Header Ads

Ατόπημα η ανακοίνωση ΓΕEΘΑ για τον Μπαρμπαρούση


«Κεραυνοί» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Αρχηγού του Ευρωπαϊκού Στρατού και τέως Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Γεώργιου Κωσταράκου κατά του νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη για την ανακοίνωση που έβγαλε μετά το κάλεσμα Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα, και με ανάρτησή του στο facebook. Ο πρώην θέτει σκληρά ερωτήματα αλλά και βάζει τα πράγματα σε μια σειρά. Στην δήλωσή του, κατηγορεί εν πολλοίς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκη, ότι με την ανακοίνωσή της παρενέβη σε θέμα εσωτερικής πολιτικής, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο.
“Έλειπα για μέρες στη Κίνα κι εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη, Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ηδη διαγράφηκε απο το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη. Ενα δυνατό χαστούκι απο το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, απο το 1974.
Ολα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω απο το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος.Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητος, του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χώρα. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα - ατόπημα. Στην Ελληνική Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλά ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται….

Δεν υπάρχουν σχόλια