Στα υπόψη προγράμματα συμμετείχαν και πιστοποιήθηκαν συνολικά 181 άτομα, απλοί πολίτες, εργαζόμενοι σε εταιρείες (Motor Oil Hellas) και μέλη συλλόγων (Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας) της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.
Την εκπαίδευση παρείχαν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Τμήματος Σαμαρειτών Κορίνθου, υποστηριζόμενοι από Εθελοντές Σαμαρείτες, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία." Στόχος του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου για τον εγγύς μέλλον αποτελεί η ενημέρωση και η προσέλκυση το δυνατόν περισσότερων πολιτών και συμμετεχόντων σε ομάδες-συλλόγους και η συνεχής διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε ακόμη περισσότεροι πολίτες να εκπαιδευτούν , να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.


·            Λουτράκι

Χριστούγεννα στο Λουτράκι!
Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Παπαθανασίου,σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, παρουσιάζουν από κοινού μια σειρά εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα! Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο αγαπημένος ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης, η λυρική σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου η διάσημη Κορίνθια mezzo soprano Μπέττυ Χαρλαύτη και ο εξαιρετικός ερμηνευτής Σπύρος Κλείσσας συμπράττουν με τα μουσικά σύνολα του Δήμου.
 Το νεοσύστατο κουαρτέτο σαξοφώνων S(ax)-Quare κάνει επίσημη πρεμιέρα, οι μαθητές και τα μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής παίζουν για τα Χριστούγεννα, ενώ ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χρυσοστόμου παρουσιάζει το βιβλίο Soundtrack με αποκλειστικές συνεντεύξεις δημιουργών μουσικής για τον κινηματογράφο.  Ιδιαίτερη και σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο αναμένεται η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου
τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς. 
Ο Αλέξης Κωστάλας, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, είναι αρωγός και επίσημος  παρουσιαστής των εκδηλώσεων!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου I 19.00 I Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου
Συναυλία - Πρεμιέρα Κουαρτέτου Σαξοφώνων Το νεοσύστατο κουαρτέτο Σαξοφώνων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου
παρουσιάζει στην πρώτη του συναυλία έργα από την κλασική και κινηματογραφική μουσική αλλά και επιλεγμένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου I 11.00 I Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου
Μαθητική Συναυλία Μελών Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου
Είσοδος Ελεύθερη
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου I 20.00 Ι Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Σπύρος Κλείσας – Μπέττυ Χαρλαύτη & Octavia Orchestra
Δυο εξαιρετικές φωνές, η σοπράνο Μπέττυ Χαρλαύτη και ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσας, συμπράττουν με την Ορχήστρα Δωματίου του Loutraki Festival για μια μοναδική συναυλία με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια στο πνεύμα των ημερών.
Είσοδος Ελεύθερη
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου I 20.00 Ι Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου Σολίστ: Βάσια Ζαχαροπούλου Κλαρινέτο – Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας
Είσοδος: 10 ευρώ
Διοργάνωση
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Διοργάνωση
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια