Header Ads

Θέσεις, απόψεις και σχόλια : Σε δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών


Αρχαία Σικυών τη 16 Ιουνίου 2018
Κύριε Διευθυντά,
Το χρονογράφημα της ΕΣΤΙΑΣ, το οποίον επιμελείται ο κ. Δημ. Καπράνος, του Σαββάτου 13-6-18 είχεν τίτλον ‘Ένα διαφορετικό πρωινό, στην πόλη του Αλικάντε». Δια τους μη γνωρίζοντας η Αλικάντη ή Αλικάντε είναι πόλις της Ανατολικής Ισπανίας επί της Μεσογείου και πρωτεύουσα ομωνύμου επαρχίας. Κατά το Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ» «η Αλικάντη ήτο αρχαία ελληνική αποικία, ακολούθως ρωμαϊκή (Lucentum), υπήρξεν άλλοτε το σημαντικότερον οχυρόν του βασιλείου της Βαλένθια».
Αλλά δια ποίον λόγον υπήρξεν ένα πρωινό «διαφορετικό» εις την ως άνω πόλιν; Ο λόγος αναφέρεται εν συνεχεία. Συγκεκριμένως έγραφε: «Η ιστορία μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβής. Είναι όμως αληθινή. Ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόυ, ο οποίος έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής και παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματά του (και από εκείνο του βουλευτού), επέστρεψε στην εργασία του. Υποθηκοφύλαξ στο Αλικάντε!». Παρατίθενται και άλλα παραδείγματα Ευρωπαίων πολιτικών οίτινες παραιτηθέντες επέστρεψαν οι τας εργασίας των ή τας θέσεις τας οποίας και είχον, όπως της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γκρο Μπρούντλαντ ήτις παρητήθη δια «να εργασθή στον ιδιωτικό τομέα και να βγάλη κάποια χρήματα» και τέλος του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλαν «ο οποίος όταν αποχώρησε από την πολιτική επέστρεψε στον οικογενειακό εκδοτικό οίκο».
Τα ως άνω βεβαίως συμβαίνουν εις τας χώρας εκείνας εις τας οποίας η πολιτική θεωρείται λειτούργημα, ενώ αντιθέτως παρ’ ημίν δια τους πολιτικούς μας είναι επάγγελμα και μάλιστα λίαν προσοδοφόρον περιλαμβάνον εκτός της παχυλής αντιμισθίας, πλήθος ατελειών και άλλων διευκολύνσεων. Ούτω τους κυβερνήτας μας, η προσφορά προς την πατρίδα και το κοινωνικόν σύνολον αποτελεί δευτερεύουσαν επιδίωξιν, ενώ πρώτιστον μέλημα κάθε κυβερνήσεως είναι η επανεκλογή της δια την απόλαυσιν των αγαθών της εξουσίας. Κατά συνέπειαν ουδέποτε θ’ ακούσωμε πολιτικόν να επαναλαμβάνη το της κ. Πατουλίδου «για την Ελλάδα ρε γ… το», ή αν το επαναλάβη κάποιον δεν θα το πιστεύη.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ την ΕΣΤΙΑ όπως διαβιβάση το χρονογράφημα του Σάββατου 23 Ιουνίου 2018 εις τους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και εις τους τριακοσίους εθνοπατέρας, μη τυχόν και επιδράσει επί της συνειδήσεως κάποιων προς περιορισμόν του επικρατούντος εις το θέμα αυτό εκτραχηλισμού.
Μετά τιμής
Ανδρέας Χρ. Ντάνος
Αντισμήναρχος ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια