Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ. 1670ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Μεγάλη Επιτυχία 

της Ασφάλειας Κορίνθου! 

Εξάρθρωσε Εγκληματική ομάδα 

με 57 Ληστείες.Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και πενήντα επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία και στη Δυτική Αττική  Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται εννέα άτομα Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, οχήματα, χρηματοκιβώτια και χρήματα 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας, πενήντα μία (51) περιπτώσεις κλοπών και έξι (6) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Δυτικής Αττικής. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, κυρίως οχημάτων, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες προσέγγιζαν καταστήματα, επιχειρήσεις και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας χρησιμοποιώντας οχήματα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει και αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Όπως προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω την 28.9.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέρρηξαν ξενοδοχείο και με την απειλή βίας και ξύλινων αντικειμένων ακινητοποίησαν υπάλληλο αυτού και αφαίρεσαν δύο (2) χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή, κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.

Επιπλέον, οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο του έτους 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και Δυτικής Αττικής, διέπραξαν συνολικά:·            δύο (2) κλοπές σε οικίες,

·            είκοσι τέσσερις (24) κλοπές και πέντε (5) απόπειρες κλοπών

·            σε καταστήματα και επιχειρήσεις,

·            είκοσι πέντε (25) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και πυρκαγιά σε τρία (3) από τα παραπάνω οχήματα

·            που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτά.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτια, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -42.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ δέκα εννέα (19) από τα παραπάνω αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες του. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απάτης στη ΝεμέαΕξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.11.2019, στη Νεμέα Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή.


Κόρινθος
Έκλεψαν από κατάστημα είδη ένδυσης και καλλυντικών, αλλά δεν τα… χάρηκαν


Συνελήφθησαν, την 13.11.2019 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, τέσσερις ημεδαπές, ηλικίας 46 και 21 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο ανήλικες, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα ενδυμάτων, είδη ένδυσης και καλλυντικών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου

Συνελήφθη 42χρονη στο Λουτράκι 
γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση για κλοπή


Συνελήφθη, στις 12.11.2019 το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 42χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, για κλοπή..


Γάζωσαν με σφαίρες τη νύχτα Ξενοδοχείο στην Παραλία Λουτρακίου -
Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες τη νύχτα το Ξενοδοχείο MARION στο Λουτράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες τις δημοσιογραφικής μας ομάδας οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα από διερχόμενο όχημα. Λόγω της ώρας δεν υπάρχουν μάρτυρες, αλλά οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα και την σύλληψη των δραστών.

Να προσθέσουμε ότι από τους πυροβολισμούς προκληθήκαν υλικές ζημιές στις τζαμαρίες του Ξενοδοχείου ενώ δεν κινδύνεψε κάποιος αφού δεν κυκλοφορούσε κανείς λόγω της ώρας και το ξενοδοχείο ήταν κλειστό.

Προανάκριση για το περίεργο αυτό περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας.Καρκινοπαθής στο Ζευγολατιό Κορινθίας 
έχει πέσει θύμα κλοπών 11 φορές 

Θύμα κλοπών όχι μια αλλά 11 φορές έχει πέσει κάτοικος στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Αγανακτησμένος μιλάει στην κάμερα του KorinthosTV, τονίζοντας πως με τα όσα έχουν κλέψει θα αγόραζε καινούργιο σπίτι. Ζητάει άμεσα τη βοήθεια των αρμόδιων φορέων, αλλιώς θα αναγκαστεί να πουλήσει την περιουσία του...

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

 Βρήκαν αυτούς που διέρρηξαν το ξενοδοχείο, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια…Σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν τους δράστες οι οποίοι στις  28 Σεπτεμβρίου 2018 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν το ξενοδοχείο Κάβος στα Ίσθμια. Πιο συγκεκριμένα με την απειλή βίας και ξύλινων αντικειμένων ακινητοποίησαν υπάλληλο του ξενοδοχείου και αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή, κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
     Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται εννέα άτομα, ηλικίας από 20 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Αυτή η σπείρα είχε αναστατώσει όλη την Κορινθία αλλά και την Αττική. Μερικές από τις περιοχές που είχε «χτυπήσει» η σπείρα είναι η Κόρινθος, το Κιάτο, το Βραχάτι, το Βέλο, το Ζευγολατιό, τα Ίσθμια, το Κοκκώνι …κλπ.

Πηγή: Κ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια