Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε τον 45χρονο στο κέντρο της Κορίνθου

«Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν από δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και μία 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.
Η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή δέκα ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση (πέντε χρόνια λιγότερα από την ποινή της πρωτόδικης απόφασης), αφού το μόνο ελαφρυντικό που της αναγνώρισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ήταν το ίδιο με εκείνο του πρώτου βαθμού, δηλαδή των «μη ταπεινών ελατηρίων».
«Το δικαστήριο δε αντιμετώπισε με τη δυνατότερη επιείκεια την υπόθεση. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου, αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Νωρίτερα, εξάλλου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη «με ενδεχόμενο δόλο, με το ελαφρυντικό του πρωτοδίκου -των μη ταπεινών ελατηρίων- και να απορριφθεί ο ισχυρισμός για νομιζόμενη άμυνα». Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στα επώδυνα βιώματα της κοπέλας στην παιδική ηλικία της, χωρίς, ωστόσο, να δικαιολογεί τη χρήση του μαχαιριού, και η πρότασή της ήταν 12 χρόνια συν έξι μήνες για οπλοχρησία.
Η ίδια η 24χρονη ανέφερε για το περιστατικό που έγινε στις 22 Ιουνίου 2016, όταν εκείνη ήταν 22 ετών: «(Ο δράστης) ήρθε προς εμάς, άρχισε να μας απειλεί, να λέει ότι θα μας βιάσει, θα μας γ…. Κάτι είδα να βγάζει από την τσέπη του και λέει η φίλη μου “βγάζει μαχαίρι”. Νόμιζα πως έβγαλε μαχαίρι, τον χτύπησα (σ.σ.: με το κουζινομάχαιρο που είχε στην τσάντα της.

Πηγή: espressonews.gr


13 συλλήψεις στην Κορινθία σε Αστυνομική Επιχείρηση σκούπα της Αστυνομικής Διεύθυνσης

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 26.6.2018 έως και την Παρασκευή ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι οκτώ άτομα, εκ των οποίων εξακόσια δύο ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι έξι ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια σαράντα οκτώ οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι τέσσερα άτομα, από τα οποία εβδομήντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και πενήντα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα εννέα άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν σε ότι αφορά την Κορινθία:
• Τρεις αλλοδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
• Τέσσερις ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Δύο αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:
• Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία περίπτωση κλοπής σε φορτηγό όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.11.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

• Από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 23.8.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου, για κλοπή…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από την αστυνομία.



ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Έκλεψε μοτοσικλέτα αλλά τον βρήκαν

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχε γίνει την 3/4.6.2018, στην Αρχαία Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου, για κλοπή», αναφέρεται από την αστυνομία.




Βρήκαν γρήγορα τον κλέφτη οι αστυνομικοί του Κιάτου

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 30.6.2018, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου, για κλοπή», αναφέρεται από την αστυνομία.




45χρονος συνελήφθη με ηρωίνη στα Εξαμίλια

Συνελήφθη το βράδυ, στα Εξαμίλια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου


Μην αφήνετε τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, με κλειστά

ή μισάνοιχτα παράθυρα


Δεν υπάρχουν σχόλια