Header Ads

Μνημόσυνο εις Μνήμην του πρώτου Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος ΕΕ Σταυρού Κορίνθου Μητροπολίτη Κορίνθου, Κυρού Μιχαήλ Αρχιεπισκόπου Αμερικής


Η Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο  στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίας Φωτεινής, υπήρξε μία ιδιαίτερη ιεροτελεστία με τις ευλογίες του Αρχιμανδρίτη κ.κ. Αθανασίου, συνέχεια της οποίας η τέλεση Μνημοσύνου -μετά από 60 χρόνια- υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κυρού Μητροπολίτη Κορινθίας Μιχαήλ επί εννέα έτη και άλλα τόσα ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
Το εκκλησίασμα από Μέλη και φίλους/ες του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου, υπερέβη των προσδοκιών συμμετοχής τέλεσης του χρέους τούτου στον Μακαριστό Θεόσταλτο ποιμενάρχη των Κορινθίων Μιχαήλ, ιδρυτή το έτος 1945, και πρώτου προέδρου του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου.
Συνοδεία και επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αλησμόνητων εθελοντριών της Νοσηλευτικής του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, στα δίσεκτα χρόνια 1946-1949 και υπέρ των ψυχών ιερέως Αποστόλου, υπέρ του μακαριστού προέδρου επί σειρά ετών Γεωργίου Ράπτη και του μέλους Θεοφάνους Καραθανάση, βασικού στελέχους , διατελέσαντος.
Την συγκινητική ακολουθία του Μνημοσύνου, συμπλήρωσε με σύντομη αναφορά ο αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου, κ. Φώτιος Σπυρόπουλος, θυσία εσπερινή, στο Θεόπνευστο Μέγα αποστολικό έργο, του Αγίου ποιμενάρχη, έξω από το πλαίσιο εικόνας της εκκλησίας και έκλεισε δακρυσμένος, «Ο Μιχαήλ, ως Πνευματικός Ηγέτης Ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος, ηγαπήθει».

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια