Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με 11 συλλήψεις στην Κορινθία

By Loutraki365
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις (27.12.2018) και (28.12.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι (6) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατασχέθηκαν:

2 ναρκωτικά δισκία, -5- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μοτοσικλέτα, στην Κορινθία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

By Loutraki365
ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Διαρρήξεις, βιαιοπραγίες, λεηλασίες …και κλοπή σε εκκλησία! 

Βουλευτής εκτός Κορινθίας ασχολήθηκε με τα σοβαρά φαινόμενα εγκληματικότητας που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου Βέλου- Βόχας!

Ένα θέμα για το οποίο ασχολούνται “επιδερμικά” και οι Κορίνθιοι βουλευτές. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ασχολούνται …όταν το θυμούνται κάνοντας κάποια ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς! Στη συνέχεια οι υπουργοί δεν δίνουν σημασία και τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν! Οι Κορίνθιοι βουλευτές Κορινθίας δείχνουν να παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις, αντι να είναι πιο δυναμικοί σε τέτοιου είδους θέματα!
Με το θέμα ασχολήθηκε και άλλος βουλευτής, εκτός Κορινθίας, κάνοντας και αυτός σχετική ερώτηση στο υπουργείο.
“Δεν θα μπορούσε ο Δήμος Βέλου-Βόχας Κορινθίας να αποτελεί εξαίρεση στα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Μάλιστα, σύμφωνα και με πολλές καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τα κρούσματα παραβατικότητας έχουν αυξηθεί με μια σειρά από κλοπές και διαρρήξεις, βιαιοπραγίες, λεηλασίες σε αγροτικές παραγωγές, ενώ προσφάτως έλαβε χώρα κλοπή ακόμα και στην εκκλησία του Ζευγολατιού.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων, η έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού, αλλά και επαρκών υλικοτεχνικών μέσων, καθιστά δύσκολη την αστυνόμευση της περιοχής, ειδικά κατά τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.
Ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα. Όλγα Γεροβασίλη. Θέτει το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του ΑΤ Βραχατίου, ενώ ρωτά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα αυξανόμενα φαινόμενα παραβατικότητας, ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Όξυνση της εγκληματικότητας στον Δήμο Βέλου-Βόχας του Νομού Κορινθίας
Τα φαινόμενα της εγκληματικότητας και των παραβατικών ενεργειών εμμένουν και μάλιστα με σημαντικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές της χώρας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ανησυχητική αυτή κατάσταση η οποία διαμορφώνεται χρόνια τώρα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική έλλειψη τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση ανά την επικράτεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Βέλου – Βόχας Κορινθίας ο οποίος την τελευταία δεκαετία, και με μεγαλύτερη έξαρση τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μαστίζεται από αναρίθμητες εγκληματικές πράξεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, αλλά και καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε αφόρητο βαθμό.
Οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες, περιουσίες, οι βιαιοπραγίες, οι λεηλασίες στην παραγωγή των αγροτών, αλλά και κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Μάλιστα λίαν προσφάτως έλαβε χώρα κλοπή ακόμα και των οικονομιών, ύψους 2500 ευρώ, της εκκλησίας του Ζευγολατιού -έδρας του Δήμου- ποσό που προοριζόταν για τους άπορους του Ζευγολατιού και των πέριξ δώδεκα δημοτικών Κοινοτήτων.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αγανακτισμένοι, ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης, καθώς αρμόδιο για την ευρύτερη περιοχή είναι το ΑΤ Βραχατίου, το οποίο διαθέτει μόλις δύο περιπολικά οχήματα και είναι υποστελεχωμένο. Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω δήμος έχει έκταση 164,85 τ.χλμ και πληθυσμό 19.027 κάτοικους. Η αισθητή απουσία αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες, έχει οδηγήσει στην αποθράσυνση των παραβατικών στοιχείων και την καλλιέργεια κλίματος φόβου και ανασφάλειας σε πολίτες και επιχειρήσεις. Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναζητούν τρόπους αυτοπροστασίας, απέναντι στη δράση των κακοποιών, προσλαμβάνοντας ιδιωτικές εταιρίες security για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους.
Αυτή η νοσηρή πραγματικότητα, δεν έχει αντίκτυπο μονάχα στην ψυχολογία των πολιτών, αλλά και επιπρόσθετες σύνθετες συνέπειες στην ανάπτυξη της τοπικής εμπορικής και αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Επειδή είναι αναγκαίο ο τομέας της ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, κυρίως σε επίπεδο πρόληψης, να τεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, όπως αρμόζει σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία.
Επειδή ανάμεσα στους δράστες αποδεικνύεται αρκετοί από αυτούς να προέρχονται από τις τάξεις των “σωφρονισμένων” κακοποιών που αποφυλακίζονται.
Και επειδή η πλειονότητα των αστυνομικών τμημάτων στην επαρχία είναι υποστελεχωμένα και με ελλιπή εξοπλισμό.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Κρίνετε ότι υφίσταται ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του ΑΤ Βραχατίου; Αν ναι σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής;

2. Προβλέπεται να εφαρμοστεί ο θεσμός του «Τοπικού Αστυνόμου» και στον Δήμο Βέλου- Βόχας, εν όψει της ιδιαίτερα αυξημένης εγκληματικότητας;

3. Σκοπεύετε να εφαρμόσετε την από 21/9/2018 απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, σύμφωνα με την οποία η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται στις περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η διά ζώσης επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του Σώματος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής”, αναφέρθηκε στο topotami.gr


Πηγή: korinthiannewsΔεν υπάρχουν σχόλια