Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Δεν άρεσε σε όλους...
Διχασμός και... αριστερή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την φιέστα στο Ζάππειο

Ήταν, ομολογουμένως, μια εντυπωσιακή γιορτή. Ο χώρος του Ζαππείου είναι βολικός για την τηλεοπτική κάλυψη, ο πρωθυπουργός ήταν πρόσχαρος και αποφασισμένος να κλέψει εξαρχής τις εντυπώσεις με το τέχνασμα της γραβάτας και ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος έδειχνε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ήθελε να δώσει τον δυνατότερο πανηγυρικό τόνο στη συμφωνία του Eurogroup, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι όντως βγαίνουμε από τα μνημόνια και αλλάζουμε σελίδα. Όλα μάλιστα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η επικοινωνιακή αιχμή του δόρατός της στην προεκλογική περίοδο που ούτως ή άλλως εδώ και καιρό διανύουμε. Όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή τη διάθεση πανηγυρισμών όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχάς, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι στο πανηγύρι του Ζαππείου δεν συμμετείχε ο κατεξοχήν άνθρωπος στον οποίο θα έπρεπε να πιστωθεί ο όποιος θρίαμβος, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η δικαιολογία που προβλήθηκε, ότι δηλαδή ο υπουργός ήταν κουρασμένος από τις διαπραγματεύσεις και προτίμησε μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες να πάει να ξεκουραστεί, δύσκολα μπορεί να πείσει. Είναι εμφανές ότι με τη συμβολική αυτή κίνηση ο Τσακαλώτος θέλησε να δείξει ότι η συμφωνία δεν είναι ακριβώς για πανηγυρισμούς. Γνωρίζει, άλλωστε, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ότι οι συμβιβασμοί που έκανε η κυβέρνηση στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων ήταν αρκετά οδυνηροί. Η χώρα πήρε μικρότερο «χρηματοδοτικό μαξιλάρι» από αυτό το οποίο θα μπορούσε να πάρει, δεν έγινε δεκτή η πρόταση για το «γαλλικό κλειδί» που θα συνέδεε τους όρους αποπληρωμής του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης, τα μέτρα του 2019 (μείωση συντάξεων και αφορολόγητου) επικυρώθηκαν και βέβαια δεν έγινε κάποια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτή την αίσθηση ότι η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί, καλό θα ήταν να εργαστεί προς όφελος των κοινωνικών στρωμάτων που εκπροσωπεί αποτυπώθηκε σε διάφορες τοποθετήσεις από τη μεριά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.




Σε κατάσταση ενισχυμένης εποπτείας μπαίνει η χώρα μετά το Eurogroup
Σταϊκούρας: Εθνικά επιζήμια η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Oι προτεινόμενες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του xρέους στη συμφωνία στο Eurogroup είναι περιορισμένες, δεν είναι στο σύνολό τους αυτόματες όπως προβλέπονταν στην απόφαση του 2017, και τελούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις, αφού η χώρα εισέρχεται σε μία κατάσταση ενισχυμένης εποπτείας, αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας,
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος σε συνέντευξή του στη«Βραδυνή της Κυριακής σχολιάζοντας την απόφαση στο Eurogroup τόνισε ότι «τα κέρδη από τη διακράτηση των ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες «ήταν κεκτημένα της χώρας μέχρι την διαπραγμάτευση του 2015, στη συνέχεια χάθηκαν, και σήμερα επανακτούνται, όμως υπό όρους». Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού», και υπογραμμίζει ότι «η καθαρή έξοδος, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι σήμερα εφικτή».
Για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ αναφέρει πως πρόκειται «για μία κακή, εθνικά επιζήμια συμφωνία». «Η κυβέρνηση σπεύδει και παραδίδει τα δύο καίριας σημασίας “κλειδιά”, αυτά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Κλειδιά” που κρατούσε η χώρα μας από το 2008. Και τα παραδίδει χωρίς να διασφαλίζει τα δίκαια εθνικά μας συμφέροντα, καλύπτοντας τις βαριές υποχωρήσεις με μεγαλόστομες λεκτικές “κατασκευές”. Αναγνωρίζει, για πρώτη φορά με την υπογραφή της χώρας μας, την ύπαρξη “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας”, διασπά το erga omnes ως προς τους πολίτες και τη γλώσσα, και δημιουργεί “γκρίζες ζώνες” για τα ελληνικά εμπορικά σήματα. Η Νέα Δημοκρατία, στο σύνολό της, δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας.




Κομμουνιστής Κοτζιάς προς Ευρωπαίους:
Βάλτε άμεσα τα σκόπια και την αλβανία στην ΕΕ - Οι συμφωνίες δεν πρέπει να χαλάσουν!

Ο συριζαίος υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς αφού πρόδωσε το όνομα της Μακεδονίας μας, τώρα εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους να ξεκινήσουν άμεσα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα σκόπια διότι μπορεί να τεθεί η προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες σε κίνδυνο! Ο κομμουνιστής Κοτζιάς αναφέρει το ίδιο και για την αλβανία για να μην χαλάσει η συμφωνία την οποία πρόκειται να συνάψει σχετικά με «ζητήματα» των δύο χωρών.
Μέσω συνέντευξής του στην EURACTIV ο Κοτζιάς κάνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να κατανοήσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στα σκόπια και στην αλβανία τα οποία όμως μπορούν να λυθούν πιο αποτελεσματικά εάν ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κατά τη γνώμη μας- από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε και έθεσε τον ορίζοντα- φέτος το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις τυπικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, θα πρέπει την υπόσχεση που δώσαμε να την υλοποιήσουμε» είπε ο υπουργός.
Είναι πλέον φανερό σε όλους πως οι συριζαίοι είναι πιο σκοπιανοί και από τους σκοπιανούς και πιο αλβανοί και από τους αλβανούς!
Όχι μόνο έχουν υπογράψει προδοτικές συμφωνίες που απροκάλυπτα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γειτονικών χωρών αλλά εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το αντεθνικό τους σχέδιο.





Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις στο προσφυγικό
«Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αποδέχεται το «τετελεσμένο» της αναβολής ή ματαίωσης των αποφάσεων για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ
Τα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής Συνόδου των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό και τους «διαξιφισμούς» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα (μη) αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής Συνόδου των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες πρέπει να προβληματίσουν κάθε δημοκρατικό πολίτη στην Ένωση και τη χώρα μας. Τον τόνο στην επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα δώσουν οι συντηρητικοί και εθνολαϊκιστές της Ευρώπης».
Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «ο χρόνος που χάνεται αποβαίνει σε βάρος των ευρωπαϊκών αξιών και των ίδιων των προσφύγων. Αποβαίνει σε βάρος κάθε βιώσιμης διαχείρισης των προσφυγικών ροών».
«Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αποδέχεται το «τετελεσμένο» της αναβολής ή ματαίωσης των αποφάσεων για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «χωρίς διαπραγματευτική ισχύ παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις».
Τέλος, κάνει λόγο για εκτός θέματος μικροκομματικές «κοκορομαχίες» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι οποίες «αδικούν την σοβαρότητα της κατάστασης». «Για ακόμη μια φορά δείχνουν τόσο λίγοι» καταλήγει.






Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό
Με βέλη κατά της κυβέρνησης ότι : «ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων», η ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. «Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι όλοι τους -ανεξάρτητα από αποχρώσεις- συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών-«αποθηκών», είτε μέσα, είτε έξω από την ΕΕ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.






Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την απόδοση ευθυνών ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εξαπέλυσε «βολές» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. «Βλέπω δικαστήρια στο μέλλον», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. «Εγώ τον ρώτησα τον Κοτζιά στη Βουλή: «έχεις απόφαση συμβουλίου αρχηγών ή δημοψήφισμα;» και μου απάντησε «όχι» και τότε εγώ του είπα «έκανες ό,τι σου κατέβασε η γκλάβα σου»» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης. Όπως τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ «τους προκάλεσα: αν έχετε επιχειρήματα κατεβείτε στο λαό και πείστε τον». Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ το χρέος, μόνο επιμήκυνση αποπληρωμών θα γίνει. Αυτή η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό, δεν είναι επίτευγμα. Δεν θα άφηναν την Ελλάδα να πτωχεύσει».





Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πρόκειται να έχει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάν. Καμμένος, όπως προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσούνιδης. Στο επίκεντρο με αντικείμενο τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη σχέση Εκκλησίας – κράτους: «Οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι γνωστές και σταθερές. Η προσπάθεια για απομόνωση της Εκκλησίας δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Πρέπει να έχουμε αίσθηση ποια είναι η Πίστη, η πεποίθηση και η επιθυμία του Ελληνικού λαού. Θα υπερασπιστούμε τη σχέση της Εκκλησίας με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω προσπάθεια απομόνωσής της. Τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».






Ο λαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ναρκοθετήσει τη συνταγματική αναθεώρηση
Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει πως «η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα. Αυτή είναι η διαχρονική απαίτηση» εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Ποταμιού. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, σημειώνοντας πως «ευτελίζει μία προσπάθεια που θα έπρεπε να είναι μόνο εθνική». Όπως τονίζει το Ποτάμι, πρέπει: «Να ορίσουμε ξανά: – τα όρια της κυβερνητικής εξουσίας – τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας – τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Να κατοχυρώσουμε: – την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης – τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα μη κρατικά πανεπιστήμια – να απελευθερώσουμε το Δημόσιο από τα κομματικά και συντεχνιακά δεσμά – να πάψει η ασυλία υπουργών και βουλευτών για αδικήματα που δεν σχετίζονται με την πολιτική τους δράση». «Όλα αυτά, όμως, δεν θα γίνουν, αν ο καθένας δίνει προτεραιότητα στο δικό του μικροκομματικό συμφέρον. Οι λαϊκισμοί και τα επικοινωνιακά παιχνίδια, στα οποία καταφεύγουν – και σε αυτό το θέμα! – οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν ναρκοθετήσει τη συζήτηση και ευτελίζουν μία προσπάθεια που θα έπρεπε να είναι μόνο εθνική» καταλήγει.




Δεν υπάρχουν σχόλια