Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΚΘΕΣΗ EUROPOL
Πρώτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις αναρχικών η Ελλάδα

«Οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα διατηρούν ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό». Αυτό επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία στην Ε.Ε. που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Europol. Στο κείμενο συμπερασμάτων της, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα και, δευτερευόντως, η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τις μόνες χώρες της Ενωσης που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής τρομοκρατίας.
Το 2017, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς στην Ε.Ε. ανήλθαν σε 24 αντί 27 το 2016. Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα, επτά στην Ιταλία και επτά στην Ισπανία. Επιπλέον, Ελληνες τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2017. «Η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (ΑΕΜ) που στάλθηκε στη Γερμανία. Σε μια παρόμοια επίθεση τον Μάιο ένα δέμα-βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο πρώην πρωθυπουργού (σ.σ. του Λουκά Παπαδήμου) τραυματίζοντας αυτόν και τους δύο αστυνομικούς συνοδούς του», επισημαίνει η Europol.
Στην έκθεση γίνεται ακόμα αναφορά στη δράση των οργανώσεων «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών - ΟΛΑ». Η πρώτη οργάνωση επιτέθηκε δύο φορές με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΟΛΑ ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις, η πρώτη τον Απρίλιο στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας και η δεύτερη στο Εφετείο, στις 22 Δεκεμβρίου. Μολονότι τρομοκρατικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Ιταλία δηλώνουν ότι συγκροτούν την «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI», Ευρωπαίοι αναλυτές επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις επιχειρησιακής συνεργασίας ή κοινού συντονισμού, εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων αλληλεγγύης μέσω αναρχικών ιστοσελίδων».
Συνολικά, 36 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε ομάδες ακροαριστερής-αναρχικής τρομοκρατίας, εκ των οποίων 12 στην Ελλάδα. Σε αυτούς, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία υπολογίζει τους 9 Τούρκους ακροαριστερούς, μέλη της DHKP-C, που η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Νοέμβριο στην Αττική. Οι συλλήψεις των Τούρκων μάλιστα αξιολογούνται ως απόδειξη ότι η DHKP-C διατηρεί «δομές» εντός της Ε.Ε. που υποστηρίζουν οικονομικά και τη δράση της.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται, τέλος, στις πέντε χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικού εξτρεμισμού. Μάλιστα, η Europol επισημαίνει ότι σε Ελλάδα και Ιταλία οι ομάδες των αναρχικών εξτρεμιστών αποτελούν δεξαμενή για στρατολόγηση τρομοκρατών. Ειδική αναφορά γίνεται στις καταδρομικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, δίχως ωστόσο να σημειώνονται οι δράστες («Ρουβίκωνας»).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

kathimerini.gr



Αφού μας ξεπουλήσανε, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ το παραδέχεται…

Τώρα που ξεπουληθήκαμε επίσημα ας δούμε τι δηλώνει ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ που ομολογεί ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική, ότι ο πολιτισμός και οι παραδόσεις τους είναι σλαβικές και ότι κατά τους αρχαίους χρόνους δεν υπήρχαν ούτε ως έθνος, ούτε ως χώρα!!! Κατά τα άλλα όμως χαμογελούσε φαρδιά πλατιά δίπλα στον έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά όταν υπέγραφε τη συμφωνία που ούτε στον ύπνο του δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί ποτέ! Κι όμως αυτοί δεν είναι Έλληνες που κυβερνούν τον τόπο μας τον Ιερό…



Ε.Ε.: «Η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία δεν ήταν δίκαια»

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι επέκρινε σήμερα τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι δεν ήταν «δίκαιη». Με ανακοίνωση τους, η Μογκερίνι και ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκαν στην αποτίμηση για τις εκλογές της Κυριακής από την κοινή αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι στην προκαταρκτική έκθεσή τoyς κατήγγειλαν την απουσία «ίσων ευκαιριών» για τους υποψηφίους.




Ο Ασάντ αρνήθηκε την βοήθεια της Δύσης στην ανοικοδόμηση τη Συρίας

Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασάντ σε... συνέντευξή του στο πρόγραμμα «αποτελέσματα της εβδομάδας με την Irada Zeynalova [1] « στο κανάλι NTV. Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε τα λόγια κάποιων πολιτικών ότι η Δαμασκός δεν θα επικουρείται ενώ η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία, ως «τις καλύτερες δηλώσεις της Δύσης για όλες τις ώρες του πολέμου στη Συρία». Τόνισε ότι δεν πρόκειται να προσελκύσει την Ευρώπη και τις «ΗΠΑ σε έργα ανασυγκρότησης. «Απλά δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν. Θα έρθουν με τα λεφτά ή όχι; Θα προσφέρουν δάνεια, δωρεές ή επιχορηγήσεις, οτιδήποτε--δεν χρειαζόμαστε τη Δύση. Η Δύση απέχει πολύ από την έννοια της «ειλικρίνειας»: δεν δίνουν, παίρνουν μόνο, «-εξήγησε ο Πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Σύριο ηγέτη, η χώρα θα βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις, σε δύσκολες καταστάσεις-με την βοήθεια των φίλων της. «Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοικοδόμηση της Συρίας, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ανέφερε σε συνέντευξή του. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες προσπαθούν να καθιερώσουν δραστηριότητες στην Συριακή Δημοκρατία της Συρίας, αλλά καθοδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία να κερδίσουν. Αυτή η επέκταση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν γίνονται δεκτές , πρόσθεσε ο Άσαντ.
Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η Συριακή κυβέρνηση θα χορηγήσει προτιμήσεις σε Ρωσικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στην αποκατάσταση των υποδομών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανασυγκρότηση του οικονομικού συγκροτήματος της χώρας μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια.
Η Εξέλιξη της κατάστασης-στο ειδικό κεφάλαιο του RIA Novosti «πόλεμος στη Συρία»

References




Προκαλούν οι Αλβανοτσάμηδες:

Σημαία ‘τσαμουριάς’ στην Ηγουμενίτσα

Ομάδα Αλβανών που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή της Ηγουμενίτσας που την αποκαλεί ‘τσαμουριά’ ανέβηκε σε μια υψηλή τοποθεσία, από όπου εκεί μπορεί κανείς να δει τον ποταμό της περιοχής και την Ηγουμενίτσα, και τοποθέτησε τρεις σημαίες: Την αμερικανική, την ολλανδική και της λεγόμενης «Δημοκρατίας της τσαμουριάς».

«Για πρώτη φορά, η υπερήφανη αλβανική σημαία υψώθηκε στη γη της τσαμουριάς – Δημοκρατία της τσαμουριάς», σημειώνεται χαρακτηριστικά. (Στοιχεία από ‘Press Independent Journal’)



Περισσότερες από 130 αφίξεις μεταναστών σε 24
ώρες σε Μυτιλήνη και Σάμο

Καθημερινές και σταθερές είναι προς την Μυτιλήνη και την Σάμο οι μεταναστευτικές ροές με εκατοντάδες λαθρομετανάστες να καταφθάνουν στα δυο αυτά νησιά από τις τουρκικές ακτές. Μόνο την Κυριακή 24 Ιουνίου, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, 134 άτομα. Το πρωί της Κυριακής στελέχη του λιμενικού εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή τη Λέσβου, 56 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Σκάλα Συκαμινιάς.Την ίδια ώρα, στελέχη της Frontex εντόπιζαν και διέσωσαν κατά την διάρκεια περιπολίας βόρεια της Σάμου, 54 παράτυπους μετανάστες σε βάρκα και τους μετέφεραν στο Καρλόβασι.Ακόμη ένα σκάφος με 34 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε ανατολικά της Σάμου και αυτό από σκάφος της Frontex και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια