Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Μέγας Αλέξανδρος : Οι 12 φράσεις του, που όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε!


Πηγή: newsbomb
Σε ηλικία 20 χρόνων έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας. Μόλις 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη. Στα παιδικά του χρόνια o Μέγας Αλέξανδρος εκπαιδεύτηκε και από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.
Η συνολική επικράτεια της αυτοκρατορίας του, στη μεγαλύτερή της έκταση κατά το 323 π.Χ., υπολογίζεται σε 5.200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και περιλάμβανε κομμάτια από 26 σημερινές χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λίβανος, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν). Ας διαβάσουμε ως και ας απομνημονεύσουμε φράσεις του πιο σπουδαίου βασιλιά που είδε η ανθρωπότητα.
– Ό,τι δεν λύεται κόπτεται. (κόβοντας το Γόρδιο Δεσμό)
– Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.
– Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.
– Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.
– Στον ουρανό δεν υπάρχουν δυο ήλιοι ούτε στη γη δυο κυρίαρχοι.
– Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης (ερωτηθείς πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα)
– Ει μη Αλέξανδρος ήμην, Διογένης αν ήμην.
– Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι.
– Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα.
– Σήμερα δεν ήμουν πραγματικός βασιλιάς, γιατί δεν έκανα καμιά καλή πράξη.

– Τω κρατίστω. (Η υπόδειξή του για το ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Τα τελευταία του λόγια…)












«ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ -Τζιχαντιστές με γερμανικά διαβατήρια

Το μέγεθος της τρομοκρατικής απειλής γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο με την τελευταία είδηση που κυκλοφόρησε στα ειδησεογραφικά γραφεία. Περίπου 40 αιχμάλωτοι τζιχαντιστές του ISIS βρέθηκαν να διαθέτουν γερμανικά διαβατήρια, που σημαίνει ότι μπορούν να ταξιδέψουν κάτω από το ραντάρ των αρχών της αντιτρομοκρατικής σχεδόν σε όλες της χώρες του κόσμου. Τα πρόσωπα αυτά έχουν είτε διπλή υπηκοότητα - τη γερμανική και κάποιου άλλου κράτους - ή μόνο τη γερμανική υπηκοότητα. Οι γερμανικές αρχές αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν περισσότερα προσωπικά τους δεδομένα, όπως τις διευθύνσεις τους. Κατά τις πηγές του πρακτορείου, ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί.
Οι γερμανικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε περίπου 100 πρόσωπα που διατηρούν δεσμούς με το ΙΚ, ανάμεσά τους γυναίκες και δεκάδες παιδιά. Η ταυτότητα των περίπου εξήντα είναι ήδη μάλλον σαφής, αλλά όχι επιβεβαιωμένη απόλυτα. Εχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 18 από τα 40 μέλη του ΙΚ με γερμανική υπηκοότητα τα οποία έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται σε κουρδικές περιοχές. Οι περισσότερες πληροφορίες που δόθηκαν στο dpa από τις πηγές προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε το Σάββατο οι ευρωπαϊκές χώρες να επαναπατρίσουν και να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης 800 και πλέον υπηκόους τους, ξένους μαχητές του ΙΚ που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται στη Συρία. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ, που σχεδιάζουν να αποσύρουν σύντομα τα στρατεύματά τους από τη Συρία, δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να αφήσουν ελεύθερους τους ευρωπαίους τζιχαντιστές. Οι εκατοντάδες ξένοι μαχητές πάντως βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων, όχι των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.


Πηγή: xrimaonline








Μαρία Ζαχάροβα : Μήπως είχαμε λάθος μετάφραση; Τι είναι αυτά που λέει ο Ράμα;

Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Στην τακτική συνέντευξη Τύπου σήμερα η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το Κοσσυφοπέδιο. «Σε συνέντευξή του σε ένα τηλεοπτικό αλβανικό κανάλι ο Έντι Ράμα δήλωσε ανοικτά ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και ότι «η ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι σχέδιο Β αλλά σχέδιο Α. Μήπως είχαμε λάθος μετάφραση; Το έχουμε ελέγξει αρκετές φορές και από πολλές πηγές.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεσμεύεται στην υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου Α με τις τρέχουσες συζητήσεις στη διόρθωση των συνόρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια κατάλληλη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα» είπε η Ζαχάροβα.
«Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι εντελώς απαράδεκτη. Στην πραγματικότητα αφορά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Σερβίας και της αυτόνομης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», είπε και ζήτησε την αντίδραση της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ‘τέτοια γεωπολιτικά σχέδια’.
Τέτοιες δηλώσεις κατά την άποψή της, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα, επιδεινώνουν το κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή των Βαλκανίων και περιπλέκουν το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


koha.mk











Διαδηλώτρια προς Τζανακόπουλο για την Μακεδονία: «Είστε προδότες» – Απάντηση Τζανακόπουλου: «Τιμή μας»

Φεβρουάριος 22, 2019: Απίστευτο αυτό που ακούστηκε...
Ένταση επικράτησε και στην ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Κατερίνη, όπως διαβάσατε χθες. Σήμερα σας έχουμε τις λεπτομέρειες.
Το απόγευμα της Πέμπτης, νεαρή γυναίκα του επιτέθηκε φραστικά με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. «Εσείς σπείρατε την διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες» είπε η νεαρή προς τον κ. Τζανακόπουλο για να δεχθεί αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε απάντησε: «Είναι τίτλος τιμής»!, ενώ Παρευρισκόμενοι έσπρωχναν την κοπέλα για να βγει έξω παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και κατά την άφιξη του στην πόλη με περίπου 200 άτομα να πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων και φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ απευθυνόμενοι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν «η Μακεδονία είναι ελληνική, ρε» και «πέντε προδότες είσαστε…».
Πολίτες καταγγέλλουν προσαγωγές χωρίς λόγο, ενώ ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα επειδή κρατούθσαν την Ελληνική Σημαία, προσήχθησαν προληπτικά 18 άτομα στην στυνομία και μετά την εκδήλωση αφέθηκαν ελεύθερα. Παράλληλα απαγόρευσαν την την είσοδο και σε δημοσιογράφο…Όπου πηγαίνουν το κάνουν υπό συνοδεία γιατί τρέμουν την κατακραυγή του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών…


Πηγή: Το ΒΙΝΤΕΟ του el.gr θα μείνει στην ιστορία











Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια στη θέση του Γουές Μίτσελ

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, ο διπλωμάτης Φίλιπ Ρίκερ, διορίστηκε αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο 54χρονος Ρίκερ θα αντικαταστήσει τον Γουές Μίτσελ και θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο. Ο Φίλιπ Ρίκερ ήταν πρέσβης στα Σκόπια από το 2008 έως το 2011, ο οποίος είχε διατελέσει ως βοηθός Γραμματέα υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις από το 2011 ως το 2013.Ο Γουές Μίτσελ παραιτήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και ήταν ιδιαίτερα αφοσιωμένος στη σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών και στην επίλυση της κρίσης στην πΓΔΜ.
Η «Washington Post» είχε πρωτοδημοσιεύσει την παραίτηση του Μίτσελ, ο οποίος στην επιστολή του προς τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, ανέφερε ότι αποχωρεί για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους ότι η 15η Φεβρουαρίου θα ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας του.


Πηγή: aktuale.mk

Δεν υπάρχουν σχόλια