Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι για τα δύσκολα ;



Το τραγικό για την Ελλάδα Μνημόνιο, έχει χαρακτηρισθεί από διεθνείς Οικονομολόγους και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ως λάθος συνταγή. Όχι μόνο δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην έξοδο από την Οικονομική κρίση, αλλά αντιθέτως, οι όροι και τα Οικονομικά Μέτρα που λαμβάνονται στο όνομά του, προκαλούν διόγκωση τούτου. Ακόμα και με το μικρό κούρεμα του χρέους, αντί να μειώνεται τούτο, έχει ξεπεράσει τα 350 δις. Ευρώ.
Η Οικονομική Κατάσταση της Πατρίδας μας, βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι, που μας πηγαίνει κατ΄ ευθείαν στην διάλυση. Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είχε αναθέσει επ΄ αμοιβή, να ερευνήσει, μελετήσει, αξιολογήσει και παρουσιάσει Έκθεση, που να δείχνει την πραγματική εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας και του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, στη Διεθνή Εταιρεία Black Rock.
Τα αποτελέσματα της Έρευνας ήταν αποκαρδιωτικά για τη χώρα μας, αφού την κατέτασσαν στην πρώτη θέση επικινδυνότητας. Στην περίπτωση αυτή προσβάλλουμε τις φτωχές και ανοργάνωτες, ανελεύθερες χώρες, όταν αναφέρουμε την Ελλάδα, ως τριτοκοσμική. Οι ειδήμονες αναφέρουν ήδη ότι το Φθινόπωρο έρχεται με μαύρα σύννεφα κατράμι με τις νέες αφαιμάξεις μισθών και συντάξεων να επικρέμανται, ως Γόρδιος βρόγχος στο λαιμό της Ελλάδας. Θεωρείται ουτοπία να παίρνουμε συνεχώς δάνειο ή να προσφεύγουμε στις Αγορές με έκδοση και άλλων χρεωστικών Ομολόγων του Κράτους, μόνο και μόνο για να πληρώσουμε τους τόκους του χρέους. Οι ωραιολογίες δεν πείθουν παρά μόνο τους δανειστές και τα κοράκια της διεθνούς ελίτ που τους κατευθύνουν εκ του ασφαλούς, αφού έχουν εξασφαλίσει τους εγχώριους εφιάλτες.
Το πρόβλημα πλέον, έχει ξεφύγει από του να είναι μόνο πρόβλημα της δικομματικής Κυβέρνησης ή να προσφύγουμε σε βουλευτικές εκλογές. Η Αλλαγή Πορείας θεωρείται επιβεβλημένη. Αμήχανοι οι Πολίτες παρακολουθούν την αδιαφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν παίρνει πρωτοβουλία να συγκαλέσει σε μία και δύο ή και τρεις Συνεδρίες τους Αρχηγούς όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, να βρουν τη λύση εξόδου από την Οικονομική κρίση, έστω και αν θα απαιτηθεί η μονομερής άρνηση αποπληρωμής του χρέους στα πρότυπα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο. Είναι δε ο Παυλόπουλος, κατά τη γνώμη μας, υπό δυσμένεια της κοινής γνώμης για το θέμα της απραγίας του στο «Μακεδονικό».
Με κοινή απόφαση, χωρίς πολιτικές τρικλοποδιές, ο λαός θα απομονώσει τους αντιρρησίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια