Header Ads

Υπ. Εσ. Τουρκίας : O τουρκικός στρατός εισέβαλε 26-27 χλμ στο Β. Ιράκ


Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε μετά τη Συρία και στο Ιράκ ανενόχλητος με την ανοχή και τη συναίνεση τη διεθνούς κοινότητας. Αυτό είναι μια πρόκληση στη στοιχειώδη κοινή λογική. Ένα ακόμη δείγμα κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί το καθεστώς Ερντογάν στις γειτονικές χώρες όσο και στο εσωτερικό του. Εισέβαλε 26-27 ολόκληρα χλμ είπε ο Υπ Εσωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο.
“Τώρα τα παιδιά μας είναι εντός του Β. Ιράκ … Συνήθως λέγαμε: ‘Θα μπορούσαμε να πάμε στο Qandil με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.’ Τώρα λέμε: ‘είμαστε σχεδόν στο Qandil. Μην ανησυχείτε.’ Δεν θα το αφήσουμε στους προδότες” είπε ο Soylu στους υποστηρικτές του AKP μετά την ομαδική προσευχή του μεσημεριού..Την Παρασκευή το τουρκικό κανάλι Haberturk TV διέδωσε εικόνες των τουρκικών δυνάμεων σε Barmiza, ένα κουρδικό χωριό στο Bradost στα σύνορα με Τουρκία.
Η Τουρκία εδώ και καιρό ισχυριζόταν πως ετοιμάζει επιθέσεις σε βάσεις του Kurdistan Workers’ Party (PKK) στην περιοχή Yezidi του Shingal, δυτικά της Μοσούλης και επίσης στα όρη Qandil που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας και Κουρδιστάν του Β. Ιράκ. 

Πηγή : www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια